VIR MVA Ch Mic Tihamér

Rotu
suomalainen puoliverinen
Skp säkä
ori 169 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
21.12.2016
VH-tunnus
Kasvattaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
koulu, porrastetut
Koulutustaso
GP 60cm

KTK-I palkittu 20.08.2017 (83 p)
KV-I palkittu 20.02.2017 (73,5 p) 4 vuotiaiden luokkavoittaja, paras puoliverinen
VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 14.06.2017

Kuvat

     

© With promission from Superior Equine Sires, thank you!

Historia

Olin etsimässä talliin uusia hevosia, kun törmäsin Aesari Beowulfiin eli Wilmaan. Wilma oli upeasta suvusta ja luonteeltaan todella ihana tapaus. Halusin sen itselleni! Tarjosinkin tammasta, mutta valitettavasti Hazel ehti ensin ja Wilma annettiin hänen mukaansa. Asia jäi vaivaamaan sen verran, että lopulta pyysin josko saisin edes varsan upeasta hevosesta. Tämä sopi Hazelille hyvin, jolloin aloitin orin etsimisen. Kun olin jo turhautumassa siihen, etten meinannut löytää Wilmalle sopivaa sulhasta, satuin tajuamaan, että omassakin tallissa oli oreja joilla ei ollut vielä lainkaan jälkeläisiä. Vaavi oli jo päättelemässä kilpauraansa ja muotoutunut yhdeksi lempihevosistani. Lopulta oli täysin selvää, että Wilman varsan isäksi tulisi Vaavi. Astutus sopi Hazelille hyvin ja niin Wilma muutti meille yhden varsan ajaksi käymään. Tamma todella sulatti sydämeni, mutta onneksi sen varsa, Herkuksi nimetty ihana oripoika, on yhtä upealla luonteella varustettu.

Herkun nimi Tihamér tarkoittaa hiljaista poikaa, joka nauttii hiljaisuudesta. Tämä kuvaa Herkkua hyvin, sillä vaikka se huomiosta tykkääkin ja ei turhia stressaa hälinöistä, eniten se nauttii kun saa olla vain harjattavana ja hoidettavana rauhallisena kesäaamuna ulkona.

Luonne

Herkku hurmaa jokaisen, joka sen kanssa pääsee tekemisiin. Ori on rauhallinen, sopivasti hölmö, täynnä miellyttämishalua ja aina yhtä luotettava. Se on juuri niitä hevosia, jotka voisivat olla jopa tylsiä, mutta sitä Herkku ei kyllä ole. Herkku on kyllä äärimmäisen huomionkipeä ja on valmis ihmeellisiinkin temppuihin, että saa osansa rapsutuksista. Ei ole lainkaan tavatonta, että Herkku avaa karsinan oven lukosta tai lähes ryömii tarhan aidan yli, jos lähellä on ihminen joka ei meinaa huomata sitä.

Hoitaessa Herkku on juuri sopiva terapiaheppa aroillekin harrastajille. Sen kanssa usein unohtaa, että se on ori, sillä Herkku on leppoisa ja rauhallinen joka tilanteessa. Tammojen lähellä, varsinkin kiima-aikaan, se kyllä osaa pörhistellä ja huutelee tyttöjen perään, mutta ei koskaan yritä lähteä käsistä ja komentaessa osaa jättää tytöt huomiotta. Ainakin hetkeksi. Herkku on helppo harjattava, kunhan muistaa käyttää äärimmäisen pehmeää harjaa päähän ja jalkoihin. Liian kova harja voi pahimmillaan lentää seinään, sillä Herkku osaa napata vikkelästi harjan hampaisiinsa ja heittää sen pois, mikäli harja ei miellytä. Varusteet menevät helposti päälle. Jalkasuojien kanssa se kyllä huomauttaa, jos sisäpuolelle on jäänyt heiniä tai muuta pistelevää. Taluttaessa hevonen kävelee hyvin vieressä ja väistää ihmistä tarvittaessa. Kävelee traileriinkin hyvin tutun ihmisen perässä ja matkustaa rauhallisesti pitkiäkin matkoja. Kengitys, pesu ja eläinlääkärin käynti sujuvat kaikki hyvin.

Ratsastaessa voi alkuun joutua hieman herättämään oria, sillä se tuppaa jäämään alussa helposti takaa vaisuksi ja moottori pitää saada käyntiin ennen kuin työskentely lähtee kunnolla sujumaan. Herkku on erittäin herkkä ratsastettava, jolla on todella suuri halu miellyttää ratsastajaansa ja yrittää aina parhaansa. Harvoin se hermostuu tai heittää homman leikiksi, vaan kun ollaan töissä, se on todella töissä. Maastoillessa Herkku osaa ottaa myös rauhallisesti ja osaa löntystellä rennosti, vaikka vierestä lähtisi rusakko liikkeelle. Herkku onkin yleensä luottoheppa kärkipaikalle ja osaa olemuksellaan rauhoittaa nuoriakin hevosia. Kilpapaikoilla se on hieman säpäkämpi, mutta pysyy hyvin käsissä yleensä myös silloin.

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Mic Tivadar
fwb 168 cm rn
KTK-I, KV-I, KRJ-II
ii. VIR MVA Ch Oldifion v. Tico
old 170 cm rt
KTK-III, KRJ-I, YLA1, KV jälkeläisarvonimi A
iii. VIR MVA Ch, VSN N Ch Von Freutico
old 170 rt
KTK-II, KRJ-I, VVJ-II, YLA1
iiii. Fretee (evm)
old 170 cm rt
iiie. Hollyan (evm)
old 169 cm m
iie. Ch, VSN N Ch Rebelle
old 167 cm rn
KTK-III, KRJ-I, YLA3
iiei. Rusenwolz (evm)
old 167 cm rn
iiee. Thebelle (evm)
old 171 cm km
ie. VIR MVA Ch Julisha F
fwb 161 cm rn
KTK-II, KRJ-I, YLA1, VPVL-I
iei. Romasanta
fwb 163 cm rn
KTK-II, KRJ-II, YLA2
ieii. Cottonwill's Sam (evm)
fwb 167 cm m
ieie. Bouws čishler (evm)
fwb 170 cm rt
iee. Stock's Juliana
fwb 161 cm rn
KRJ-II, YLA2, SPL-II
ieei. Dommarby (evm)
fwb 165 cm rn
ieee. Elwyihts Crystalia (evm)
fwb 160 cm rn
e. Aesar Beowulf
trak 169 cm rn
KTK-III, KRJ-III
ei. Nothhwulf Belv
trak 170 cm rn
KRJ-I, YLA1
eii. Nicotinecall PB
trak 170 cm rt
KRJ-I, KRL-II, YLA1
eiii. Craven GER
trak 170 cm km
KRJ-I, YLA1
eiie. Before the Bleeding Sun
trak 162 cm rt
KRJ-II, YLA2
eie. Prettyaholic
trak 170 cm rn
KRJ-I, KRL-II, YLA2
eiei. Lovekorn
trak 173 cm rn
KRJ-II, KRL-II, YLA2
eiee. Prettydeath
trak 170 cm rn
KTK-III
ee. Baronne Prevost
trak 167 cm trn
KRJ-I
eei. Tottenham F
trak 170 cm m
KRJ-I
eeii. Manchester United
trak 167 cm trn
KRJ-I
eeie. Fairtown Perle
trak 161 cm rn
KRJ-II, YLA2
eee. Burning Soul Dessa
trak 167 cm m
KRJ-I, Preferent
eeei. Chaliente Junior
trak 168 cm trn
KRJ-II, YLA2
eeee. Burn This Disco
trak 169 cm rn
KRJ-I, YLA2, Star

Isänä Herkulla on niin ulkoisesti kuin sisäisesti täyttä kultaa oleva ruunnikko Mic Tivadar. Miche'Lesin kantatammasta oleva ori on erittäin hyvätapainen hevonen, jota on ilo käsitellä. Samalla se on kuitenkin myös komea, josta todisteena VIR MVA Ch tittelit ja menestys VSN:n luokissa. GP tasolla kilpaillut 168 cm korkea fwb-ori on kaikin puolin hieno hevonen ja sen varsat ovat osoittaneet, että se on myös erinomainen periyttäjä.

Isän isä on Ticoksi kutsuttu komea rautias oldenburg ori. Erittäin leppoisa ja pehmeä ori on ollut jalostuksessa erittäin suosittu viimeistään sen jälkeen, kun se kantakirjattiin kolmannella palkinnolla ja palkittiin KRJ:n ja YLA:n laatuarvosteluissa ensimmäisillä palkinnoilla. Yli kymmenen varsaa jättänyt ori on selvästi hyvä periyttäjä, sillä lähes joka toisella varsalla on jonkin laatuarvostelun meriittejä. Porrastetuissa Grand Prix luokkia kansainvälisellä tasolla kilpaillut ori on sopiva paketti komeaa ulkonäköä, erittäin hyvää liikettä ja upeaa luonnetta.

Isän isän isä Von Freutico pysäyttää meriittilistallaan lähes jokaisen. Valjakossa vaikeita luokkia nelisen kymmentä sijoitusta ja kouluratsastuksessa kansallisia luokkia GP tasolla porrastettuja kilpaillut ori on haalinut itselleen käytännössä kaikki tittelit mitä hevonen vain voi saada. Orin kuudesta varsasta kolme on kantakirjattu ja kaksi on KRJ:n laatuarvostelussa palkittu. Saksasta kotoisin oleva hevonen on helppo käsiteltävä ja herkkä ja kuuliainen ratsastaa.

Isän isän emä Rebelle on pärjännyt hienosti omalla kilpailu-urallaan, mutta myös erinomainen periyttäjä. Sen viidestä varsasta kaikki on kantakirjattu ja yhtä lukuunottamatta kaikki ovat pärjänneet KRJ:n laatuarvostelussa. Mukavan leppoisaluontoinen tamma on itse kantakirjattu myös kolmannella palkinnolla. Saksalaisia sukujuuria olevan hevonen tunnetaan myös pienestä teatraalisuudesta.

Isän emä Julisha F on Micramiin varsana muuttanut suomalainen puoliverinen. Sen on kasvattanut Faconde, tosin Tierra on yhdistelmän saanut vapaasti valita. Julishalla on takanaan hieno ura porrastetuissa kilpailuissa aina kansainvälisille GP-kentille asti. 161 cm korkea ruunikko on käynyt myös näyttelyissä hyvällä menestyksellä ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Julienne on tälle hyväluontoiselle tammalle ensimmäinen varsa ja näyttääkin perineen emältään yhtä sun toista. Julisha on menestynyt hienosti laatuarvosteluissa saaden KRJ-I ja YLA1 palkinnot ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla.

Isän emän isä Romasanta on 163 cm korkea suomalainen puoliverinen. Komea tummanruunikko ori on kilpaillut koulua Vaativa A luokissa, sekä kiertänyt parissa näyttelyssä saaden kaksi MVA-Sertiä. Julisha on rauhallisen ja hyväluontoinsen orin kuudes varsa. Orilla on upeat liikkeet ja sillä on todella hyvä työmotivaatio. Kouluratojen lisäksi ori hyppää myös 100 cm ratoja esteillä.

Isän emän emä Stock's Juliana on 161 cm korkea tummanruunikko koulutamma. Se on kilpaillut GP tasolla huimat 70 sijoitusta. Kaunisrakenteinen ja yhteistyöhaluinen tamma onkin palkittu KRJ-II palkinnolla, sekä SPL-II palkinnolla. Tamman varsoista useimmat ovat kilpailleet GP tasolla ja keränneet mukavasti sijoituksia.

Emä Aesar Beowulf on energinen ja isoliikkeinen 169cm korkea ruunikko trakehner-tamma, joka on kantakirjattu vuonna 2017 III-palkinnolla. Tamman kanssa on kilpailtu menestyksekkäästi GP-tasolla kouluratsastuksessa ja tämän myötä tamma myös palkittiin vuonna 2016 palkinnolla KRJ-III. Virkeästä luonteestaan huolimatta "Wilmaksi" kutsuttu tamma on ehdottoman kiltti ja miellyttävä niin hoitaa kuin ratsastaakin. Tämä miellyttämishaluinen luonne on periytynyt selkeästi ainakin Herkulle.

Emän isä Nothwulf Belv oli vuonna 2010 syntynyt GP-tason kouluhevonen, joka palkittiin aikoinaan KRJ-I-palkinnolla. Myöhemmin ori saavutti myös Yleislaatuarvostelun ensimmäisen palkinnon. Ruunikko 170cm korkea, näyttävä ori oli luonteeltaan tarkka yhden ihmisen hevonen, josta kuoriutui hienoliikkeinen ratsu selästä käsin. Orilla on yhdeksän jälkeläistä, joista suurin osa on menestynyt enemmän tai vähemmän kouluratsastuksessa ja osa palkittu myös Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa menestyksekkäästi. Osa jälkeläisistä on myös jatkanut orin sukulinjaa erityisen monella jälkeläisellä, mutta osalla jälkeläisiä ei ole lainkaan.

Emän isän isä Nicotinecall PB oli vuonna 2008 syntynyt rautias trakehner-ori, joka palkittiin elämänsä aikana palkintorimpsulla YLA2, KRJ-I & KRL-II. 170cm korkea ori menestyi GP-tasolle saakka kouluratsastuksessa ja sillä kilpailtiin yli 100 sijoituksen verran. Orii jätti lukuisia jälkeläisiä muistoksi upeudestaan, sillä "Nicolla" on yhteensä 13 jälkeläistä. Näennäisesti suuri jälkeläismäärä ei kuitenkaan tarkoita, että ori olisi erittäin yleinen nimi sukutauluissa. Osa jälkeläisistä on siis kadonnut ja osalla Nicon jälkeläisistä ei ole teetetty lainkaan varsoja. Joukossa on myös menestyneitä nimiä ja lukuisia jälkeläisiä, eli hienot geenit jatkavat edelleen kulkuaan.

Emän isän isän isä Craven GER oli KRJ-I ja YLA2 -palkittu 170cm korkea kimo trakehner-ori, joka syntyi vuonna 2007. Sitä on luonnehdittu ihmisystävälliseksi hevoseksi. Sen kilpailuhistoria on kouluratsastusluokkien osalta aavistuksen värikkäämpi, sillä Cravenilla on kilpailtu sekä aivan helpoissa luokissa että GP-tasolla. Tuontisukuisen hevosen on kasvattanut saksalainen Eric Gray.

Emän isän isän emä, 162cm korkea trakehner-tamma Before The Bleeding Sun syntyi vuonna 2006 Hollannissa, josta se tuotiin Skurvash-tallille kilpailemaan ja siitostammaksi, jossa se on viettänyt koko elämänsä. Sosiaalinen ja tasapainoinen Sunny on kilpaillut kouluratsastuksessa monipuolisesti niin helpoissa kun vaativissakin luokissa. Näyttävä rautias tamma on myös palkittu palkinnoin KRJ-II ja YLA2. Sunny on jättänyt jälkeensä 7 jälkeläistä.

Emän isän emä Prettyaholic oli 2009 syntynyt ruunikko trakehner-tamma. Rowland Trakehnersin kasvattama 170cm korkea tamma kilpaili GP-tasolla kouluratsastuksessa ja se on palkittu palkinnoin KRJ-I, KRL-II ja YLA2. Miellyttämishaluinen ja reipasluonteinen "Paula" asui koko ikänsä Viivuskan omistuksessa vuoteen 2013 asti, jolloin tamma menehtyi.

Emän isän emän isä Lovekorn on syntynyt vuonna 2008 Ranskassa. Ruunikko 173cm korkea trakehner-ori on menestynyt kouluratsastuksessa ja palkittu palkinnoin KRJ-II, KRL-II ja YLA2. Rekisterin mukaan orilla on neljä jälkeläistä, joista Prettyaholic lienee menestynein ja Lovekornin nimeä eteenpäin sukulinjoissa hienosti jatkanut jälkeläinen. Lovekornin viralliset sivut ovat valitettavasti kadonneet.

Emän isän emän emä, ruunikko trakehner-tamma Prettydeath on kantakirjattu III-palkinnolla. Saksassa vuonna 2009 syntyneen tamman viralliset sivut ovat kadonneet. Prettydeath on jättänyt jälkeensä viisi jälkeläistä, joista Prettyaholic on selkeästi menestynein.

Emän emä Baronne Prevost oli vuonna 2014 syntynyt laadukas tummanruunikko 167cm korkea trakehner-tamma. Se kilpaili GP-tasolla kouluratsastuksessa ja palkittiin palkinnolla KRJ-I. Luonteeltaan tamma oli herkkä, lennokas ja tammamainen. Jälkeensä se jätti kaiken kaikkiaan 7 jälkeläistä, joista on menestynyt KRJ-kilpailuissa ja -laatuarvostelussa. Tamma lopetettiin vuonna 2015.

Emän emän isä Tottenham F on musta 170cm korkea Faconden kasvattama trakehner-ori. Tätä GP-tasolla kilpaillutta oria on kuvailtu luonteensa puolesta todella miellyttäväksi ja mutkattomaksi. Orilla on vain kaksi jälkeläistä, mikä sinänsä on sääli näin hyväluontoiselta hevoselta. Nimenä Tottenham F on siis harvinaista herkkua.

Emän emän isän isä Manchester United on upea rautias 167cm korkea trakehner-ori, joka on kantakirjattu II-palkinnolla ja menestynyt myös Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa, jossa se on palkittu I-palkinnolla. Oria on luonnehdittu asialliseksi, vaikka ratsastaessa se onkin vaativa. Ori on jättänyt jälkeensä seitsemän jälkeläistä, joiden osalta ei tosin ole nähtävissä erityistä menestystä laatuarvosteluissa.

Emän emän isän emä Fairtown Perle oli vuonna 2009 syntynyt musta 161cm korkea trakehner-tamma. Se kilpaili kouluratsastuksessa tasolla vaativa A ja palkittiin palkinnoin KRJ-II ja YLA2. Lempeä, yritteeliäs ja sisukas tamma jätti jälkeensä yhdeksän jälkeläistä, joista osan sivut ovat valitettavasti kadonneet. Joukossa on myös KRJL-palkitti jälkeläinen, eli Fairtown Perle periytti kuitenkin takuulla enemmän tai vähemmän kapasiteettia kouluradoille. Tamma menehtyi vuonna 2015.

Emän emän emä Burning Soul Dessa on Jadessa Warmbloodsin kasvatti ja on asunut kasvattajallaan koko ikänsä. Vuonna 2013 syntynyt musta 167cm korkea trakehner-tamma on kilpaillut kouluratsastuksessa tasolla Grand Prix ja on myös palkitti palkinnolla KRJ-I. Rento ja työteliäs tamma on jättänyt jälkeensä neljä jälkeläistä, joihin lukeutuu myös KRJ-palkittu hevonen.

Emän emän emän isä Chaliente Junior syntyi vuonna 2010 Saksassa, josta se tuotiin Jadessa Warmbloodsin omistukseen. Musta 168cm korkea trakehner-ori on palkittu palkinnoin KRJ-II ja YLA2. Luonteeltaan ori oli vahvapäinen, mutta myös yhteistyökykyinen osaavan käsittelijän kanssa. Ori jätti jälkeensä 8 jälkeläistä ennen menehtymistään vuonna 2014.

Emän emän emän emä Burn This Disco on Saksassa syntynyt ja sieltä Jadessa Warmbloodsin omistukseen siirtynyt ruunikko 169cm korkea trakehner-tamma. Vuonna 2013 syntynyt tamma on oman arvonsa tunteva, mutta oppiva ja fiksu luonteinen yksilö, jolla on vain kaksi jälkeläistä. Tamma on kilpaillut GP-tasolla asti ja menestynyt laatuarvosteluissa saaden palkinnot KRJ-I ja YLA2.

Emän puoli Uppen käsialaa. Kiitos!

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.01.2017
2 vuotta - 11.01.2017
3 vuotta - 21.01.2017
4 vuotta - 21.02.2017
5 vuotta - 01.03.2017
6 vuotta - 05.03.2017
7 vuotta - 10.03.2017
8 vuotta - 15.03.2017
9 vuotta - 01.04.2017
10 vuotta - 01.05.2017
11 vuotta - 01.06.2017
12 vuotta - 01.07.2017
13 vuotta - 01.08.2017
14 vuotta - 01.04.2018

s. 00.00.2017 o/t varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Herkku kilpailee KRJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa. Sen ominaisuuspisteet ja tason saat tarkastettua VRL:n profiilista, johon löytyy linkki ylempää. Alla ovat tarinakilpailut ja KRJ-CUP sijoitukset.

31.12.2019 KRJ, 06/100, Int II, KRJ-Cup
30.09.2019 KRJ, 04/52, GP, KRJ-Cup
30.06.2019 KRJ, 05/116, Int II, KRJ-Cup
26.10.2018 KRJ, 65/75, HeA:4 2009, KRJ Champion
25.10.2018 KRJ, 13/84, HeB:3 2009, KRJ Champion
31.01.2018 KRJ, 01/170, Int II, KRJ-Cup
24.09.2017 KRJ, 04/25, VaA:3 2009, KRJ Champion
23.09.2017 KRJ, 15/50, VaB:0 2009, KRJ Champion
22.09.2017 KRJ, 08/53, HeA:4 2009, KRJ Champion
21.09.2017 KRJ, 07/54, HeB:3 2009, KRJ Champion
17.08.2017 KRJ, 03/03, Int II, tarina
29.07.2017 KRJ, 02/02, GP, tarina
29.07.2017 KRJ, 02/02, Int I, tarina
28.07.2017 KRJ, 01/01, GP, tarina
28.07.2017 KRJ, 01/03, Int II, tarina

Match show't ja näyttelyt

30.05.2017 NJ, 01/12, BIS1, MVA-SERT
09.05.2017 NJ, 01/12, irtoSERT
23.04.2017 NJ, 01/06, BIS2, MVA-SERT
17.04.2017 NJ, 01/10, irtoSERT

13.08.2017 VSN, 02/12, RCH
11.08.2017 VSN, SW3
31.05.2017 VSN, SW1
15.05.2017 VSN, 01/08, CH
10.05.2017 VSN, 01/12, SW5
05.05.2017 VSN, 03/10, RCH
30.04.2017 VSN, 02/11, RCH
05.02.2017 VSN, 02/12, RCH

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Tarinakilpailut 17.08.2017
Tehtävä: Mikä meemi kuvastaa päiväänne parhaiten?
Tarina: https://tinyurl.com/ybcz2pbx

Tarinakilpailut 29.07.2017
Tehtävä luokka 3: Twiittaat heti suorituksenne jälkeen jotain. Mitä kirjoitat?
Tarina: Joku hevoskuiskaaja vois kysymään Herkulta mitä sen äiti teki väärin, kun se pelkää punaisia kaulahuiveja niin paljon, että sitä pitää pelätä jopa kesken kisasuorituksen...

Tehtävä luokka 5: Kuvaile suoritustanne tiivistäen kaiken viiteen sanaan.
Tarina: Orava hiprakka itsehillintä harjoitusravi ablodit

Tarinakilpailut 28.07.2017
Tehtävä luokka 1: Kuvaile suoritustanne mahdollisimman pitkästi aloittaen jokainen sana samalla kirjaimella. Saat valita kirjaimen itse.
Tarina: Herkku hyppi hauskasti harjoituksissa, hoitaen homman hienosti himaan harjoitusravissa. Hurjat harjoitukset helpottivat hyasinttikimpun hankkimista.
Tuomarin kommentti: "hyasinttikimppu hauska lisäys sujuvaan lauseeseen, se toi myös persoonallisen lisän, josta osallistujan muisti helposti"

Tehtävä luokka 2: Olette juuri aloittamassa rataa ja tervehtimässä tuomareita, kun alkaa kuulua meteliä ja näet silmäkulmasta, kun lauma XXX säntää tietä pitkin tallia kohti. Mitä XXX ovat ja miten tilanne ratkaistaan, jotta pääsette jatkamaan suoritustanne.
Tarina: Olimme radalla jo tervehtimässä tuomaristoa, kun yhtäkkiä alkaa valtava meteli kuulumaan tieltä. Kaikkien katseet kiinnittyvät tielle, josta säntää parikymmentä kanaa kohti kilpailualuetta! En olisi uskonut kanojen pääsevän niin lujaa höyhenpöksyt vilkkuen. Halutessaan kanaset ovat melko nopealiikkeisiä ja vikkeliä, joten meni hetki ennen kuin kaikki kanat saatiin napattua kiinni ja vangittua tyhjään karsinaan. Kohta perässä juokseekin omistaja naama punaisena. Kanat olivat ilmeisesti säikähtäneet koiraa tai jotain ja sännänneet ainoaan vapaaseen suuntaan pihasta, eli suoraan tallia kohti. Pääsimme kohtapuoliin jatkamaan rataamme kun sain Tihamérin rauhoittumaan kunnolla.
Tuomarin kommentti: "Voi ei! Voin kuvitella sieluni silmin, kun höyhenpöksyt juoksevat kohti kilpailualuetta ja Herkun silmät alkavat pyöriä villisti. Onneksi hevonen lopulta rauhoittui ja saitte häiriöstä huolimatta ratsastettua ratanne voittoon asti!"

Päiväkirjamerkintä 03.05.2017 hoitaja Jannica
Viimeisen liikutuspäiväni kunniaksi ajattelin vielä mennä hyvinkoulutetulla Herkulla viimeiset koulutreenit. Päivä oli kerrassaan kaunis, joten suuntasimme tietenkin kentälle treenailemaan kouluratsastuksen saloja. Verryttelimme ensin tavalliseen tapaan, Herkku vaikutti tänään rauhalliselta, saatuaan purkaa ylimääräiset energiat maastossa parina viime päivänä. Verryttelyn jälkeen otin muutamia ravilisäyksiä saadakseni orin reippaammaksi. Sitten aloimme tulla pituushalkaisijaa pitkin pohkeenväistöä ensin käynnissä ja sitten ravissa sekä laukassa. Ori työskenteli tänään melko helpon oloisesti, mutta ravissa oli hieman takaosan työskentelyssä sanomista ja oria sai muistuttaa ottamaan takajalatkin liikkeeseen mukaan. Sitten aloin tehdä laukassa ensin kiemuraurat pitkille sivuille ja loppuun kokeilin vielä miten vastalaukka sujuisi siinä. Ja sujuihan se! Niinkin hyvin, että Herkku sai tehdä jopa ympyrät vastalaukassa päätyihin ja säilytti tasapainonsa oikein hienosti, jopa Tierra oli intoutunut tulemaan katsomaan ratsastustani ja hämmästeli oriin tasapainoa. Lopuksi tein vielä siirtymistehtävää, jossa pitkät sivut laukattiin ja lyhyet sivut menin harjoitusravissa tehden myös voltit. Niissä Herkku asettui ja taipui kivasti, mutta laukannostot olivat varsinkin alkuun turhan hätäiset. Loppua kohden tehtävän suorittaminen ja keskittyminen kuitenkin paranivat paljon. Onnistuneen läpiratsastuksen jälkeen oli aika höllätä tunnelmaa ja antaa orin ravailla pidemmällä ohjalla loppuraveja. Se olikin erittäin hyvää tasapainoharjoittelua, jonka jälkeen Herkku käveli vielä loppukäynnit ja pääsi sitten hoitajan käsittelyyn.

Päiväkirjamerkintä 01.05.2017 hoitaja Jannica
Koska edellinen maastoretki (tosin lyhyt sellainen) oli sujunut Herkku-oriin kanssa mainiosti päätimme sunnuntain kunniaksi lähteä vielä uudelle sellaiselle auringon paistaessa ja lämpöasteitakin oli jo toukokuun alun kunniaksi peräti kymmenen! Enää ei tarvittu ratsastusloimia ja klipatutkin saivat jo ulkoilla loimetta päivisin. Aamuisin oli kylläkin sen verran viileää vielä, että loimet jouduttiin pukemaan. Puettuani kypärän ja turvaliivin päälleni suuntasimme maastoja kohden, minä ja ori. Aamuiset kastepisarat putoilivat metsän siimekseen ehdittyämme päällemme, mutta eipä se juuri haitannut, kun oli jo melko lämmintä kuitenkin. Laukkasimme muutaman reippaamman pätkän, mutta muuten maastoreissu meni ravaillen maltillisesti, kävelimme myös paljon. Vauhdikkaan lenkin jälkeen palailimme vajaan parin tunnin päästä tallille ja tyytyväinen ori pääsi pesulle. Se oli selkeästi nauttinut muutaman päivän maastoilusta.

Päiväkirjamerkintä 20.04.2017 hoitaja Jannica
Viikonlopun kunniaksi olin päättänyt viedä Herkun maastoilemaan Tierran siunauksella, ori olikin kuulemma ehdottomasti maastoilun tarpeessa, koska hänellä ei ollut aikaa liiennyt orin liikutteluun muuten kuin sileällä. Suuntasimme siis saatuani pojan kuntoon läheiselle maastoreitille, jonne ystävällinen paikalle sattunut hoitaja meidät autuaasti opasti. Ensimmäiseen risteykseen päästyämme näimmekin onneksi suuntaa näyttävät kyltit, koska olin jo ehtinyt unohtaa minne meidän oli käsketty kääntyä. Onneksi Herkulle reitti näytti olevan tuttuakin tutumpi ja ori suuntasi tarmokkaasti kulkunsa oikealle kääntyvälle tielle, jota reunustivat tiheänä kasvavat koivukujat molemmin puolin. Tänään oli kova tuuli, mutta Herkku ei siitä tuntunut piittaavan, kun ei selässä oleva ratsastajakaan. Jättimäinen rusakko tosin aiheutti sydämentykytyksiä, mutta siihenkin Herkku lähinnä reagoi vain jähmettymällä paikalleen, joka oli minun onneni. Sitten matka jatkuikin kivasti ja maastoilun innostus alkoi näkyä Herkussa, joka laukkapätkän jälkeen oli riemua täynnä. Laukkasuoran päähän päästyämme pyysin orin takaisin käyntiin, koska olimme melko lähellä kotia tietämykseni mukaan ja ori ehti kävellä vielä riittävästi ennen sinne pääsyä.

Päiväkirjamerkintä 10.04.2017 hoitaja Jannica
Eiliseen verrattuna Herkku liikkui tänään mielestäni paljon rennommin, vaikka sillä energiaa tuntui kyllä olevankin. Tein käynnissä ja ravissa tänään laajempia kaaria, koska olin eilen työstänyt oria melko paljon tuntumalla asettuen ja taipuen. Sitten siirryimme pienemmille apajille tekemään voltteja samoissa askellajeissa ensin ja lopulta myös laukassa. Herkku taipui oikein hienosti volteilla ja ratsastusta seuraamaan tullut Tierra ei voinut olla eri mieltä. Orihan toimi kuin unelma, niin kuin tietysti normaalistikin, vaikka sillä vähemmän muut ratsastelivatkaan. Koska meillä molemmilla riitti tänään oriin kanssa motivaatiota pieneen ja suurempaankin koulutreeniin harjoittelimme kaikenlaisia pieniä juttuja tunnin mittaan, kuten kolmikaarista kiemurauraa, pysähdyksiä, avo- ja sulkutaivutuksia sekä takaosankäännöksiä. Verryttelyn jälkeen oli vuorossa laukkaharjoituksia, tänään kuitenkin nostojen muodossa, joiden jälkeen laukkasin muutamia kierroksia ympyrällä vielä. Vasemmalle ori oli melko paljon sisälapa edellä tunkemassa pienemmälle ympyrälle, mutta tiukemmalla ulko-ohjan tuella ja sisäpohkeen avuksi tulleella raipan napautuksella Herkun työskentely parani huomattavasti. Aikamme harjoitusta tehtyämme alkoi Herkku ennakoimaan laukannostoja, joten siirryin ravailemaan loppuraveja tehden voltteja ympäriinsä. Sitten olivatkin jo vuorossa loppukäynnit työskenneltyämme reilun tunnin.

Päiväkirjamerkintä 09.04.2017 hoitaja Jannica
Herkulla oli tänään kiire ratsastaessani, ensimmäinen puolituntinen meni oria rauhoitellessa, vaikka yleensä sitä sai pyytää pikemminkin eteen. Otin heti alkukäyntien ja parin ravikierroksen jälkeen ravilisäyksiä marginaalilla, joiden myötä ori rauhoittui mukavasti lopulta. Sen jälkeen tein ravissa ympyrätyöskentelyä ja kootussa sekä keskiravissa vielä erilaisia tehtäviä ennen välikäyntejä. Niiden jälkeen otin ohjat tuntumalle ja otimme ravissa askeleenpidennyksiä ja lyhennyksiä sekä muutamat väistöt pituushalkaisijalla ja avotaivutuksia uran suuntaisesti. Herkku painoi hieman ulkoapuja vasten, mutta loppua kohden työskentely parani, kun jaksoin asiasta muistutella. Laukassa ori oli jo oikein hyvin kuolaimella ja vaihdettuani suuntaa se alkoi myötäämään niskasta hyvin, vaikka isossa laukassa istuminen vähän hankaloitti ehkä orin työskentelyä tänään minun osaltani. Lopulta löysin kuitenkin satulassa oikean ratsastusasennon ja Herkku alkoi laukassakin toimia oikein kivasti ainakin toiseen suuntaan jo. Toiseenkin suuntaan ori oli kyllä hyvin kuulolla ja reagoi istuntaan vahvasti, joka toisaalta oli hyvä juttu, koska tämä toi ratsastajan virheet esille korjattavaksi. Loppuravien ja -käyntien jälkeen Herkku pääsi tallille hoitajan hellään huomaan.

Päiväkirjamerkintä 02.04.2017 hoitaja Jannica
Herkku oli tänään alusta asti reippaampi ja "mukana" touhussa paremmin, jopa ilman että sitä piti alussa herätellä ollenkaan. Liekö sitten johtunut siitä, että edellispäivänäkin orin liikutin tai siitä että olin jo sille hieman tutumpi, eikä sen tarvinnut stressata uutta ratsastajaa niin paljon. Keskityimme herkun kanssa alkuverryttelyn jälkeen väistöjä käynnissä ja ravissa, ori toimi oikein hyvin kun sain pienellä muistutuksella myös takaosaa mukaan tehtävään. Herkku oli laukkaharjoittelun alussa mukavan energinen, mutta sen taivuttaminen ja asettaminen samaan aikaan, kun yritti pysyä ison orin liikkeessä mukana, tuotti hieman vaikeuksia etenkin vasempaan kierrokseen, joka oli orille muutenkin vaikeampi taipumisen suhteen. Laukkaamisen jälkeen otimme kolmikaarista kiemurauraa ravissa harjoitusravissa istuen, ori kulki kuin unelma ja oli kevyt kädelle. Lopputunnista tein paljon istuntaharjoituksia, koska harvemmin joutui istumaan näin isoliikkeisen hevosen kyydissä, joka itselleni tuotti vähän ongelmaa, jos totta puhutaan. Loppuravien jälkeen kävimme vielä rentoutumassa maastossa loppukäynneillä.

Päiväkirjamerkintä 01.04.2017 hoitaja Jannica
Saapuessani Tierra nakitti minut Herkun selkään, koska se oli viime päivinä possuillut uuden tytön kanssa oikein urakalla. Herkku ei olisi alkuun millään keskittynyt työhön ja sain melko lujallakin kädellä komentaa oria työntekoon ja herätellä vaihteet toimintaan. Teimme paljon käännöksiä, volteilla ja kaarevalla uralla. Väliin otin muutamia avotaivutuksia ja pohkeenväistöä. Teimme todella kauan käynnissä tehtäviä ja työskentelyä, kunnes ori alkoi vaikuttaa rennommalta ja kyttäily jäi. Sen jälkeen ravailimme samoja harjoituksia tehden, lisäsin mukaan ympyrät päätyihin ja pyysin oria asettumaan ja taipumaan rehellisemmin muutaman kerran raipalla kaulalle muistuttaen. Otin välissä käyntiharjoituksia ja sitten hengityksen tasaannuttua oriilla otimme laukkaa ympyrällä molempiin suuntiin. Sen kummemmin en laukkajuttuja tänään tehnyt, keskityin siinäkin saamaan oria tuntumalle, joka ei tänään oikein onnistunut jännittyneen yleisluonnon vuoksi. Hyvin se kuitenkin toimi rauhassa ja oria sai jopa laukassa pyytää vähän eteen, että laukan sai pyörivämmäksi. Laukan jälkeen otin reippaassa ravissa vielä muutamia ympyröitä ja sitten annoin sen venytellä kevyessä ravissa kaulaansa pari kierrosta lisää. Loppukäynnit taluttelin maastakäsin, koska olin jo tuossa vaiheessa mennyt reilun tunnin, niin se sai lepuuttaa selkäänsä.

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.