Samantha

Hiekkamyrsky voittaja CAS XXI
LJP-III palkittu 01.02.2013 (34,5+2 p, 67,6%)
VVJ-III palkittu 30.01.2015 (77,3 p)

Lopetettu 28.10.2015 vanhuuden vaivojen vuoksi

Rotu
shetlanninponi
Skp säkä
tamma 100 cm
Väri
rautias
Genotyyppi
gg ee aa CC
Syntm pvm
25.02.2010
VH-tunnus
VH11-017-0692
Tuoja
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
koulu, valjakko, laukat
Koulutustaso
heC, 50cm, noviisi
 
 
 
 
Laukkapainotus
sileä
Tasot
r allowance / s grade I
Risut
9: 2-3-4-0 (9)
Voittosumma
14 400v€
Sileät
13: 6-0-3-3 (12)
Voittosumma
71 000v€
Risu prosentit
22 % / 100 %
Sileä prosentit
46 % / 92 %

Kuvat

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Historia

Olin hakemassa lumienkulilta uutta ravihevosta, kun matkalla silmiini osuin kaunis rautias ponitamma joka tähyili meitä yksinään tarhan portilta. Jätin sen ensin huomiotta innoissani uudesta ravurista, mutta takaisin tullessa oli pakko käydä rapsuttamassa sitä. Ponin rakenne oli juuri hyvä laukkauraa ajatellen ja lumienkuli kertoi tamman koulutustaustoja hieman. Pyysin saada kokeilla sitä ja pian olinkin kentällä ponin selässä. Se toimi pienen lämmittelyn jälkeen hyvin, vaikka yrittikin kokeilla rajojaan jatkuvasti. Laukka oli nopeaa ja sujuvaa. Miksipä ei, aina yksi laukkaponi mukaan mahtuu ja niin Samantha lähti matkaan. Lumienkuli kertoi taustoja hieman lisää myöhemmin. Poni oli lähtöisin Ruotsista pieneltä tilalta, joka tunnetaan hieman kovakouraisesta käsittelystä. Lumienkuli oli osanut ponin huutokaupasta pelokkaana ja epävarmana kolmivuotiaana. Vuoden aikana poni oli rohkaistunut ja auennut kuorestaan ja sillä oli päästy ratsastamaan. Nykyään noista ajoista ei juuri ole merkkiäkään ponin käytöksessä.

Luonne

Samantha on peruskiltti ja oppivainen tamma, jonka kanssa ei tule tylsää mutta ei tarvitse myöskään pelätä. Tamma keksii hieman temppuja tallissa ja kentällä eikä päästä ratsastajaa koskaan liian helpolla. Se on jokseenkin hellyydenkipeä tapaus ja ei saa koskaan tarpeekseen huomiosta. Tamma tietää oman kokonsa ja pitää itseään jotenkin pienempänä kuin mitä on, mutta ratsastajan kanssa siitä tulee täysiverisen kokoinen. Tai ainakin omassa päässään. Kaunis tamma, joka pyrkii toimimaan ja tekemään aina hoitajansa, ratsastajansa, taluttajansa pyyntöjen mukaan.

Samantha on helposti hoidettavissa ja antaa tehdä itselleen mitä tahansa. Tamma rakastaa kumisualla hinkkaamisesta ja se saattaa ruveta rapsuttamaan hoitajaansa takaisin kun löytyy se kutiava kohta johon ei itse yletä, yleensä hännän tyvessä. Kuitenkin keksii kaikkea piristettä päiviin piilottelemalla tavaroita joita joku on jättänyt sen ulottuville tai availemalla solmuja jotta pääsee vapaaksi. Ei riitä kerta tai pari siihen kun tammaa on metsästetty tallialueelta sen karattua käytävältä tai karsinasta. Varustaessa ei yleensä ongelmia vaan tamma ottaa sen lunkisti ja antaa hoitajan touhuta rauhassa. Myös muut hoitotoimenpiteet sujuu ongelmitta kavioiden putsauksesta pesuun ja lääkitsemiseen. Taluttaessa poni osaa olla oikein esimerkillinen ja kävellä perässä rauhallisesti, vaikka välillä napsiikin heiniä maasta ohimennen tai saattaa yrittää päästä heinäpaalin luokse. Taluttaessa Samantha osaa ottaa näyttelyasennon kun sitä ottaa askeleen taakse päin, se on aivan automaatti tässä asiassa. Kengittäessä osaa olla kiltisti ja muutoinkin kun on sidottuna molemmin puolin seiniin. Samatha on kyllä niitä poneja, joilla riittää kengitys vain pari kertaa kaudessa eli n. 4kertaa vuodessa. Sen kaviot kasvavat niin hitaasti ja kuitenkin kuluvat kotiratsastuksessa ihan hyvin (kun ei käytetä kenkiä). Laukkakaudella sillä on kevyet kengät.

Ratsastaessa poni vaatii alussa tiukkaa kuria ja napakoita otteita, sillä yrittää luistella töistä. Varsinkin kenttätyöskentely on Samanthasta tosi tylsää ja se yrittää joko olla tekemättä mitään tai sitten keksiä omia liikkeitään. Tamma innostuu kun pääsee laukkaradalle ja siellä voi jarrut olla hieman hukassa. Kokenut ratsastaja saa sen kuitenkin kuuntelemaan. Samantha ei tykkää juosta muiden keskellä vaan voi siitä hermostua ja menettää hieman otetta juoksuun. Lähtee helposti haastamaan muita ja tekee aina parhaansa. Kouluradoilla poni on herkkä ja tottelevainen pienen verryttelyn jälkeen. Esteradalla Samantha menee reippaasti, mutta pari-kolme metriä ennen estettä sen varmuus katoaa ja Samantha lähtee niin sanotusti hakemaan paikkaansa ennen estettä, jolloin ratsastajan täytyy olla hereillä ja osata ohjata se suoraan esteelle. On nähty kun Samantha pysähtyy esteelle ihan vinossa, mutta ratsastajan reippaasta eteenpäin pyynnöstä Samantha hyppäsi aivan vinossa yli, jolloin se kompuroi myös esteen jälkeen. Tämä ei tuo sen varmuutta ainakaan helpolla takaisin hyppäämiseen, joten varma, mutta fiksu ratsastaja olisi parempi sille esteradoilla. Maastoillessa rauhallinen ja varmatoiminen.

Valjakkoajossa poni on kunnostautunut alun hankaluuksien jälkeen hienosti. Samantha alkuun hieman pelkäsi kärryjä eikä jaksanut ihan keksittyä tarkkuustehtävissä, mutta ahkeran harjoittelun tuloksena se on oppinut myös valjakon salat. Yleensä alkuun joutuu hieman herättämään ponia, jotta se malttaa keskittyä, mutta kokenut ohjastaja saa sen nopeasti kuuntelemaan. Samantha on nopealiikkeinen ja ketterä, sekä hyvin kuuliainen kun rattailla istuun oikea ihminen.

Luonteen kirjoittanut Tierra, pidentänyt Taru

Sukutaulu

Samantha
i. Midnight Seeker (evm)


ii. Lady Ami (evm)


ie. Tom Cat(evm)


e. Two Runy (evm)


ei. Chokolate Venture (evm)


ee. Red Fury (evm)Isä Midnight Seeker on rautias laukkaponi joka on menestynyt sileillä jopa G1 tasolla, risuilla ei oria ei ole koskaan edes kokeiltu. Kiltti poni ori oli aika ajoin jopa ruunamainen. Midnight Seeker periyttää varsoilleen erityisesti nopeutta ja sitkeyttä. Pikkuinen, vain 91 senttinen, poni ori nauratti usein vastustajien jockeytä, mutta eivät enää maaliin tullessaan. Midnight Seekeriä on kutsuttu ilmiömäiseksi ja jopa poni legendaksi, ainakin sen suurimmat ihailijat. Midnight Seekerin varsat käyvät kaupaksi kuin kuumille kiville, joten sitä on käytettu paljon jalostukseen. Eikä tietysti syyttä. Ori kilpaili laukkojen lisäksi myöhemmin myös valjakkoajossa ja hieman kouluratsastuksessakin.

Isän isä Lady Ami on hopeanruunikko ori joka on kisannut sileällä vain Allowance tasoa, mutta risuilla G2 tasolla. Aika ajoin erittäin haastava Lady Ami ruunattiin melko nuorena, sillä orina se oli todella haastava käsitellä. Niinpä Midnight Seeker on Lady Amin ainoa jälkeläinen. 105 senttisellä Lady Amilla ei riittänyt mielenkiinto sileällä juoksemiseen, mutta risuilla se oli sitten parempi, silloin orin mielenkiinto säilyi koko matkan. Laukkauran päätyttyä Lady Ami myytiin harrasteratsuksi perheeseen jossa sillä kilpailtiin valjakkoajossa ja koulussa.

Isän isän isä on 103 cm korkea rautias ori, joka eleli rauhallista elämää pienessä siittolassa ainoana orina. Sillä kilpailtiin satunnaisesti kouluradoilla ja valjakkoajossa, mutta enimmäkseen se toimi siitos- ja seuraponina. Ori kävi myös näyttelyissä, keräten muutaman irtoSertin, mutta ei sen parempaa.

Isän isän emä on 99 cm korkea ruunikonkimo ponitamma. Sen kipakka luonne ei laukkaradoilla haitannut kun poni voitti sileillä grade 1 tason lähtöjä. Se kilpaili myös valjakkoajossa aktiivisesti ja kävi hakemassa kantakirjaustilaisuudesta toisen palkinnon. Tammalta löytyy viisi varsaa, joista Lady Ami on tunnetuin. Muut ovat lähinnä kouluradoilla hieman kilpailleita.

Isän emä Tom Cat on rautias laukkaponi joka on menestynyt sileillä tasolle G3 asti, risuilla kokeiltu muutama kerta, huonolla menestyksellä. Lempeästä luonteestaan kuulu Tom Cat on lukuisille jälkeläisilleen periyttänyt nopeutta ja mustaa väriään. Tom Catillä on ainakin 6 jälkeläistä. 95 senttiä korkea Tom Cat on kaikin puolin loistoponi, nopea, lempeä ja erittäin mukava käsiteltävä. Tom Catillä oli pitkä laukkaura, jonka jälkeen se sai monta varsaa, nyt vanhana ponina tamma oleskelee ratsastuskoululla ollen pienten ratsastajien suosikki, vaikka sitä harvoin enää tunneilla käytetäänkään.

Isän emän isä on komea, mutta vain 95 cm korkea tummanrautias ori. Hyväluontoinen ori rakasti laukkakilpailuita ja menestyikin grade 2 tasolle kummassakin lajissa. Rataesteillä sillä oli ihan liikaa vauhtia eikä se koskaan kadonnut koulutuksenkaan avulla vaan poni oli aivan liian menevä muihin lajeihin. Poni kantakirjattiin kolmannella palkinnolla ja se jätti jälkeensä kymmeniä varsoja, jotka ovat menestyneet hyvin niin laukoissa kuin näyttelyissäkin.

Isän emän emä on esteponi henkeen ja vereen. 101 cm korkea rautiaankirjava tamma pärjäsi hyvin niin risuesteillä kuin rataesteilläkin. Se on herkkä ja kuuliainen tehden aina parhaansa ja kun siltä löytyi vielä kilpailupäätä, oli menestys taattu. Tamma voitti laukkalähtöjä grade 1 tasolla useita kertoja ollen aikansa menestynein tamma. Rataesteillä se kiersi aluetason kilpailuita jopa 60 cm ratoja.

Emä Two Runy on mukava raudikko tamma jonka kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, toisin sanoen, se on hyvin kiltti ja vaivaton. Tamma on kisannut sileällä G3 tasoa, mutta risuilla ei Two Runy päässyt edes maidenia läpi. Lisäksi se kilpaili aktiivisesti valjakossa noviisiluokkia ja kävi näyttelyissä keräten muutaman sertin. Tamma periyttää varsoilleen sen kaunista liinaharjaa, ja vaaleaa ruskeaa karvapeitteen väriä, upeita liikkeitä sekä tietysti kilttiä luonnetta. Two Runy ei ole saanut kuin muutaman varsan, mutta sen varsat ovat olleet melko menestyneitä.

Emän isä Chokolate Venture on tummarautias 103 cm korkea G2 tasolla risuilla kisannut. Sileällä ori on kisannut G3 tasolla. Luonteeltaan Chokolate Venture on melko perus ori, vähän kujeilevaa sorttia tosin. Chokolate Venture on periyttänyt hyvin taipumusta risuille, vaikkei tämä taipumus näykkään Two Runyssä. Lisäksi ori periyttää harvinaisen raskasta rakennettaan, joka ei välttämättä laukkurilla ole hyvä asia. Laukkojen jälkeen se pärjäsi myös valjakossa hienosti.

Emän isän isä on valjakkopainotteinen 107 cm korkea ori. Se kilpaili aktiivisesti yksilövaljakossa vaativissakin luokissa ja rautiaankirjava komistus pärjäsi myös näyttelyissä. Laukoissa sitä kokeiltiin pari kertaa, mutta raskaamman puoleinen poni jäi muista helposti jälkeen. Kiltti ja energinen poni sopi valjakkoon hyvin suoriutuen helposti varsinkin tarkkuustehtävistä.

Emän isän emä on 102 cm ruunikonkimo tamma, joka tunnetaan lähinnä näyttelyistä. Se onkin Suomen ja Ruotsin muotovalio, sekä käynyt hakemassa pari sertiä Norjan puolelta. Se kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Ruotsissa syntynyt ja ikänsä elänyt tamma kilpaili hieman valjakkoajossa, mutta päaäsiassa se toimi harrasteratsuna omistajan lapsille ja hoiti varsojaan.

Emän emä Red Fury on ruunikko G3 tasolla sileällä kilpaillut neiti joka ei risuilla ole kuitenkaan suuremmin pärjännyt. Tamma menestyikin paremmin kouluradoilla joilla se kilpaili aktiivisesti pitkään. Red Fury on vähän raisun puoleinen tamma, joka ei kuitenkaan onneksi ole tätä luonteenpiirrettä jälkeläisilleen kovin hyvin periyttänyt. Sen sijaan 105 cm korkea Red Fury on periyttänyt kestävyyttään, joka onkin todella hyvä. Red Fury on melko kevyt rakenteinen shettikseksi, vaikkei niitä kaikkein kevyimpiä kuitenkaan.

Emän emän isä on 103 cm korkea rautias herrasmies, joka kilpaili pääasiassa koulua. Helppo B liikkeitäkin suorittanut poni pärjäsi kohtuullisesti koulukilpailuissa ja pyörähteli välillä valjakkoradoillakin. Näyttelyissä se ei juurikaan pärjännyt rakenteensa vuoksi, eikä sillä tammojakaan sen vuoksi juuri käynyt. Kolme varsaa jättänyt ori periytti kuitenkin ihanaa luonnetta ja hyviä kouluponin ominaisuuksia.

Emän emän emä on 105 cm korkea ruunikko tamma, josta ei juuri tiedetä. Se toimi ratsastuskoulussa lähellä Red Furyn isän omistajan tilaa ja tamma teki tälle orille kaksi varsaa. Red Fury on ainoa elossa selvinnyt ja tamman toinen varsa kuoli jo alle kuukauden ikäisenä. Myöhemmin tamma sai vielä yhden varsan, mutta toimi muuten ratsastuskoulun tuntiponina koko elämänsä.

Sukuselvityksestä kiitos Veera, täydentänyt ja kolmannesta polvesta kirjoittanut Tierra

Ikääntyminen ja jälkeläiset

3 vuotta - 01.10.2010
4 vuotta - 24.01.2011
5 vuotta - 18.04.2011
6 vuotta - 11.07.2011
7 vuotta - 01.08.2011
8 vuotta - 23.08.2011
9 vuotta - 03.10.2011
10 vuotta - 12.11.2011
11 vuotta - 01.02.2011
12 vuotta - 19.03.2012
13 vuotta - 11.06.2012
14 vuotta - 02.09.2012
15 vuotta - 18.02.2013
16 vuotta - 13.05.2013
17 vuotta - 05.07.2013
18 vuotta - 05.12.2013
19 vuotta - 05.01.2014
20 vuotta - 05.06.2014
21 vuotta - 05.12.2014
22 vuotta - 05.06.2015
23 vuotta - 05.10.2015

s. 13.05.2013 t. Mic Sammy D (i. Death Song)
s. 19.03.2013 o. Mic Sórjay (i. Plant Marks Honey)
s. 16.09.2012 t. Mic Sally (i. Master of Disharmony)
s. 12.06.2012 t. Mic Saidah (i. Can't Stop Rock)
s. 22.03.2012 o. Mic Stylist (i. Styling 224)
s. 31.12.2011 t. Mic Samar (i. Boom Boom)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

8v kausi (4: 3-0-0-1)
11.09.2011 PLJ, 1/4, grade I 4,5F sileä (40 000ve) Hiekkamyrsky finaali
06.09.2011 PLJ, 1/5, grade I 4,5F sileä (15 000ve) Hiekkamyrskyn karsinta
30.08.2011 PLJ, 1/6, grade II 3F sileä (8 000ve)
24.08.2011 PLJ 4/4, grade II 2F sileä (1 200ve)

7v kausi (5: 2-0-1-1)
22.08.2011 PLJ, 1/4, grade III 3F sileä (6 000ve)
18.08.2011 PLJ, 3/5, grade III 3F sileä (2 400ve)
15.08.2011 PLJ, 4/4, grade III 3F sileä (1 200ve)
08.08.2011 PLJ, 5/6, grade III 3F sileä
04.08.2011 PLJ, 1/3, allowance 2F sileä (2 000ve)

6v kausi (4: 1-0-2-1)
27.07.2011 PLJ, 4/7, allowance 3F sileä (800ve)
20.07.2011 PLJ, 3/3, allowance, 3F sileä (1 600ve)
17.07.2011 PLJ, 1/3, maiden, 2F sileä (2 000ve)
14.07.2011 PLJ, 3/5, maiden, 3F sileä (800ve)

Risuestelaukat

11v kausi (4: 1-2-1-0)
28.03.2012 PLJ, 1/7, allowance 2,5F risut (3 000ve)
24.03.2012 PLJ, 2/4, allowance 2,5F risut (1 800ve)
19.02.2012 PLJ, 2/3, allowance 2,5F risut (1 800ve)
16.02.2012 PLJ, 3/3, allowance 3F risut (1 600ve)

10v kausi (5: 1-1-3-0)
01.01.2012 PLJ, 3/10, allowance 2F risut (1 600ve)
23.12.2011 PLJ, 3/4, allowance 3F risut (1 600ve)
08.12.2011 PLJ, 1/4, maiden 2F risut (2 000ve)
02.12.2011 PLJ, 3/7, maiden 2F risut (400ve)
12.11.2011 PLJ, 2/3, maiden 2F risut (600ve)

Match show't ja näyttelyt

30.01.2015 MSY, SIN1, BIS2
11.05.2014 MSY, PUN3
10.05.2014 MSY, SIN2
18.04.2014 MSY, SIN3
25.03.2014 MSY, SIN3
10.03.2014 MSY, SIN1

Koulu (42 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

31.12.2014 KRJ, 02/84, HeD, KRJ-Cup
04.08.2014 KRJ, 08/12, HeC tarina
04.08.2014 KRJ, 04/04, HeC tarina
22.06.2014 KRJ, 02/03, HeC tarina
22.06.2014 KRJ, 03/03, HeD tarina
07.06.2014 KRJ, 03/04, HeC tarina
07.06.2014 KRJ, 03/03, HeD tarina
04.06.2014 KRJ, 03/40, HeC
03.06.2014 KRJ, 03/40, HeC
02.06.2014 KRJ, 05/30, HeC
01.06.2014 KRJ, 04/30, HeC
31.05.2014 KRJ, 05/30, HeC
30.05.2014 KRJ, 03/40, HeC
29.05.2014 KRJ, 02/30, HeC
29.05.2014 KRJ, 05/30, HeC
26.05.2014 KRJ, 05/30, HeC
22.05.2014 KRJ, 01/40, HeC
25.05.2014 KRJ, 03/04, HeC tarina
25.05.2014 KRJ, 01/30, HeC
25.05.2014 KRJ, 02/30, HeC
12.05.2014 KRJ, 04/30, HeC
11.05.2014 KRJ, 07/08, HeC tarina
10.05.2014 KRJ, 02/07, HeC alue
07.05.2014 KRJ, 04/40, HeC
06.05.2014 KRJ, 02/40, HeC
06.05.2014 KRJ, 06/40, HeC
05.05.2014 KRJ, 02/14, HeC alue
26.04.2014 KRJ, 03/10, HeC
24.04.2014 KRJ, 02/10, HeC
17.04.2014 KRJ, 02/11, HeC
17.04.2014 KRJ, 03/10, HeD
14.04.2014 KRJ, 03/10, HeC
04.04.2014 KRJ, 03/40, HeC
27.03.2014 KRJ, 02/40, HeC
22.03.2014 KRJ, 01/40, HeC
18.03.2014 KRJ, 03/40, HeC
17.03.2014 KRJ, 01/40, HeC
09.03.2014 KRJ, 03/40, HeC
08.03.2014 KRJ, 01/02, HeC
08.03.2014 KRJ, 05/40, HeC
28.12.2012 KRJ, 02/08, HeC
01.12.2012 KRJ, 02/10, HeC
09.11.2012 KRJ, 03/11, HeC
02.11.2012 KRJ, 03/30, HeC
30.10.2012 KRJ, 03/154, HeC, KRJ-cup
19.10.2012 KRJ, 02/30, HeC
18.10.2012 KRJ, 05/30, HeC
17.10.2012 KRJ, 01/30, HeC
29.12.2011 SISF, 4/10, HeB

Valjakko (50 sijoitusta)

30.06.2014 VVJ, 14/28, noviisi yhd. pareille, VVJ-Cup tarina
22.04.2014 VVJ, 04/27, noviisi yhd. pareille
17.04.2014 VVJ, 01/27, noviisi yhd. pareille
11.04.2014 VVJ, 01/18, noviisi tark. yksilö seura
10.04.2014 VVJ, 01/14, noviisi koulu yksilö seura
09.04.2014 VVJ, 01/14, noviisi tark. yksilö seura
03.04.2014 VVJ, 03/18, noviisi tark. yksilö seura
02.04.2014 VVJ, 02/18, noviisi tark. yksilö seura
01.04.2014 VVJ, 02/18, noviisi tark. yksilö seura
31.03.2014 VVJ, 01/18, noviisi tark. yksilö seura
30.03.2014 VVJ, 07/48, noviisi pareille VVJ-cup
30.03.2014 VVJ, 03/18, noviisi tark. yksilö seura
26.03.2014 VVJ, 01/20, noviisi yhd. pareille
25.03.2014 VVJ, 04/20, noviisi yhd. pareille
24.03.2014 VVJ, 01/13, noviisi yhd. pareille
22.03.2014 VVJ, 01/13, noviisi yhd. pareille
21.03.2014 VVJ, 02/13, noviisi yhd. pareille
19.03.2014 VVJ, 02/30, noviisi yhd. yksilö
18.03.2014 VVJ, 05/26, noviisi yhd. pareille
17.03.2014 VVJ, 01/30, noviisi yhd. yksilö
16.03.2014 VVJ, 04/26, noviisi yhd. pareille
16.03.2014 VVJ, 01/12, noviisi yhd. yksilö seura
15.03.2014 VVJ, 04/40, noviisi yhd. yksilö
14.03.2014 VVJ, 01/19, noviisi yhd. pareille
13.03.2014 VVJ, 02/26, noviisi yhd. pareille
11.03.2014 VVJ, 03/26, noviisi yhd. pareille
07.03.2014 VVJ, 01/30, noviisi yhd. pareille
07.03.2014 VVJ, 01/30, noviisi yhd. pareille
03.03.2014 VVJ, 01/30, noviisi yhd. pareille
11.02.2013 VVJ, 02/30, noviisi yhd. yksilö
10.02.2013 VVJ, 01/30, noviisi yhd. yksilö
01.02.2013 VVJ, 01/25, noviisi yhd. pareille
29.01.2013 VVJ, 03/25, noviisi yhd. pareille
29.01.2013 VVJ, 03/24, noviisi yhd. yksilö
26.01.2013 VVJ, 02/40, noviisi yhd. yksilö
23.01.2013 VVJ, 02/24, noviisi yhd. yksilö
27.10.2012 VVJ, 01/30, noviisi yhd. yksilö
24.10.2012 VVJ, 04/26, noviisi yhd. pareille.
24.10.2012 VVJ, 03/26, noviisi yhd. pareille
23.10.2012 VVJ, 04/30, noviisi yhd. yksilö
21.10.2012 VVJ, 02/26, noviisi yhd. pareille
21.10.2012 VVJ, 05/26, noviisi yhd. pareille
08.10.2012 VVJ, 05/30, noviisi yhd. pareille
06.10.2012 VVJ, 02/30, noviisi yhd. pareille
05.10.2012 VVJ, 05/30, noviisi yhd. pareille
02.10.2012 VVJ, 04/36, noviisi yhd. pareille
01.10.2012 VVJ, 03/16, noviisi yhd. pareille
28.09.2012 VVJ, 01/43, noviisi yhd. pareille
11.09.2012 VVJ, 01/20, noviisi yhd. pareille
10.09.2012 VVJ, 03/15, noviisi yhd. pareille
31.08.2012 VVJ, 03/12, noviisi yhd. pareille

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

KRJ tarinakilpailu 04.08.2014
Luokka 1 tehtävä: Minkälaisen tekstiviestin lähetät ystävällesi kilpailupäivänne jälkeen? Pituus enintään 300 merkkiä, välilyönnit mukaan laskettuna. Huumori ja yllätykset aina plussaa.
Tarina: Mitähän tälle ponille oli syötetty tänään? Se leijaili koko radan läpi ja mun tarvi vain vähän hipaista oikeaan suuntaan. Tosin sen aineen vaikutus loppu ku päästiin radalta! Sain kiskoa koko ruhoni voimalla ja pari raavasta äijää työnsi kaverina, että saatiin poni takas koppiin ja kotia...

Luokka 2 tehtävä: Nämä luokat on omistettu sadonkorjuulle ja sen juhlimiselle! Tarjolla on ilmaiseksi herkkuja tämän kesän sadosta, löytyy mansikkakakkua, omenapiirakkaa, lettuja hillahyytelöllä, leipiä jos jonkinmoisia ja muita ihania ruokia. Näissä luokissa on tarkoitus pukeutua tätä juhlaa kunnioittaen. Kerro millaisen asun olet valinnut itsellesi ja ratsullesi. Kerro yksityiskohtia ja kehitä teille yhteneväinen mielikuvitusrikas asukokonaisuus, joka saa yleisön ihastelemaan, nauramaan tai kauhistumaan. Omaperäisin asu voittaa, kunhan kerronta on kunnossa!
Tarina: Olin päättänyt pukea meidät mansikaksi. Samantha ei ihan tykännyt kun kiskoin sille kirkkaanpunaisen loimen päälle, johon olin ommellut keltaisia nappeja säännöllisin välein. Suitsiin kiedottiin saman sävyistä punaista kangasta ja vielä suojien päälle kiepautin punaiset rievut. Suojien päällisiin sai vielä muutaman napin kiinni. Siinä olisi meille kunnon mansikka, pieni ja pyöreä. Itselleni etsin vihreät vaatteet, kypärän päälle vihreä huivi ja kenkien päälle samoin. Satulan päälle laittelin vielä vihreän huovan, joka oli leikattu kannan malliin niin olimme valmiita radalle.

VVJ-cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Etsi kappale, jonka lyriikat kuvaavat kisapäiväänne tai yksittäistä suoritustanne. Muutama rivi riittää eli koko kappaleen ei tarvitse sopia tehtävänantoon. Kielenä saa käyttää suomea tai englantia. Liitä osallistumiseesi kappaleen nimi sekä esittäjä. Tuomarointiperusteena ennen kaikkea mielikuvituksellisuus, yllätyksellisyys ja hauskuus. Tehtävä on valjakkokohtainen!
Tarina: American Authors - Best Day Of My Life
I'm never gonna look back, woah
I'm never gonna give it up, noo
Please don't wake me now
Oo-o-o-o-o-o
This is gonna be the best day of my life

KRJ tarinakilpailu 22.06.2014
Luokka 1 Tehtävä: Ratsullasi on hieman huono päivä ja se yrittää jopa näykkäistä kun purat sitä autosta. Kuvaile tarkasti kuinka lämmittelet ratsusi ja miten rata meni. Saitko uljaan kilpurisi viritettyä lämmittelyn aikana, vai joudutko radallakin tekemään kaikkesi, jotta näyttäisitte hyvälle?
Tarina: Samantha oli ollut aamun äkeä kuin mikä, liekö kiima tulossa tai jotain. Varustin sen rauhassa harjaillen ponin huolellisesti vielä kerran läpikotaisin. Samantha ei meinannut nostaa kavioita ollenkaan ja luimisteli minkä ehti. Varustin sen ja hyppäsin selkään suunnaten lämmittelyalueelle. Ensin kävelimme rauhallisesti edes takaisin kentällä ja annoin sen tottua paikkaan. Kun nostin ravin, sain kaupan päälle myös pienen pukkisarjan. Päätin antaa ponin purkaa höyryjä pois kun kentällä oli vielä reilusti tilaa ja annoin ponin nostaa laukan. Sitten ratsastimme reipasta laukkaa pari kertaa kentän ympäri. Ihmisillä oli kivaa katsoa kun entinen laukkaponi pistelee pientä kenttää ympäri minkä jaloistaan lähtee. Kun hidastin tahtia ja kokosin ponia taas hallintaan, se puhisi tyytyväisenä ja ravisteli harjaansa innoissaan. Kun pääsimme vihdoin radalle, Samantha oli lähes oma itsensä ja ravasi kentälle korvat hörössä. Se kuunteli hyvin ja teki tarkasti mitä pyysin. Suoriuduimme kentältä omasta mielestäni hienosti ottaen huomioon aamun kiukuttelut.

Luokka 2 Tehtävä: Vaikka itse olisit valmistautunut miten hyvin tahansa, aina voi joku muu järjestää päänvaivaa. Olette jo radalla kun joku aiheuttaa ongelmia säikäyttäen ratsusi. Kerro mitä tapahtui ja miten siitä selvittiin.
Tarina: Kentän laidalla oli koko päivän pyörinyt joukko lapsia heliumpallojensa ja karkkipussiensa kanssa. Joku oli jo heistä käynyt sanomassa tuomaristolle, mutta mitään ei tapahtunut ja sanoin kaverilleni hetki ennen suoritustamme, että nuo lapset aiheuttavat vielä ongelmia. Lähdimme Samanthan kanssa radalle ja eiköhän joku noista vaahtosammuttimen kokoisista taliaivoista päästä tyhjän karkkipussinsa tuulen vietäväksi juuri kun olemme kohdalla. Samantha onneksi vain väistää säikähtäneenä hieman sivulle ja voimme jatkaa suoraan rataa. Tästähän nämä tulevaisuuden toivot innostuivat ja kun tulimme seuraavan kerran kohdalle, päättivät he soittaa meille kannustusmarssin! Harmi vain, että se piti tehdä kivillä täytetyllä limukkapullolla, puhkaisemalla pari palloa ja ölisemällä kuin liikaa viisasten juomaa saanut simpanssilauma! Samantha päättää ottaa hatkat ja samalla säikähtää pari muutakin hevosta verryttelyalueella. Onneksi tästä tuomaristo jo hermostuu myös ja pian vanhemmat hakevat armaat vintiönsä parempaan paikkaan.

Päiväkirjamerkintä 10.06.2014 hoitaja Miivi
Samantha odotti tallissa ja hirnui saapuessani paikalle. Se oli syönyt jo aamuheinät, joten saatoin alkaa harjata sitä heti. Samantha pyöri hieman levottomasti narun päässä, mutta rauhoittui nopeasti. Rauhoituttuaan tamma alkoi hieman keikistellä, taisi olla kiimassa. Harjaus oli nopeasti ohi, samoin kavioiden putsasus, joten otin Samanthan käytävälle valjastettavaksi. Silat, ja suitset, ja muut valjaat menivät nopeasti päälle, ja veinkin tamman ulos kärryjen laittoa varten. Siinäkään ei ollut ongelmia, ja pian köröttelimmekin kohti metsikköä. Metsässä Samantha kulki vireänä, muttei säpsähdellen. Tamma ravasi ja jopa laukkasi hyvin, ja yhdessä kohtaa annoinkin sen syödä ruohoa palkinnoksi hyvästä suorituksesta. Käännyimme takaisin kohti tallia, ja Samanthalle alkoi tulla kiire. Se hosui, ja antaessani sen ravata vauhti kiihtyi kiitoraviksi, ja sain tyynnytellä tammaa jonkin aikaa. Tallilla hoidin tamman ripeästi ja vein tarhaamaan muiden hevosten seuraan.

KRJ tarinakilpailu 07.06.2014
Luokka 1 Tehtävä: Hevostasi ei aamulla tunnu koko kilpailut kiinnostavan lainkaan. Mitä temppuja teet, jotta saat sen innostumaan? Riittääkö vain tiukka lämmittely vai kutsutaanko paikalle poppamies? Ehkä joku musiikki tai hieronta? Kirjoita enintään kymmenen virkkeen verran kuinka sait ratsusi kilpailuvireeseen.
Tarina: Kävin pikakatsauksen jokaisen ponin luona. Samantha käänsi takapuoltaan kun tulin sen karsinalle. Menin ponin luokse ja tarkistin sen läpikotaisin. Samantha oli hieman kireän oloinen ja ei antanut laittaa päitsiä päähän. Jätin päitset karsinan ulkopuolelle ja tulin hieromaan ponia. Mistähän se näin oli möksähtänyt ja juuri kun tänään olisi kilpailut tiedossa. Hieroin sitä rauhallisesti päästä ja kaulasta ja hiljalleen poni rentoutui ja rauhoittui. Löysin pari kireähköä lihasta joita löysäsin varovasti viitisen minuuttia. Kun vielä kaivoin taskusta omenan jonka lohkoin paloiksi ja pudottelin ruokakuppiin, Samantha huokaisi ja alkoi rouskuttaa niitä tyytyväisenä, sain päitset laitettua ja talutettua ponin karsinasta päästen matkaan.

Luokka 2 Tehtävä: Kuvaile kilpailusuoritustanne hevosen näkökulmasta 5-10 virkkeellä.
Tarina: Ratsastajalla ja minulla toimi taas yhteispeli heti lämmittelystä asti. Tein reilusti mitä pyydettiin kun ratsastaja osasi pyytää niin pehmeästi. Yritin taivuttaa kaulaani vähän kuten olin nähnyt niiden isojen hevosten tekevän ja liidellä yhtä ilmavasti. En olisi malttanut pysähtyä heti pyynnöstä, mutta pakkohan se oli kun uudelleen pyydettiin. Laukat vähän saatoin ennakoida, mutta yritin kyllä parhaani muuten. Ratsastajakin taputteli minua innoissaan suorituksen jälkeen, joten varmasti meillä meni tosi hyvin!

KRJ tarinakilpailu 25.05.2014
Tehtävä: Oliko kisamatka hirveä katastrofi vai uinuvan rauhallinen matka? Kuvaile yhdellä virkkeellä tätä kisamatkan auvoa ja sisällytä lauseeseen sanat siili, jalka ja puu. Sanoja saa taivuttaa mihin tahansa muotoon.
Tarina: Matkaan lähtö viivästyi kun jouduimme houkuttelemaan kissaa alas puusta ja irroittamaan siilin piikkejä uteliaan katin tassuista.

Valjakkovalmennus 20.05.2014 valmentaja yaren
Vihdoinkin Micram Raceponiesin talli alkoi häämöttämään edessäpäin ja sain parkkeerattua vuokra-autoni parkkipaikalle. Olin edellisenä päivänä matkannut lentokoneella Suomenmaalta tänne Englantiin ja yöpynyt yön läheisessä maalaishotellissa. Tierra oli pyytänyt minua valmentamaan häntä ja hänen ponejaan, enkä minä tietenkään kieltäytynyt! Hetken seikkailtuani löysin kentän, jossa näinkin jo rautiaan shetlanninponin ravaamassa valjakkokärryt perässään. Itse vaunuissa istui Tierra, jonka posket hehkuivat innostuksesta. Huomattuaan minut hän huudahti iloisen tervehdyksen ja pikaisten kuulumisten vaihtamisen jälkeen otin valmentajan roolin ja saatoimme aloittaa valmennuksen. Parivaljakko oli jo lämmitellyt, joten pystyin saman tien laittamaan heidät tosissaan hommiin. Aloin rakentelemaan rataa kartioista ja puomeista, ja hymyilin salakavalasti Tierralle, joka alkoi naurahdella hermostuneesti. Luotin kuitenkin kummankin taitoihin ja hetken päästä jo komensinkin heidät alkuun pujottelemaan kartioista tehdyn radan. Samanthan oli valtavan suloinen näky, kun se viiletti pienillä jaloillaan radan läpi harja hulmuten. Tierra ei tosin pysynyt ihan tahdissa ja tämän takia kurvit menivät aika suoriksi ja pari kartioita lentelikin vähän sinne sun tänne. Korjasin radan ja pyysin kaksikkoa tulemaan tämän uudestaan. Nyt yhteistyö sujui hyvin ja suoritus oli suorastaan täydellinen. Kehuin kumpaakin ja Samanthan tuntui tästä oikein ylpistyvän. Seuraavaksi ohjasin parivaljakon puomeista rakentamalleni kujalle. Jälleen kaksikkoa sai hieman toppuutella, mutta kun Tierra sai tilanteen hallintaan, Samanthan liikkui puomien välissä ketterästi ja lopuksi vielä pysähtyi oikein kauniisti asettamaani umpikujaan. Poni ravisteli päätään ja pärskähteli innostuneesti, ja en voinut muuta kuin kehua Tierran löytäneen varsinaisen kultasuonen. Annoin heille vielä muutaman helpon kouluratsastuksen tehtävän loppuverryttelyksi ja tämän jälkeen Tierra poistuikin Samanthan kanssa kentältä hakemaan seuraavaa ponia.

Valjakkovalmennus 17.05.2014 valmentaja cirus
Saavuin valmentamaan Tierraa ja hänen poniaan Samanthaa valjakkoajossa. Päätimme treenata tällä kertaa koulukokeen asioita kentällä. Kun Tierra oli hieman verrytellyt ponia ajamalla sillä suuria ympyröitä ja suoria pätkiä ravissa, siirryimme ensimmäisen tehtävän pariin, eli kiumura-uran ajo harjoitusravissa. Ensimmäisissä kaarroksissa Samantha sekosi hieman tahdissaan, mutta Tierra sai nopeasti korjattua tamma oikeille askelille. Samantha tuntui välillä hieman epäröivän, mutta Tierra varmat ja taitavat avut auttoivat antoivat ponille itseluottamusta suorittaa tehtäviä. Toisen tehtävän aiheena oli pysähdys ravista ja peruutus, sekä peruutuksesta siirtyminen suoraan raviin. Samantha pysähtyi ensimmäisen kerran hieman tahmeasti käyntiaskelien kautta, mutta peruutus sujui hyvin suoraan taaksepäin. Myös peruutuksesta raviin siirtyminen oli hyvä, vaikka siinä olisinkin vielä pikkuriikkisen hiomista. Juuri kun olimme päässeet vauhtiin ja poni työskenteli kuulaiaisesti, alkoin aikamme tältä erää loppua. Kehuin lopuksi parin yhteistyötä ja toivotin onnea kisaradoille.

KRJ tarinakilpailu 11.05.2014
Tehtävä: Minulla on lyhyt tarina josta puuttuu sanoja, tehtävänäsi on antaa nuo puuttuvat sanat alla olevassa järjestyksessä ja minä sijoitan ne tarinaan. Hupaisin lopputulos voittaa.
substantiivi, adjektiivi, adjektiivi, adjektiivi, substantiivi, verbi, verbi, verbi, adjektiivi, substantiivi
Tarina: tolppa armoton piippaava rohkea muki kiilteli kauhisteli läpsi pörröinen pullo

Päiväkirjamerkintä 08.05.2014 hoitaja Veera
En ollutkaan pitkään aikaan päässyt kärryjen kyytiin, mutta tänään Samanthan kanssa pääsimme kentällä hiomaan hieman tarkkuutta. Olin valmiiksi laittanut kentälle tötteröistä ympyröitä ja pujottelutehtävää. Samantha ja tämän omistaja olivat tallissa minua vastassa. En ollut pitkään aikaan valjastanut poneja, joten omistaja avusti minua tässä hommassa. Hyppäsin kärryille ja ohjasin ponin kentälle. Aluksi kävelimme ympäri kenttää jonkin aikaa ja sitten pujottelimme muutaman kerran käynnissä tötteröt. Pujottelimme tötteröt molempiin suuntiin ja kaadoimme vain yhden tötterön. Sitten siirryimme raviin ja pian siirryimme pujottelemaan tötteröitä ravissa, tehden päädyissä aina pääty-ympyrät. Tulimme pujottelut molemmista suunnista muutaman kerran ja teimme myös kahdeksikkoa välissä. Siirsin ponin pitkällä sivulla laukkaan ja laukkasimme pienen pätkän. Ajattelimme lopettaa tällä kertaa siihen. Tallissa ponin omistaja auttoi minua taas kärryjen ja valjaiden kanssa.

Valjakkovalmennus 04.05.2014 valmentaja Pöpi
Todella soma rautias shettistamma körötteli valmennusoppiini omistajansa ja ohjastajansa Tierran kanssa. Jopa minua hiukan jännitti, viime valjakkovalmennuksesta oli kulunut pieni ikuisuus, joten en voinut taata tuloksia. Ratsukko sai aloitella herkistämisharjoituksella, jota olin monet kerrat teettänyt niin kärrystä kuin ratsailta käsin. Siirtymiset käynnistä raviin sujuivat hiukan tahmeasti, mutta muutaman sellaisen jälkeen alkoi poni valpastua avuille. Nätti poni tekikin lopulta parhaansa, eikä yrittänytkään vikuroida ohjastajansa apuja vastaan. Alkuverryttelyjen jälkeen kentälle koottiin pieni pujottelurata. Oranssit tötsät merkitsivät pujottelualuetta, ja Tierran mukaan tämä olikin heille tuttu juttu. Samantha oli heti mukana juonessa, ja pujottelikin tötteröiden ohi kuin kokenein konkari. Myös ravissa se sujui niin mallikkaasti, että pienen välien lisäämisen jälkeen he saivat myös laukata radan. Laukassa muutama tötsä kaatuikin, mutta muutaman harjoituskierroksen jälkeen se sujui moitteetta. Ketteryydestä siis pisteitä sinne, oikein hienoa työtä! Aivan viimeiseksi sai valjakko laukata uralla varsin vapaasti. Samantha innostui selkeästi verestämään laukkaponi muistojaan, mutta mitään kummempaa ei sattunut tällä kertaa. Rattaat kolisten he lähtivätkin kohti tallia, ja minä kiiruhdin jo autolleni kohti seuraavaa valmennettavaa.

Päiväkirjamerkintä 30.04.2014 hoitaja Tuulia T.
Samantha oli jo otettu sisään saapuessani tallille, joten minun ei täytynyt pyydystää sitä tarhasta. Sidoin tamman ensi alkuun kiinni, sillä minua oli varoitettu, että neiti pitää karkailusta ja temppuilusta. Aloitin Samanthan harjaamisen reippaasti kunnes tunsin näykkäisyn takapuolessani kumartuessani putsaamaan tamman kavioita. Samantha oli jollain tavoin keplotellut solmimani solmun auki ja tuijotteli minua nyt viattoman näköisesti. Kirosin hiljaa mielessäni, että olin unohtanut olla varovainen ja kääntänyt selkäni tammalle niin varomattomasti. Hain Samanthan valjaat varustehuoneesta. Tamma vaikutti selvästikin innostuneelta huomatessaan pääsevänsä pian ulos. Saatuani laitettua kärryt Samanthan perään lähdimme köpöttelemään metsäteille. Aluksi neiti hieman vierasti vierasta kuskia, mutta tottui minuun kuitenkin nopeasti. Ajelin pitkin kaikenlaisia metsäpolkuja pysytellen pääsääntöisesti suuremmilla poluilla. Halusin ajaa tamman myös muutaman matalan puron yli mistä tamma ei vaikuttanut kauheasti pitävän. Ensiksi se vain pysähtyi puron eteen katsoen minua, että olenko aivan varma että haluan mennä puron yli enkä valita toista reittiä. Pienen maanittelun jälkeen Samantha kuitenkin suostui menemään purojen yli joskin vastahakoisesti. Saapuessamme takaisin tallille olimme molemmat rapaisia,sillä ulkona satoi, mikä teki maasta yhtä kuravelliä. Annoinkin Samanthalle ennen lähtöäni lämpimän kylvyn, mistä tamma tuntui nauttivan. Putsasin myös neidin varusteet nopeasti kurasta, etteivät varusteet vain menisi huonoon kuntoon.

Valjakkovalmennus 20.07.2013 valmentaja sylttis
Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja varjostaessani silmiäni huomasin tallista saapuvan Samanthan ohjastajansa kanssa. Menin auttamaan tamman kanssa, kun kärry laitettiin tamman perään ja kiinnitettiin. Kentälle saavuttaessa suljin portin ja kaksikko lähti kävelemään pitkin kenttää. Tamma tuntui olevan virkeällä päällä ja katseli tarkkaavaisena ympärilleen välillä hirnuen toivoen vastausta. Käynnissä hieman haettiin sopivan tasaista tempoa ja pientä mutkittelua pitkillä sivuilla. Isoja ympyröitä tehdessä Samantha oli reipas, eikä yrittänyt pungetella mihinkään suuntaan. Raviin siirryttäessä pientä temmon puutosta, mutta ohjastaja korjasi asian hienosti. Tamma ravasi hyvällä temmolla ja oli hyvin kuulolla ohjastajalleen. Harjoittelimme hieman pujottelua törppöjen välistä käynnissä ja sitten ravissa, kun se meni niin hyvin. Ravissa Samantha tahtoi olla turhankin innokas, mutta rauhoittui hyvin ohjastajan pyynnöstä. Pidennetyillä väleilllä ja pienen laukkaosuuden jälkeen harjoitimme laukassa törppöjen välistä pujottelua, mikä meni vallan loistokkaasti! Tunnin lopussa kaksikko sai lähteä maastoon kävelemään ja nauttimaan kevään lämmöstä. Oikein ihastuttava ja tarmokas kaksikko, jota oli ilo valmentaa!

Valjakkovalmennus 10.04.2013 valmentaja Miltsu
Tierran ollessa itse kilpailuissa, saavuin hänen pyynnöstään ajamaan shetlanninpontamma Samanthalla. Alunperin olin suunnitellut hiovani ponin kanssa jonkinlaista koulurataa, valjakkokärryjen kera tietenkin. Jonkin aikaa kentällä lämmiteltyäni Samanthan kanssa, päätinkin lähteä tamman kanssa maastoon. Alkumatkasta Samantha hirnui kotitallille jääneitä kavereita, mutta rentoutui tallin jäätyä taakse. Ajelimme melko suoraa, mutta mäkistä hiekkatietä. Päätinkin hyödyntää mäkiä ja pyysin ponitammaa ravaamaan ylämäet, lukuunottamatta muutamaa joilla otimmekin laukkaa. Alamäet Samantha sai kävellä ja tasaisilla osuuksilla otimme yksittäisiä pysähdyksiä. Käännyttyämme takaisin kotia kohti, poni taikoi taas jostakin hetkeksi lisäenergiaa joka kuitenkin hupeni taas pikkuhiljaa muutaman pikkumäen ravaamisen jälkeen. Takaisin tallille päästyämme Samantha olikin jo väsähtänyt hieman, mutta hienosti pikkutamma olikin minua kuunnellut! Tämä poni oli varsin mukava ja ongelmaton ajettava. Muiden ponikaverien matkasta puuttuminenkaan ei alkumatkan jälkeen häirinnyt yhtään.

Päiväkirjamerkintä 10.07.2012 hoitaja Dora
Pieni shetlanninponi oli ihmeissään kun kaksi ihmistä pyöri sen ympärillä ja heilutteli vielä jotain kummallisia nahkalärpäkkeitäkin. Tänään Samantha-ponin oli tarkoitus ensimmäistä kertaa kokeilla valjaita ja olin tullut siinä asiassa avustamaan ponin omistajaa Tierraa. Aluksi nuori tamma sai tutustua valjaisiin ja tutkailla niitä ihan rauhassa ettei tilanteesta vain tulisi ihan kauhistuttava. Samantha ei lärpäkkeistä ollut moksiskaan ja tuijotteli niitä lähinnä varsin mielenkiinnottomasti. Minua ja Tierraa puolestaan poni pökki turvallaan ja hörähteli innostuneesti. Taputtelin pikkutamman kaulaa ja sitten aloimmekin yhdessä omistajan kanssa pukemaan valjaita pikkuponin päälle. Oli monenlaista remmiä ja osaa jotka piti pujotella Samanthan päälle, mutta nuori poni osoitti esimerkillistä käytöstä ja seisoi kiltisti paikallaan koko ajan. Sitä ei häirinnyt ihmisten ronkkiminen tai outojen varusteiden niskaansa saaminen. Itse valjaiden laitossa ei mennyt pitkääkään ja pian Samantha näyttikin jo melkein aidolta valjakkoponilta jos ei tarttu siihen seikkaan, että itse valjakko puuttui tamman perästä. Omistaja meinasi herkistyä kyyneliin, kun siinä hänen pieni shetlanninponivauvansa nyt oli, ihan aikuisten valjaissa ja pian se kulkisikin jo kilpakentillä. Taputtelin myötätuntoisesti Tierran olkapäätä ja sanoin jotain muka filosofista siitä, että miten nopeasti lapset ja varsat varttuvat. Samantha sai seisoskella hetken valjaat päällä ja Tierra myös kävi kävelyttämässä poniaan pikaisesti tallipihalla. Tamma otti koko asian hyvin rennosti ja ansaitsi kyllä valjaiden riisunnan jälkeen hirveät kehut ja pari porkkanaa. Kyllä Samanthasta hieno valjakkoponi tulee, kun ottaa uudetkin asiat noin hyvin vastaan!

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!