Million Hugs KWh

Rotu
holstein
Skp säkä
ori 168 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
18.11.2016
VH-tunnus
Kasvattaja
Kultahuisku / Sonja (VRL-06588)
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, porrastetut
Koulutustaso
HeB 150cm

EV-I palkittu 30.01.2017 (32,5 p)

Kuvat

     

© With promission from Superior Equine Sires, thank you!

Historia

Million Tears Dom alkoi olla jo uransa loppumetreillä, kun aloin haaveilla uudesta estetykistä, jonka kanssa valloittaa kaikki maan ja taivaan väliltä. Sopivasti juuri silloin tuli Sonjan kanssa puhetta, miten Medusa PB pitäisi astuttaa pian jollain orilla, eikä hän ollut löytänyt vielä sopivaa. Siitäpä syttyi kaksi lamppua päihimme ja niin kummankin ongelmaan löytyi ratkaisu. Astutus onnistuikin kerrasta ja niin 18.11 maailman näki pieni ja suloinen orivarsa. Orin ilme oli jotenkin aivan ylenpalttisen suloinen ja koko tallin väki rakastui siihen pian. Ori itsekin taisi tietää olevansa söötti, tai oli vain erityisen sosiaalinen tapaus, sillä se oli aina tunkemassa itseään kaikkien syliin ja kietomassa kaulaansa jonkun kainaloon. Tästä tuleekin nimi, Million Hugs, sillä ori sai varmasti miljoona halausta ensimmäisten kuukausiensa aikana.

Luonne

Hali, Haltsu, Halipööpeli, Hanipupu, Halitsuleli ja mitä lie. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Haliksi enimmäkseen kutsuttu ori on erittäin ihanalla luonteella varustettu mitä tallikäyttäytymiseen tulee. Se on rauhallinen, lempeä, kärsivällinen ja äärettömän varovainen ja nöyrä. Hali väistää kaikkia ja yrittää välillä tehdä jo valmiiksi asioita ennen kuin on edes pyydetty. Esimerkiksi se usein aukaisee suutaan jo kun näkee kuolaimet, ennen kuin niitä on edes tuotu pään lähelle. Ratsastaessa tulee kilpahevonen enemmän esiin, vaikka ori onkin joidenkin mielestä helppo ratsastettava.

Hali nauttii huomiosta ja rapsutuksista ja kaikki hoitotoimenpiteet tuntuvat olevan sille oikea nautinnon lähde. Ori ei pahastu oikeastaan muusta, kuin pesusta, josta se ei nauti yhtään. Hali on helppo hoidokki kaikin puolin ja äärimmäisen helppo varustettava. Taluttaessa se ei juuri koskaan kiristä narua, vaikka kuinka tekisi mieli voikukkien perään. Traileriin hevonen kävelee pienen empimisen jälkeen helposti. Toisinaan se hieman jännittää matkustamista ja kerran yksin ollessaan se oli kiskonut narunsa poikki. Tämän jälkeen Hali on aina matkustanut jonkin toisen hevosen seurassa ja ongelmia ei ole ollut.

Ratsastaessa Hali on heti alkuun hereillä ja tuntuu nauttivan työskentelystä. Koulukiemuratkin onnistuvat kohtuullisen hyvin, mutta hevonen on selvästi parhaimmillaan esteradoilla. Se on varovainen hyppääjä, joka yrittää kyllä mistä tahansa kulmasta esteen ylitse, mutta nostaa jalkojaan välillä liioitellunkin korkealle. Hali kuuntelee ratsatajaa tarkkaan ja jaksaa keskittyä, eikä lähde sooloilemaan tai kuumu liikaa. Toisinaan se on turhankin hidas pohkeelle ja ennen uusintoja sitä saa herkistää ja lämmittää hyvin. Hali on toisinaan myös hieman hidas kääntyjä, mutta sillä on nopea ja tehokas laukka. Kilpailuissa se on onneksi hieman säpäkempi, kuin kotioloissa, mutta harvoin se vaikeaksi tai kuumaksi sielläkään heittäytyy.

Sukutaulu

i. cH Million Tears Dom
hann 170 cm rn
KTK-II, EV-I, ERJ-II
ii. Ch Twist N Shout
hann 170 cm rn
KTK-II, ERJ-I, EV-I, YLA1
iii. Billion Woods
hann 170 cm rt
ERJ-I, YLA3
iiii. Windmillion
hann 169 cm rtkm
ERJ-II, YLA2, HANN II
iiie. Ambre Solaire
hann 170 cm rt
iie. Pyrr Neprhite
hann 168 cm rn
ERJ-I
iiei. VIR MVA Ch Tropic Thunder
hann 164 cm mkm
KTK-III, ERJ-I, YLA1
iiee. Kitiara GER
hann 165 cm rn
ie. Nagini Woods
hann 167 cm mrn
KTK-III, ERJ-I, KERJ-III
iei. Lupercus PB
hann 170 cm m
ERJ-I, ERL-II, YLA2, HANN-II
ieii. Rasputin GER
hann 173 cm trn
ERJ-I
ieie. Luperca
hann 166 cm rn
ERJ-I
iee. Wincare's Númenor
hann 162 cm rn
ERJ-I
ieei. VIR MVA Ch Siberian Code
hann 164 cm m
KTK-II, ERJ-I, HANN-I
ieee. Hyarrostar
hann 160 cm rn
ERJ-II
e. Medusa PB
holst 166 cm rt
Star, ERJ-II
ei. Ramada MSC
holst 171 cm rn
ERJ-I
eii. Coubriozo PK
holst 169 cm km
ERJ-II, YLA3
eiii. Ramandeuche GER
holst 171 cm rn
eiie. Celebrina GER
holst 165 cm km
eie. Incarna M
holst 173 cm rn
ERJ-III, YLA2
eiei. Gattmund
holst 170 cm trn
KTK-III
eiee. Escarda
holst 175 cm rn
ee. Serial Self-Killer PB
holst 162 cm rn
ERJ-I, ERL-II
eei. Norhernmost Killer PB
holst 163 cm km
ERJ-I, YLA3
eeii. SeaSoul's Narvan
holst 177 cm rn
Esi-ktk, ERJ-II, YLA2
eeie. Despair-Ridden Heart
holst 167,5 cm rt
KRJ-II, YLA2
eee. Ch Self-Killer PB
holst 165 cm m
KTK-II, ERJ-II
eeei. VIR MVA Ch Hugh The Hand
holst 173 cm rn
KTK-III, ERJ-II, YLA2
eeee. Shadegrown
holst 159 cm km
ERJ-II, YLA2

Isä Million Tears Dom on useita palkintoja itselleen kahminut hyväkäytöksinen ori. Miksu on rehellinen hevonen, joka näyttää mielipiteensä selkeästi, mutta on silti kaikkien hallittavissa. Hannoverori on kisannut 160 cm tasolla porrastetuissa niin pitkälle kuin pääsi ja sivussa kiertänyt näyttelyissä.

Isän isä Twist N Shout on upea 170cm korkea ruunikko hannover-ori, joka on niittänyt menestystä monella saralla. Esteratsastuksessa 160cm tasolla kilpaillut rauhallinen ja rehellinen ori on palkittu palkinnoin ERJ-I, EV-I, YLA1 ja VPVL-I sekä kantakirjattu II-palkinnolla. Orilla on kolme jälkeläistä, joista yksi on isänsä tapaan kantakirjattu II-palkinnolla ja palkittu myös ERJ:n laatuarvostelussa palkinnolla ERJ-II.

Isän isän isä Billion Woods on rautias hannover, jolla on korkeutta 170 cm. Se on syntynyt ja elänyt koko ikänsä S.S. Sport Horsesissa. Hieman hankalasta luonteestaan tunnettu ori on kuitenkin loistava hyppääjä ja se on palkittu ERJ-I palkinnolla, sekä YLA3 palkinnolla. Se on periyttänyt jälkeläisilleen hyppykapasiteettia, sekä osalle valitettavasti myös hieman hankalaa luonnettaan.

Isän isän emä Pyrr Nephrite on ERJ-I palkittu 168 cm korkea ruunikko hannover. Se on alkujaan Pyrr Warmbloodsissa syntynyt, uransa Cirion Studissa tehnyt ja sieltä Nannalle päätynyt estehevonen, joka myöhemmin kunnostautui myös koulukentillä. Hieman juroksikin kerrottu tamma on kuitenkin rauhallinen ja varmajalkainen ratsu.

Isän emä Nagini Woods on mustanruunikko 167cm korkea hannovertamma, joka asustaa Domenica Estatella. Sähäkkäluonteinen tamma on kilpaillut sijoittuen sekä 140cm rataesteillä, että kolmen tähden kenttäkilpailuissa ja ottanut osaa muutamiin maastoestekilpailuihin. Kilpailusaavutuksistaan se on palkittu ERJ-I ja KERJ-III palkinnoilla. Gina on myös kantakirjattu III-palkinnolla. Jälkeläisiä tammalla on neljä kappaletta.

Isän emän isä Lupercus PB oli musta Skurvashin kasvattama hannoverilainen. Omistajansa Kidan kanssa 170cm korkuinen ori saavutti menestystä 160cm esteradoilta ja se ylsikin ERJ-I, ERL-II, YLA2 ja HANN-II palkinnoille. Ludo tunnettiin energisenä sähikäisenä, mutta sen kahdeksaan jälkeläiseen mahtuu monenlaista, myös vähän tasaisempaa, menijää.

Isän emän emä Wincare’s Númenor oli ruunikon värinen hannover, joka syntyi Cirion Studissa. 162cm korkuinen tamma oli luonteeltaan oikea primadonna, joten kisatuloksia on saavutettu vaihtelevilta tasoilta lähinnä 120-160cm estekorkeuksilta. Nami varsoi viisi kertaa ja se periytti ainakin osalle varsoistaan kipakkaa luonnettaan. Jälkikasvusta mainittakoon Nagini Woodsin sisar, ERJ-I YLA2 palkittu Naranja Woods.

Emä Medusa PB on raudikko holsteiner, korkeudeltaan 166cm paikkeilla. All-Sim Evaluation Star-palkittu tamma on kilpaillut esteillä 150cm luokkia erittäin hyvin tuloksin. Suvultaan puhdas holsteiner Medusa on luonteeltaan ihanan hyväkäytöksinen. Varsoja tamma on ehtinyt aktiivisen kilpailutoiminnan ohessa tehdä kolme, joista kaksi on puhtaita holsteinereita ja yksi suomalainen puoliverinen. Näistä Million Hugs KWh on EV-I palkittu ja kilpaillut emänsä tavoin 150cm luokkia hyvin tuloksin, ori on myös näyttelyissä palkittu. Tammalta itsellään ei serttejä vielä löydy, vaikka se onkin palkittu sertin arvoinen - merkinnällä.

Emän isä Ramada MSC on ruunikko 171-senttinen holsteinori, jolla ei ole kilpailumenestystä. Ori tulee kuitenkin hyvästä suvusta ja sen isä on ERJ-II palkittu, molemmilta vanhemmilta löytyy lisäksi YLA-palkinnot. Ramada on luonteeltaan helposti riehaantuva ja hermostuva, mutta oikeissa käsissä varmasti tulevaisuuden kisatähti sopivan ratsastajan satulaan sattuessa. Tietojen mukaan Ramadalla on vain yksi jälkeläinen.

Emän emä Serial Self-Killer PB on ERL-II ja ERJ-I palkittu holsteinertamma. Se oli luonteeltaan temperamenttinen, huomionhakuinen ja ratsuna herkkä. Gwen on kilpaillut esteillä 150cm luokkia lähes 70 sijoituksen verran ja oli tämän lisäksi kohtalaisen osaava koulupuolella (helppo A). Suvultaan tamma on ensiluokkainen, molemmat vanhemmat ERJ-palkittuja ja emä kantakirjassa. Isältä löytyy lisäksi YLA-palkinto. Vuonna 2012 kuollut tamma tiedetään myös aktiivisena valmentautujana esteillä. Varsoja Gweniltä jäi kolme kappaletta, joista Alastair PB on ERJ-I palkittu. Myös tamma Medusa PB on kilpaillut rataesteillä hyvin tuloksin 150cm luokissa.

Emän isän isä Coubriozo PK on ERJ-II ja YLA3-palkittu kimo holsteinori, joka on kilpaillut menestyksekkäästi esteillä 160cm luokissa, lisäksi ori on palkittu irtosertillä virallisessa näyttelyssä ja on näin ollen kantakirjakelpoinen, muttei ole koskaan tilaisuudessa käynyt. Luonteeltaan Rico on käsitellessä haastava, mutta ratsain helpompi, vaikka saattaakin kuumeta herkästi esteille päästyään. 169cm oriilta on jäänyt 11 jälkeläistä, joista tunnetuimpina voidaan mainita esteillä hyvää tulosta tehnyt suomalainen puoliveritamma Acantha's Edna sekä holsteinerori Curioso COS. Ricon vanhemmat ovat pääasiassa 140cm tasolla kilpaillut Ramadeuche GER sekä 130cm tasolla kisannut Celebrina GER.

Emän isän emä Incarna M on reipas ja tasainen holsteintamma, joka on kilpaillut 130-140cm luokkia ja palkittu ERJ-III palkinnon lisäksi yleislaatuarvostelussa II palkinnolle. Ruunikko 173-senttinen Incarna on kantakirjavanhempien jälkeläinen ja sijoittunut kuudessa estepuolen arvokilpailussa urallaan. Koulupuolellakin tamma on taitava ja osaa koulukiemurat vaativalle tasolle saakka. Incarnalla on kuusi varsaa, joiden kilpailemisesta ei ole tietoa toimimattomien sivujen vuoksi, mutta Ramada MSC on palkittu ERJ-palkinnolla varsoista.

Emän emän isä Norhernmost Killer PB oli kimo holsteiner, joka oli 163-senttinen pienehkö ratsu, tarkka jaloistaan ja hyppäsi mukavasti sekä oli rehti perusratsu. Aikanaan ori on kilpaillut 150cm luokkia ja lisäksi koulutettu sileälläkin vaativalle tasolle asti. ERJ-I palkittu ori on käynyt myös YLA-tilaisuudessa nappaamassa III palkinnon. Nortin molemmat vanhemmat ovat ERJ- sekä YLA-palkittuja ja sen kahdeksasta jälkeläisestä tiettävästi vain yksi on kilpaillut esteillä sekä palkittu ERJ-laatuarvostelussa (Serial Self-Killer PB). Nortti lopetettiin marraskuussa 2009.

Emän emän emä Self-Killer PB on 165-senttinen holsteintamma, joka on palkittu ERJ-II sekä KTK-II palkinnoin kisasaavutuksistaan pääasiassa 150-160cm tasolta, mutta mukaan mahtuu myös lukemattomia pikkuluokkia, sillä tamma on tehnyt erittäin mittavan esteuran 380 startin myötä! Koulupuolella tamma oli myös suhteellisen osaava ja taisi vaativa B tason tehtävät. Näyttelykehissäkin Seri pärjäsi mukavasti, sillä se palkittiin champion-arvonimellä ja jäi vain yhden sertin päähän muotovaliosta. Tamman kisaura on ollut monipuolinen, sillä esteiden lisäksi se on kilpaillut myös kentässä ja maastoesteillä muutamia sijoituksia napsien. Serin suvusta löytyy useita hienoja hevosia, lähimpää toki omat vanhemmat, jotka ovat ERJ-palkittuja, YLA-palkittuja ja isä lisäksi kantakirjaori. Serin viidestä varsasta tiettävästi vain tamma Serial Self-Killer PB on kilpaillut esteillä ja palkittu myös ERJ- sekä ERL-arvosteluissa. Luonteeltaan Serin kuvataan olleen suurisydäminen, energinen ja kiltti. Omistajan suru olikin varmasti suuri, kun Seri jouduttiin lopettamaan joulukuussa 2009.

Emän puolen sukuselvityksestä kiitos Jannica.

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.12.2016
2 vuotta - 01.01.2017
3 vuotta - 02.02.2017
4 vuotta - 05.02.2017
5 vuotta - 07.02.2017
6 vuotta - 06.02.2017
7 vuotta - 09.02.2017
8 vuotta - 10.02.2017
9 vuotta - 01.03.2017
10 vuotta - 01.04.2017
11 vuotta - 01.05.2017
12 vuotta - 01.06.2017

s. 00.00.2017 o/t varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Hali kilpailee ERJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa. Sen ominaisuuspisteet ja tason saat tarkastettua VRL:n profiilista, johon löytyy linkki ylempää. Alla ovat tarinakilpailut ja ERJ-CUP sijoitukset.

18.08.2017 ERJ, 01/02, 150 cm, tarina
18.08.2017 ERJ, 02/03, 140 cm, tarina
26.07.2017 ERJ, 01/05, 150 cm, tarina
26.07.2017 ERJ, 02/02, 140 cm, tarina
24.07.2017 ERJ, 01/03, 140 cm, tarina
24.07.2017 ERJ, 02/03, 150 cm, tarina
31.05.2017 ERJ, 06/74, 140 cm, ERJ-Cup

Match show't ja näyttelyt

09.08.2017 VSN, 03/04, RCH
09.05.2017 NJ, 03/05, irtoSERT

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus 13.09.2017 valmentaja Jannica
Halin ja Tierran tällä erää viimeinen estevalmennuskerta aloiteltiin reippaalla alkuverryttelyllä lisäyksineen ja kavalettiharjoituksineen, koska Hali vaikutti tänään tavalleen ominaisesti hyvinkin alkuhitaalle. Verryttelyesteiden ja parin erikoisesteen jälkeen ori saatiin kuitenkin hyvin vauhtiin ja niiden jälkeen otettiin pari erilaista sarjatehtävää, jotka sujuivat hienosti. Tierraa sai kylläkin muutaman kerran pyytää pitämään jalat kiinni ennen esteitä, mutta muuten nainen ratsasti tänään oikein hyvin ja molemmat keskittyivät tehtäviin täysillä tehden parhaansa. Lopuksi otettiin pienemmillä korkeuksilla erilaisia vaikeampia tehtäviä, koska Hali alkoi jo väsymään kuuden kerran valmennuksista. Loppuverryttelyt ratsukko lähti tekemään maastoon, sillä maneesissa alkoi toisen ratsukon valmennus hieman venähtäneen valmennuksemme vuoksi. Tänään oli jo nähtävissä molemmissa hieman väsymistä, mutta siihen nähden miten paljon oli treenattu viime viikkoina meni valmennus oikein hyvin ja puhtia riitti.

Estevalmennus 11.09.2017 valmentaja Jannica
Sateen vuoksi viides valmennuskerta ratsukon Hali ja Tierra kanssa pidettiin maneesissa. Itsenäisen alkuverkan päättyessä astuin ovesta sisään ja rupesimme heti hommiin jumppasarjan kanssa. Siitä Hali sai sopivasti homman käyntiin ja jatkoimme teiden ratsastusta tänään painotuksena linjojen suoruus ja ennakointi katseella ja painolla. Ensin näitä harjoituksia tehtiin ihan ravissa kavaleteilla kolmikaarisella ja sen jälkeen esteet nostettiin reiluun metriin. Esteiden nosto aiheutti Halissa hieman vauhdin lisääntymistä, mutta silti ori oli hyvin kuulolla ja pysyi esteiden välillä rytmissä, vaikka estekorkeus lähenteli maksimia jo näissä tehtävissä. Hali oli tänään oikein hyvässä tikissä ja tikkasikin esteiden välissä melkoista tahtia välillä. Hienosti Tierra kuitenkin sai innostuneen orin pideltyä linjojen välissä ja vietyä tasapainoiseen suoritukseen. Hyppäsimme ison radan kolmeen kertaan kokonaan, se oli myös melko pitkä, sillä rata sisälsi yhteensä viisitoista hyppyä sarjoineen. Suoritukset olivat tänään oikein tasaisia ja hyviä.

Estevalmennus 09.09.2017 valmentaja Jannica
Halin kanssa aloiteltiin tänään ohjatussa verryttelyssä ratsukon tehtyä aiempina valmennuskertoina itsenäistä työskentelyä radan kokoamisen aikana. Muutamien ravivolttien ja kolmikaarisen jälkeen otettiin kahdeksikkoa, ympyröitä ja kolmikaarista myös laukassa vaihtaen laukat ravin kautta. Sen jälkeen asettelin kolmikaariselle matalat esteet ratsukon saadessa hypätä sillä aikaa itsenäisesti matalaa jumppasarjaa sivusilmällä heitä katsellen. Perustreeni sujui hyvin ja pari sai aloittaa tulemaan kolmikaarista, jossa oli matala kavaletti, ristikko ja pieni pystyeste. Hali vaikutti tänään hyvin verrytellyltä ja Tierra sanoikin, että hänellä oli kerrankin ollut aikaa ratsastella oria hyvin tällä viikolla. Hieman väsähtäneeltä ori kylläkin vaikutti, koska viime viikkojen kisa- ja valmennuskalenteri oli ollut melkoisen täynnä. Kolmikaarisella harjoittelun jälkeen otimme lyhyen radan vielä noin 130 senttimetrin korkeudelta, jonka jälkeen esteet nostettiin viimeisen kierroksen ajaksi maksimikorkeudelle.

Estevalmennus 06.09.2017 valmentaja Jannica
Kolmas harjoittelupäivä tarjosi mahdollisuuden hyvän kelin vuoksi kentällä. Työskentely oli tänään hyvää ja tehtävä toisensa jälkeen ratsastettiin sujuvasti. Huolellisten verryttelyjen jälkeen ratsukko sai tulla tänäänkin jumppasarjaa muutamaan kertaan, jonka jälkeen hypättiin matalemmilla korkeuksilla erikoisesteitä Tierran toiveesta, koska estekalusto oli saanut lisääntymistä muutamilla villin näköisillä hökötyksillä. Näistä ensimmäisenä otettiin muuri, jossa oli merimaiseman kuva. Arvatenkin se aiheutti isossa oriissa ihmetystä, mutta isojen ratojen kunkku selvitti mokoman hirvityksen kyllä ongelmitta, vaikka pitihän sitä hieman katsella päältäpäin. Muurin lisäksi ratsukko pääsi hyppäämään vielä uutta vesiestettä sekä okseria, jonka tolpiksi oli kasattu laatikoita. Nämä eivät hetkauttaneet tottunutta oria kuitenkaan mitenkään. Pientä hiomista näilläkin esteillä tehtiin, mutta loppujen lopuksi valmennus sujui oikein hienosti molempien osalta! Loppuverryttelyt ratsukko sai tehdä omatoimisesti vielä ravissa ja sitten käydä kävelemässä maastossa.

Estevalmennus 03.09.2017 valmentaja Jannica
Toisen valmennuspäivän treeniksi olin valinnut uusintatiet ja etenkin niiden huolellisen ratsastuksen, Hali sopi tehtävään oikein hyvin Tierralle, joka ratsasti yleensä tiukat tiet, eikä aina varsinkaan isoilla esteillä muistanut huolellisia teitä. Hali kuitenkin hyppäsi mistä tahansa ja sen kanssa oli hyvä lähteä harjoittelemaan isoilla esteillä uusintateitä. Aloittelimme tämän pienen tehtävän pystyestein, joita olin laittanut radalle neljä kappaletta. Aloituskorkeus oli matala, koska tarkoituksena oli tosiaankin alussa ainakin harjoitella tekniikkajuttuja, eikä niinkään korkeutta. Tehtävät sujuivat naurettavan helposti pienillä korkeuksilla, joten vähitellen esteet nousivat metriin ja siitä viittäkymmentä senttiä korkeammaksikin. Isoilla korkeuksilla huomasi selvästi, että huolellisemmat tiet olisivat hevoselle olleet helpommat, joten niitä merkitsemään laitoin muutamia oransseja kartioita, jotka tuli kiertää. Nämä auttoivat lähestymisiä huimasti ja viimeiset suoritukset radalla olivat lähes täydellisyyttä hipovia!

Estevalmennus 01.09.2017 valmentaja Jannica
Hali ja Tierra olivat jo verkkaamassa omatoimisesti saapuessani paikalle. Hali vaikutti tänäänkin oikein tarmokkaalta menijältä ja teki yhteistyöhaluisesti kaiken mitä Tierra keksi helppo B - tasoiselta oriltaan pyytää. Tein alkuverkaksi muutaman esteen mittaisen jumppasuoran, jonne tultiin ensiksi ravissa ja sitten laukassa, kun esteitä korotettiin. Lopussa otimme vielä muutaman kerran metrin korkeudella nämä jumppaesteet, ennen kuin ruvettiin tositoimiin. Varsinaisena valmennuksena tänään harjoiteltiin kaarevia teitä, haastavia kenelle tahansa ratsukolle. Tein kaarevan tien neljällä laukka-askeleella, jonka ensimmäisenä esteenä oli okseri ja toisena kapea portti. Kummankaan esteistä ei sellaisenaan pitäisi tuottaa ratsukolle ongelmia, mutta kapea portti saattoi tuottaa hahmotus- ja mahtumisvaikeuksia isolle orille. Hienosti ratsukko tehtävän kuitenkin suoritti ja orin ollessa jaloistaan varovainen eivät myöskään huolellisen ratsastuksen ansiosta puomit tänään kolisseet.

Tarinakilpailut 18.08.2017
Tehtävä luokka 1: Mitä tviittaat suorituksenne jälkeen? #parasvoittakoon #huumorionplussaa
Tarina: Rata puhtaasti läpi, mutta tyyli oli kyllä omintakeinen. Ottiko kukaan videota? #tyylionvapaa #kenguru #liitoorava

Tehtävä luokka 2: Kilpahevosen täytyy suoriutua kaikista esteistä, oli ne miten hassun näköisiä tahansa. Kilpailut olivat osittain Suomi100 teemalla ja yksi este oli sen mukaisesti valmistettu ja koristeltu. Minkälainen tämä este oli?
Tarina: Päivän erikoiseste sai useammankin hevosen epäröimään ja testasi todella ratsastajan ja hevosen yhteistyötä. Sinivalkoisin värein maalattu okseri oli saanut puomeihinsa pieniä viirejä, sekä tolppiin isot Suomen liput. Juurella oli myös runsaasti kukkia ja joku valopää oli keksinyt laittaa juurelle myös jotain korkeaa ja heiluvaa kasvia, jota en tunnistanut. Vaati hieman itsehillintää tietyiltä hevosilta hypätä näin heiluvan ja hulmuavan esteen ylitse!

Tarinakilpailut 26.07.2017
Tehtävä luokka 1: Suorituksesi jälkeen lähetät parhaalle ystävällesi viestin. Mitä viestissä lukee? Lyhyt, ytimekäs ja omaperäinen voittaa.
Tarina: "Olit oikeassa. Sitä vesiestettä olisi pitänyt harjoitella vielä muutama(sata) kertaa."

Tehtävä luokka 2: Mikä meemi kuvaa suoritustanne parhaiten?
Tarina: https://tinyurl.com/y96vjwwu
Tuomarin kommentti: Voittajan meemistä tulee loistavasti ilmi meemien perimmäinen tarkoitus. Kuva saa hymyn nousemaan suupieliin ja mieleen nousee vain kuva täysissä kilpavarustuksissa oleva ratsukko; valkoisiin ratsastushousuihin pukeutunut ratsastaja yrittää vetää puunattua puoliveristä ylös maasta makaamasta, tuloksetta.

Tarinakilpailut 24.07.2017
Tehtävä luokka 1: kirjoita mahdollisimman pitkästi teidän suorituksestanne aloittaen jokaisen sanan ratsusi nimen viimeisellä kirjaimella. (Jos kirjain on jokin vaikea, kuten z, x, å tms. voit ottaa toiseksi viimeisen)
Tarina luokka 1: Ehtymättömän energisinä edistimme esitystämme edustaen eduksemme. Essin empaattiset edesottamukset edesauttoivat elämämme ehdottomasti erinomaisinta esiintymistä. Epäilin edessämme enteilevän ehdottoman eeppinen ennätys!

Tehtävä luokka 2: Kerro kilpailupäivänne kulku niin runollisen siirappisesti kuin ikinä pystyt. Omaperäisyys ja huumori kukkimaan! Pituus ei ole ratkaiseva tekijä.
Tarina luokka 2: Silvender hohti kuin kulta harjatessani sitä strasselein koristetulla harjallani. Hevoseni hörähteli minulle hellästi sitä hoitaessani ja koimme olevamme yhtä joka solullamme harjoitusradalla. Sata kyyhkyä lensi ylitsemme, kun astelimme kentälle, johon koivut loivat herkkiä varjojaan. Yleisö huokaili hennosti kannustaessani ratsuni kauniiseen laukkaan hiekan pölähtäessä sen kavioista kimaltamaan auringossa, kuin tuhat kultahippua. Ylitimme esteet helposti ja tuntui kuin olisimme kasvaneet yhteen kaiken sulaessa yhdeksi kauniiksi hidastuskuvaksi. Silvender ja minä teimme täydellisen radan yleisön heitellessä ruusuja radalle suorituksemme jälkeen.

Päiväkirjamerkintä 05.02.2017 hoitaja Jannica
Seuraavana päivänä olin jo rohkeampi ja päätin lähteä Halin kanssa aivan yksin maastoilemaan varmistettuani, että se tosiaan osasi yksin maastoilla ja asia oli Tierralle ok. Sopihan se, joten varustettuani oriin pääsimme matkaan tallipihasta. Nousimme ylämäen verkkaisesti kävellen, ilmassa oli jo kevään tuntua, vaikka lunta olikin satanut viime päivinä omiksi tarpeiksi ja ulkomaalainen olisi voinut luulla täällä olevan keskitalvi. Mäen jälkeen muistelin eilistä reittiä ja käänsin orin sitten oikealle jonnekin Korventielle, nimi ainakin kuulosti tutulta ja koska Hali oli sinne mieluusti menossa otaksuin meidän menevän oikeaan suuntaan ainakin.. Päästyämme metsätielle ravailimme rauhallisesti, täällä emme olleet ennen käyneet, joten ratsastettuani tietä eteenpäin parin kilometrin verran ja sen muuttuessa täysin kärrypoluksi käänsin yllättyneen orin ympäri. Ilmeisesti täältä jonnekin oli menty, mutten tuntenut suurta halua lähteä arvailemaan minne.. Löysimme helposti kotiin ja ori tuntui nauttineen rauhallisestakin maastoilusta viikon päätteeksi.

Päiväkirjamerkintä 04.02.2017 hoitaja Jannica
Kolmantena päivänä alkoi Hali ilmeisesti jo vähän kyllästyä, koska hakiessani sitä ulkoa ori kyllä antoi hyvin kiinni, muttei tullut enää portille vastaan. Ehkä synkällä ilmallakin oli jotain tekoa asian kanssa? Saatuani laiskahkon orin tarhasta sisälle otin loimen pois ja harjailin hevosen rauhassa. Sitten kävin hakemassa omat ja Halin varusteet sekä itselleni turvaliivin, tänään mentäisiinkin vaihteeksi maastoon! En ollut kauhean tuttu paikallisten maastoreittien suhteen, joten pyysin tallityöntekijää lähtemään meille oppaaksi, hänen kun oli muutenkin määrä liikuttaa yksi Tierran hevosista tänään. Niinpä lähdimme matkaan kahdestaan. Suuntasimme opastettua reittiä pitkin alkuun, josta käännyimme oikealle metsään vievälle polulle. Sieltä löysimme kivat laukkasuorat sekä takaisin tullessa ylitimme ojankin, vaikka mielestäni se oli kyllä hiukan riskialtista talvisaikaan, mutta tallissa tallin tavalla..

Päiväkirjamerkintä 03.02.2017 hoitaja Jannica
Toinen päivä Halin kanssa lähti oikein hyvin käyntiin. Ori oli kiva hoitaa, tuli minua jo ulkona portillekin vastaan, kun tunnisti eilisestä. Hoideltuani hevosen kiireettömästi menimme kentälle treenaamaan koulua. Alkukäyntien jälkeen otin voltteja kulmiin, käyntiä eteen pitkät sivut ja lyhyille pysähdykset. Sitten aloin tehdä ravissa samoja harjoituksia sekä kolmikaarista. Kun ori tuntui lämmenneen hyvin siirsin sen laukkaan ja laukkasimme alkuun ihan vain uralla. Sen jälkeen vaihdoin suuntaa ja menimme myös toiseen suuntaan laukkaa uraa pitkin, niin että pitkillä sivuilla nousin kevyeen istuntaan ja pyysin oria eteen. Se ei alkuun oikein ymmärtänyt ideaa, mutta sain kuin sainkin sen hieman pidentämään askelta lopulta harjoiteltuamme tehtävää tarpeeksi kauan. Raskas lumipeite tuntui tehneen tehtävänsä treenissä, koska ori alkoi väsymään. Niinpä siirsin sen hetkiseksi käyntiin ja noin kymmenen minuutin kuluttua aloittelin loppuravit kahdeksikolla pidemmällä ohjalla. Sitten annoin sen kävellä pitkin ohjin ja menin hoitamaan hikisen hevosen hyvin.

Päiväkirjamerkintä 02.02.2017 hoitaja Jannica
Suuntasin Tierran omistamaan Miche'Le Warmbloonds liikuttamaan tänään vaihteeksi puoliverisiä. Koko viikolle oli luvattu lämmintä, joten elättelin loppuviikolle toiveita päästä ratsastamaan myös kentälle hevosten kanssa mielenvirkistykseksi. Tänään ei kuitenkaan sellaista mahdollisuutta suotu, sillä aamusta lämpömittari näytti vielä kolmeatoista astetta pakkasta ja tuuli pyrytti lunta niin ettei eteensä nähnyt. Jo kovan tuulen vuoksi ajattelin fiksumpaa olla mennä maneesiin, koska en tuntenut Hali-oria ennalta. Laitettuani orin kuntoon suuntasimme maneesille ja talutin orin kaartoon. Noustuani selkään aloittelimme yksinkertaisilla tehtävillä, kuten siirtymillä ja pysähdyksillä. Sen jälkeen ravailimme hetken kahdeksikolla, jonka jälkeen nostin laukan ja laukkasimme kahdeksikolla. Hali ei osannut vaihtaa laukkaa, joten vaihdoin sen ravin kautta. Ori toimi tänään kivasti ja ajattelin mennä sen kanssa vielä huomenna koulua, ennen kuin uskaltautuisin maastoon tai esteille.

Päiväkirjamerkintä 10.01.2017
Oli erittäin kaunis päivä ja päätimme lähteä varsojen kanssa kävelylle läheiseen metsään. Mukaan voisi ottaa jonkun kokeneemmankin hevosen, mutta ennen kaikkea oli tarkoitus totuttaa varsoja mahdollisimman moneen uuteen asiaan. Nappasin tällä kertaa omaan naruuni Simpun, kun muut tulivat Halin ja Silven kanssa perässä. Joku otti vielä rauhallisimman tamman mukaan pitämään vähän jöötä pojille. Metsässä oli ihanan rauhallista ja kävelimme rauhassa pitkin poikin polkuja. Välillä tuli kivikkoisempi kohta ja yhdessä paikkaa on kaatuneita nuoria puita polulla. Varsat selvästi nauttivat, kun saivat jotain tekemistä ja pääsivät tutkimaan uusia hajuja. Annoimme niiden kulkea löysällä riimulla ja oripojat yllättivät kaikki hyvällä käytöksellään. Matka päättyi pienen puron ylitykseen, joka tuntui olevan etenkin Halille aivan liian suuri pala. Kun Silve ja Simppu olivat menneet edeltä, Hali tajusi jäävänsä pian yksin ja säntäsi ojan yli niin, että tajuttaja meinasi jäädä jälkeen. Suuren ojan ylihän olisi voinut toki astuakin, mutta Hali päätti ottaa kunnon loikan. Tallilla pojat saivat vielä hieman hierontaa, kun hierojaharjoittelija oli käymässä ja halusi testata uusia tekniikoita.

Päiväkirjamerkintä 02.01.2017
Tänään oli tarkoitus päästää meidän orivarsalauma isommalle laitumelle vähän kauemmas tallista, sillä varsoja oli tullut lyhyen ajan sisällä useampia uusia. Ensiksi piti saada kaikki kolme oria, Simppu, Hali ja Silve talutettua noin kilometrin matka laitumelle. Henzu nappasi Silven, minä suosikkini Halin ja yksi tallipojista otti Simpun haltuunsa. Varsat olivat selvästi vähän ihmeissään kun aamutuimaan lähdimme kävelemään ihan väärään suntaan, kuin mihin yleensä lähdetään laitumelle. Silve hieman pyristeli vastaan ja yritti selvästi näyttää, että haloo ihmiset, nyt te olette seonneet ihan täysin! Kilometrin matkalle mahtui myös kaikki kolme varsaa säikäyttänyt jänis, joka ampaisi jalkojemme vierestä liikkeelle. Perillä päästimme yhtä aikaa oripojat irti. Ensiksi asiaan kuului tietenkin varovainen tutkailu, ties vaikka olisi hirviö ollut puun takana piilossa tai jotain muuta yhtä pelottavaa. Pian kuitenkin pojat pääsivät alkujännityksestä ylitse ja alkoi päätön kirmaaminen ison laitumen päästä päähän. Silve vanhimpana johti joukkoa, kun ne viimein väsähtäneinä rauhoittuivat laiduntamaan. Hali hieman huuteli meidän perään, kun lähdimme kävelemään takaisin tallia kohti. Kohta ne jo unohtivat meidät ja jatkoivat omia touhujaan.

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.