Silvender GER

Rotu
hannover
Skp säkä
ori 167 cm
Väri
rautias
Genotyyppi
gg ee Aa CC
Syntm pvm
16.03.2016
VH-tunnus
Kasvattaja
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, porrastetut
Koulutustaso
HeA 150cm

-

Kuvat

       

© With promission from Superior Equine Sires, thank you!

Historia

Olin etsimässä uusia hevosia Miche'Lesiin ja lähinnä ajattelin kysellä astutuksia, että saisimme ensi keväälle varsoja. Yllättäen Silvenderin omistaja halusikin välttämättä myydä orin meille. Sehän sopi paremmin kuin hyvin, kun hetken aikaa mietin. Lähinnä orissa arvelutti se, että se oli kaksivuotias ja käytännössä täysin raakile. Oli sen kanssa jotain pientä tehty, mutta joutuisin aloittamaan heti täysin uuden varsan kanssa, kun henkisesti olin valmistautunut vasta vuoden tai parin päästä saamaan varsan työstettäväksi. Silvender, tai tutummin Silve, osoittautui kuitenkin erittäin hyväpäiseksi kaveriksi, joka ymmärtää hyvin ohjeet ja haluaa miellyttää kaikkia. Eikä ole hetkeäkään tarvinut katua orin ostamista, sillä se on osoittautunut pian oikeaksi kultakimpaleeksi suurella sydämellä.

Luonne

Silve on perusluonteeltaan rauhallisen valpas, avoin ja rehellinen. Se on valmis aina töihin ja harvemmin testailee suuremmin ketään. Uudetkin hoitajat otetaan avosylin vastaan ja tottelee lähes ketä tahansa. Ratsailta käsin se voi olla hieman turhankin herkkä joidenkin makuun, mutta suurin osa nauttii Silven upeista hypyistä ja energisistä askelista.

Hoitaessa ori osaa käyttäytyä erinomaisesti ja se on varsasta asti opetettu hienosti toimimaan myös tammojen läheisyydessä. Se osaa väistää pienestä pyynnöstä ja välillä ihan ilman pyyntöäkin. Suojien laitto voi joskus olla hankalaa, kun ori yrittää nostaa jalkaa kavioiden putsausta varten tuntiessaan painetta sääressään. Satulaa Silve yrittää toisinaan vähän väistellä, mutta antaa sitten satuloida, kun huomaa ettei pakoon pääse (taaskaan). Taluttaessa ori osaa antaa tilaa ihmiselle ja seuraa tiiviisti mihin mennään ja milloin ihminen muuttaa vauhtiaan. Kengittäessä hieman hermostunut yhden aiemman huonon kokemuksen vuoksi, mutta aikaa (ja lahjontaa) myöten sekin on helpottanut. Lastaus sujuu täysin ongelmitta ja matkustaessa Silve on rauhallinen ja rento kyyditettävä.

Ratsastaessa ori on yleensä heti alusta asti valpas ja herkkä, eikä vaadi juurikaan patistelua eteenpäin. Se hyppää hyvällä tekniikalla ja osaa itsekin auttaa kokematonta ratsastajaa. Se yrittää aina yli, oli linja millainen tahansa. Toisinaan se tuppaa kuumumaan varsinkin uusinnoissa ja silloin voi jarruissa olla hieman hakemista. Silve on esteratsuksi mukavalaukkainen ja pystyy säätelemään hyvin askelten pituutta. Kilpailuissa se toisinaan tarvitsee hieman muistutusta keskittymisestä lämmittelyssä, mutta itse radalla se on täysin elementissään. Maastoillessa ei aina malttaisi kävellä vaan tykkäisi mennä maastossa aina lujaa. Ei oikein sovi kärkihevoseksi, sillä hermostuu usein jos joutuu olemaan yksin. Jonon perällä kulkee hienosti, eikä juuri säiky mitään.

Sukutaulu

i. Silvano Lime
hann 168 cm rt
KTK-II
ii. Scorpius W!
hann 165 cm trn
iii. VIR MVA Ch Snipe Hunting PB
hann 162 cm m
KTK-III, ERJ-I, YLA1
iiii. Street Guy PB
ERJ-I, YLA2
iiiii. Grenier GER
iiiie. Carnival of Lust ERJ-I, YLA2
iiie. Snaky Snape PB
ERJ-I, YLA2
iiiei. Severus Snape GER ERJ-III
iiiee. Ravishment of Hades ERJ-II, YLA2
iie. VIR MVA Ch Hubbabubba PEC
hann 160 cm rn
ERJ-I, YLA1, HANN-II
iiei. Brasslett DES
ERJ-I, YLA2, HANN II
iieii. Brentano GER ERJ-III, YLA2
iieie. Florida
iiee. Terracotta SWA
YLA3
iieei. Don Corleone
iieee. Tigerland
ie. Caribbean Charisma Lime
hann 170 cm vrt
iei. Corderoite W!
hann 173 cm rn
ERJ-I
ieii. Czar Syrio
ERJ-I
ieiii. Solostaran
ieiie. Tsarmina
ieie. VIR MVA Ch Cherokea Kira ERJ-I ieiei. Caparzo KTK-III, ERJ-I, YLA2
ieiee. Karina
iee. Deianeira Woods
hann 171 cm rn
ieei. Chaos Midas A ieeii. Cerdo KTK-III, ERJ-II
ieeie. Maia Iris
ieee. Alope Electra A
ERJ-II
ieeei. Minos
ieeee. Athene ERJ-II
e. Stardust RGE
hann 165 cm rn
KTK-III, EV-I, YLA2
ei. DD's Royal Haunted
hann 170 cm km
YLA2
eii. Czar Jaden
hann 168 cm km
ERJ-I
eiii. Chilin J'adore eiiii. Zonnenwesterwald
eiiie. Channary Moon
eiie. Czarina Daenerys eiiei. Charro v.d. Beauregard
eiiee. Dalriada
eie. Royal Princess
hann 165 cm km
KRJ-I, YLA2
eiei. Royal Diamond eieii. Stop And Reverse CLR
eieie. Heart Rate Voice
eiee. Dance Again
KRJ-III, YLA2
eieei. WH Night Slash
eieee. Unexpected Secret
ee. Cirion Theia
hann 168 cm mrn
KTK-II, ERJ-II, YLA1
eei. Wincare's Coffinite
hann 168 cm mrn
ERJ-I
eeii. Wincare's Cicero
KTK-II, ERJ-I
eeiii. Ravenscout
eeiie. Deadwood ERJ-I
eeie. Cherokea Kira
ERJ-I
eeiei. Caparzo ERJ-I, YLA2
eeiee. Karina
eee. Cirion Sanguinaire
hann 168 cm trn
eeei. Vagabond Pyrr
KTK-III, ERJ-I, HANN I
eeeii. Verminaard
eeeie. Pitagora GER
eeee. Pyrr Nephrite
ERJ-I
eeeei. Tropic Thunder GER
eeeee. Kitiara GER

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.10.2016
2 vuotta - 01.12.2016
3 vuotta - 01.01.2017

s. 0.00.2016 o/t. varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Este (tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

Silvender kilpailee ERJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa. Sen ominaisuuspisteet ja tason saat tarkastettua VRL:n profiilista, johon löytyy linkki ylempää. Alla ovat tarinakilpailut ja ERJ-CUP sijoitukset.

Match show't ja näyttelyt

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 10.01.2017
Oli erittäin kaunis päivä ja päätimme lähteä varsojen kanssa kävelylle läheiseen metsään. Mukaan voisi ottaa jonkun kokeneemmankin hevosen, mutta ennen kaikkea oli tarkoitus totuttaa varsoja mahdollisimman moneen uuteen asiaan. Nappasin tällä kertaa omaan naruuni Simpun, kun muut tulivat Halin ja Silven kanssa perässä. Joku otti vielä rauhallisimman tamman mukaan pitämään vähän jöötä pojille. Metsässä oli ihanan rauhallista ja kävelimme rauhassa pitkin poikin polkuja. Välillä tuli kivikkoisempi kohta ja yhdessä paikkaa on kaatuneita nuoria puita polulla. Varsat selvästi nauttivat, kun saivat jotain tekemistä ja pääsivät tutkimaan uusia hajuja. Annoimme niiden kulkea löysällä riimulla ja oripojat yllättivät kaikki hyvällä käytöksellään. Matka päättyi pienen puron ylitykseen, joka tuntui olevan etenkin Halille aivan liian suuri pala. Kun Silve ja Simppu olivat menneet edeltä, Hali tajusi jäävänsä pian yksin ja säntäsi ojan yli niin, että tajuttaja meinasi jäädä jälkeen. Suuren ojan ylihän olisi voinut toki astuakin, mutta Hali päätti ottaa kunnon loikan. Tallilla pojat saivat vielä hieman hierontaa, kun hierojaharjoittelija oli käymässä ja halusi testata uusia tekniikoita.

Päiväkirjamerkintä 02.01.2017
Tänään oli tarkoitus päästää meidän orivarsalauma isommalle laitumelle vähän kauemmas tallista, sillä varsoja oli tullut lyhyen ajan sisällä useampia uusia. Ensiksi piti saada kaikki kolme oria, Simppu, Hali ja Silve talutettua noin kilometrin matka laitumelle. Henzu nappasi Silven, minä suosikkini Halin ja yksi tallipojista otti Simpun haltuunsa. Varsat olivat selvästi vähän ihmeissään kun aamutuimaan lähdimme kävelemään ihan väärään suntaan, kuin mihin yleensä lähdetään laitumelle. Silve hieman pyristeli vastaan ja yritti selvästi näyttää, että haloo ihmiset, nyt te olette seonneet ihan täysin! Kilometrin matkalle mahtui myös kaikki kolme varsaa säikäyttänyt jänis, joka ampaisi jalkojemme vierestä liikkeelle. Perillä päästimme yhtä aikaa oripojat irti. Ensiksi asiaan kuului tietenkin varovainen tutkailu, ties vaikka olisi hirviö ollut puun takana piilossa tai jotain muuta yhtä pelottavaa. Pian kuitenkin pojat pääsivät alkujännityksestä ylitse ja alkoi päätön kirmaaminen ison laitumen päästä päähän. Silve vanhimpana johti joukkoa, kun ne viimein väsähtäneinä rauhoittuivat laiduntamaan. Hali hieman huuteli meidän perään, kun lähdimme kävelemään takaisin tallia kohti. Kohta ne jo unohtivat meidät ja jatkoivat omia touhujaan.

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.