Ch Dark Kwanza

Rotu
trakehner
Skp säkä
ori 171 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
21.01.2014
VH-tunnus
Kasvattaja
Omistaja
Miche'Le Warmbloonds / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, porrastetut
Koulutustaso
HeA 160cm

YLA1 palkittu 28.02.2017 (114 p, AP1) (ent. YLA2)
ERJ-I palkittu 30.11.2016 (111 p) (ent. ERJ II)
VPVL-I palkittu 30.04.2017 (148,75 p, tilaisuuden parhaat pisteet)
Kantakirjattu KTK-II palkinnolla 15.12.2014 (71 p)
Champion arvonimi myönnetty 09.03.2017

Kuvat

     

© Rainbow Equus, thank you!

Historia

Olin haaveillut jonkin aikaa hevosesta, jolla voisin alkaa todella tavoitteellisesti valmentautumaan ja hyppäämään vaativia luokkia. Oikeasta hevosesta, sillä tallissa oli pääasiassa poneja ja pari arabialaista. Tein ilmoituksen jossa kerroin kodista johon hevosta etsin ja sainkin nopeasti monta yhteydenottoa. CC tarjosi mahdollisuutta tilausvarsaan ja kävimme yhdessä läpi hänen tallinsa hevosia. Dark Billancourt oli osunut silmiini jo aikaisemmin kun olin katsellut tallin nettisivuja ja oli selvää että haluaisin siitä varsan! Billancourt oli kaikkea mitä hevoseltani halusin; rohkea, komea, ihana luonteeltaan ja todella hyvä hyppääjä. Niinpä tammalistojen pariin. Tallissa olikin valinnanvaraa, mutta Kampf Der Liebe erottui persoonallisen ulkomuotonsa ja luonteensa vuoksi. Niimpä sovimme astutuksen näiden kahden ERJ-I palkitun estetykin kesken ja jäin odottamaan varsauutisia. Sainkin odottaa hieman pidempään sillä Kampf jäi ensimmäisestä siemennyksestä tyhjäksi. Toisella kertaa onnistui ja pian tamman vatsa alkoi pyöristyä. 21.1.2014 sain viestin, orivarsa oli syntynyt! Olin toivonut oria, mutta tamma ei olisi ollut kovin suuri pettymys. Ajelin heti seuraavana päivänä katsomaan tulevaa hevostani. Karsinassa makoili ihana ruunikko orivarsa, joka heti nousi jaloilleen ja tuli rohkeasti katsomaan. Ensitapaaminen kertoi paljon orin tulevasta luonteesta. Kwanza on avoin, reipas, rohkea ja aina ensimmäisenä tutkimassa joka asiaa. Kun ori oli vajaan vuoden ikäinen, pääsin hakemaan sen kotiin. Kwanza tutki heti karsinansa ja laitumella viiletti aikansa pitkin lankkuaidan viertä häntä ja pää pystyssä ennen kuin asettui syömään.

Luonne

Yleisesti ottaen Kwanza on melko velmu eläin. Se nauttii huomiosta ja osaa vaatia sitä tarvittaessa. Ori on avoin kaikille ja kaikille, se ei pelkää uusia tilanteita ja on aina tutustumassa uusiin ihmisiin pelkäämättä mitään. On toki asioita joista se ei pidä ja sen se kyllä näyttää selkeästi, mutta koskaan ei Kwanzan kanssa tarvitse pelätä tai varoa. Se ottaa hyvin huomioon ihmiset ja väistää ennen kuin ehtii pyytääkään ja varoo visusti astumasta ihmisten varpaille tai litistämästä ketään. Ori innostuu helposti kaikesta ja silloin sillä voi olla hieman vauhti päällä, mutta silti se aina muistaa katsoa missä hoitaja tai taluttaja on. On erittäin harvinaista nähdä Kwanza luimistelemasta ja yleensä ne tilanteet liittyvät pesuun, mahan harjaamiseen tai huonoon ratsastajaan.

Hoitaessa Kwanza antaa harjata joka puolelta. Vain mahan alus on hieman herkkä ja ori voi yrittää väistellä sieltä harjaamista, mutta muuten sille voi tehdä lähes mitä tahansa ja yleensä se tuntuukin nukahtavan kunnon harjaukseen. Ori on kova piehtaroimaan ja onkin normaalia että orin joutuu aina harjaamaan päästä kavioihin kun se on heinien, purun tai hiekan peitossa. Kavioiden kanssa Kwanzan pitää aina hieman testata, mutta nostaa ne lopulta kun hiemaan tuuppaa hevosta kylkeen. Suitset saa suuhun erittäin helposti ja satulan kanssa ei ole koskaan mitään ongelmia. Myös muut varusteet on helppo laittaa orille ja se vain tyytyy seuraamaan katsellaan hoitajan työskentelyä hamuten välillä taskuja herkkujen toivossa. Pesusta Kwanza ei pidä lainkaan ja se saattaa yrittää kieltäytyä pesupaikalle menosta kokonaan. Napakka ärähdys ja päättäväinen taluttaja saa sen pesupaikalle, jossa ori tyytyy luimistelemaan ja väistelemään vesisuihkua häntä närkästyksestä viuhuen. Taluttaessa ori kulkee lähellä nätisti, eikä koskaan tarvitse pelätä että Kwanza jyräisi taluttajansa. Kilpailupaikoilla sen huomio voi olla hieman hukassa ja silloin on paras pitää lyhyttä narua jotta ori ei vahingossakaan pääse nykäisemään itseään irti käännellessään päätä innokkaasti edes takaisin nähdäkseen kaiken. Traileriin ruunikko hevonen astelee helposti ja seuraten taluttajaa kuten mihin tahansa muuallekin. Kuljetuksen ajan se keskittyy syömiseen, mutta kun traileri pysähtyy on ori heti huutelemassa pois pääsyä.

Ratsastaessa hevonen on perinyt vanhemmiltaan vauhdikkuuden. Se on heti alkulämmittelyissä herkkä ja kuuntelee tarkasti jopa hieman ylireagoiden apuihin, varsinkin eteenpäin pyytäviin. Kwanza on herkkkä painoavuille kuten emänsäkin. Jos ratsastaja istuu vinoon, ori myös menee vinoon. Jos puristaa itseään kasaan pyytäessään laukkaa, ori lähtee vain töksähtelevään epävarmaan pikaraviin. Selkeät ja puhtaat avut saavat Kwanzan kulkemaan kauniisti ja tekemään parhaansa. Se todella yrittää aina toteuttaa ratsastajan toiveet ja hyppää esteet lähes mistä suunnasta tahansa epäröimättä. Todella harvoin Kwanza kieltää ja yleensä kieltojen taustalla on epävarma ratsastaja. Ori innostuu nopeasti esteillä ja vauhti nousee helposti liian kovaksi ja ratsastajan tehtävä onkin rauhoittaa orin menoa. Rauhoitusyritysten seurauksena voi olla pukkisarja, mutta yleensä ori kuuntelee ja tottelee ja hidastaa tahtiaan, vaikkka yrittääkin varmasti kohta taas lisätä vauhtia. Myös kouluradoilla Kwanza tekee mitä pyydetään, vaikka tuntuukin tylsistyvän kouluradoilla nopeasti. Se vaatii paljon tekemistä ja miettimistä tehdäkseen täysin parhaansa ja jos antaa tilaisuuden, ori yrittää keksiä omia liikkeitään. Maastoesteillä Kwanza on myös elementissään ja tuntuu nauttivan vaihtelun vuoksi tehdyistä maastoesteradoista. Se ei pelkää maastossa mitään vaan kulkee korvat hörössä reippaasti eteenpäin. Kilpailuissa ori on rauhallinen, vaikkakin huomion saaminen täysin itselleen voi olla hieman työn takana kun Kwanzan pitäisi saada nähdä jokainen toinen hevonen ja ihminen alueella. Reipastempoinen ja tiivis lämmittely takaa ratsastajalle orin huomion ja radoilla hevonen yleensä keskittyykin hyvin ja suorittaa taas parhaansa mukaan.

Sukutaulu

i. Dark Billancourt
trak 173 cm rn
ERJ-I
ii. Toyboy
trak 170 cm rn
ERJ-I, Klass I
iii. Partyboy (evm)
trak 170 cm rn
iie. Broken Toy (evm)
trak 166 cm rn
ie. VIR MVA Ch High-Heel Barbie
trak 173 cm rn
ERJ-II, YLA3, Klass I
iei. Still Around (evm)
trak 171 cm rn
iee. Hangnail (evm)
trak 165 cm m
e. Kampf Der Liebe
trak 167 cm rn
ERJ-I, Klass I
ei. VIR MVA Ch Gothminister
trak 168 cm rn
ERJ-I
eii. Dark Secret (evm)
trak 167 cm rn
eie. Hollow Beliefs (evm)
trak 162 cm rn
ee. Sxxmachine
trak 168 cm rn
ERJ-I, SJP-I, YLA1, Klass I
eei. Smilemachine (evm)
trak 170 cm rn
eee. Sxx'n'more (evm)
trak 164 cm rn

Kwanzan suku on estepainotteista ja kahdessa polvessa jokainen hevonen on palkittu ERJ-I tai ERJ-II palkinnolla.

Isä Dark Billancourt on ruunikko 173 cm korkea trakehner ori. Tämä mahtavan luontoinen ja 160 cm ratoja hypännyt hevonen on sijoittunut yli sata kertaa ERJ:n alaisissa kilpailuissa. Se on palkittu ERJ-I palkinnolla ERJ:n laatuarvostelussa 25.6.2012. Ori on Dark Side Trakehnersin oma kasvatti, heillä syntynyt ja kilpaillut uransa ajan. Billancourt on todella harvinaisen oloinen ori rauhallisen ja luotettavan luonteensa vuoksi. Se on varma hyppääjä ja erittäin ketterä käännöksissään.

Isän isä Toyboy on komea ruunikko sukkajalka. 170 cm korkea trakehner ori on myös palkittu ERJ-I palkinnolla ja lisäksi se on kilpaillut Ruotsissa ja saavuttanut siellä Klass I tittelin. Silläkin on yli sata ERJ:n alaista sijoitusta ja oria on käytetty jalostukseen vain maltillisesti muutaman varsan verran. Luonteeltaan menestynyt hevonen on rauhallinen, erittäin herkkä ja luotettava jos ratsastaja on hereillä. Selvästi Toyboy on periyttänyt tätä luonnettaan Billancourtiin ja sitä kautta Kwanzaankin.

Isän isän isä Partyboy on hieman perinteistä raskaampi ruunikko trakehner. Se on hieman hankala käsiteltävä ja ei juuri pärjännyt ratsastuskilpailuissa ja starttailikin vain muutaman kerran. Se jätti muutamia jälkeläisiä, mutta jäi sitten omistajilleen perhehevoseksi kotitallilleen. Ori kelpasi siitokseen silti hyvin sukunsa ansiosta, taustalta löytyy kantakirjattuja hevosia ja esteillä pärjänneitä kilparatsuja.

Isän isän emä Broken Toy on erinomainen kilpahevonen. 166 cm korkea mustanruunikko tamma pärjäsi hyvin vaativissakin esteluokissa mm. sijoittuen Saksan mestaruuskilpailuissa. Se tunnettiin myös erittäin hyvänä käsiteltävänä ja ratsastettavana. Eipä ihme, sen suku on erittäin maineikasta ja menestynyttä useammassa sukupolvessa. Tamma sai ainakin neljä tammavarsaa Toyboyn lisäksi. Broken Toy on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla.

Isän emä High-Heel Barbie on ruunikko 173 cm korkea tamma, joka ehti urallaan kilpailla 125 ERJ sijoitusta. Hieman diivamainen tamma on kuitenkin helppo käsiteltävä. Ratsastaessa se vaatii pehmeitä apuja ja tilaa, jotta neiti hyppää kunnolla. Diiva se ei kyllä ole suotta, sillä tamma on kerännyt itselleen kunnon titteliripsun. Muovovalion ja championin lisäksi sillä on laatuarvostelupalkintoja kaksin kappalein. Tamma on periyttänyt jälkeläisilleen hyppykapasiteetin lisäksi kaunista ulkonäköään ja itsetietoista luonnettaan.

Isän emän isä Still Around on 171 cm korkea ruunikko ori, joka kilpaili uransa Saksassa ja Ranskassa keräten useita sijoituksia kansainvälisistäkin kilpailuista. Tämä todella hyväluontoinen ja rauhallinen ori loukkaantui kilpailumatkalla ollessaan uransa huipulla 12 -vuotiaana. Se jäi kuitenkin siitosoriksi kotitilalleen ja tällä erittäin hyvästä suvusta olevalla hevosella onkin vähintään 200 jälkeläistä. Sen vanhemmat olivat kummatkin kantakirjattuja ensimmäisellä palkinnolla ja pärjänneet erinomaisesti estekilpailuissa.

Isän emän emä Hangnail on vain 165 cm korkea musta tamma. Se ei juuri kilpaillut urallaan huonon kilpailupään vuoksi ja se jäikin kotiin siitostammaksi muutaman sijoituksen jälkeen. Kotioloissa hevonen on kiltti ja helppo käsiteltävä, mutta kilpailuissa jännitys vei voiton ja hevonen ei osannut keskittyä lainkaan. Tamman vanhemmilla riitti meriittejä Hangnailinkin puolesta ja hevosella riitti kysyntää. Se ehti jättää seitsemän varsaa kuollessaan kahdeksannen synnytykseen.

Emä Kampf Der Liebe on ruunikko 167 cm korkea tamma, jolla on leveä merkki päässään, jonka vuoksi siihen ihastuinkin. Esteillä 150 cm luokkia kiertänyt, ERJ-I palkittu ja Ruotsissa Klass I tittelin haalinut kiltti ja helposti käsiteltävä tamma on kerännyt 110 sijoitusta esteluokista. Istuntapoliisiksikin kutsuttu Kampf on oikein hyvä harjoitushevonen hoidettavaksi aloittelijoille, sillä tamma ei juuri vähästä hätkähdä. Tamma on periyttänyt ainakin luonnettaan.

Emän isä on ruunikko 168 cm korkea VIR MVA Ch palkittu Gothminister. Lisäksi ori on palkittu ERJ-I palkinnolla. Komea oripoika on esteillä todella upea ratsastettava ja hyppää varmasti ja varovaisesti. Toinen puoli paljastuu kun sen vie talliin, jossa hevonen aiheuttaa jatkuvasti ongelmia ja keksii temppujaan. Ori on periyttänyt erittäin hyvin hyppylahjojaan ja yhdeksästä varsasta lähes kaikilla on menestystä estekilpailuissa.

Emän isän isä Dark Secret ei itse juuri menestystä kilpailuissa niittänyt varsinkaan nuorempana, mutta periytti varsoilleen hyvää hyppykapasiteettia. Niinpä tätä 167 cm korkeaa tummanruunikkoa oria käytettiin verrattain vähän jalostukseen. Ailahteleva ja tempperamenttinen ori ei ollut helpoin ratsastettava ja kilpailumenestys riippui paljolti tuulen suunnasta ja orin sen hetkisestä mielentilasta.

Emän isän emä Hollow Beliefs on pieni 162 cm punaruunikko tamma. Se on kilpaillut monipuolisesti niin esteillä ja koulussa, kuin myös kenttäratsastuksessakin. Se sai tiedettävästi vain kolme varsaa joista Gothminister olisi ainoa ori. Tamma kilpaili lähes koko uransa Englannissa, jossa se menestyikin hienosti, mutta maailmanlaajuisesti se jäi hieman tuntemattomaksi. Sen suvusta löytyy vaihtelevasti huipputähtiä ja tuntemattomampia hevosia.

Emän emä on todella upea ruunikko kaunotar Sxxmachine. 168 cm korkea tamma on palkittu SJP-I, YLA1 ja ERJ-I palkinnoilla ja Ruotsissakin neitokainen ehti kilpailemaan. Yli sata ERJ:n alaista sijoitusta kilpaillut diivamainen tamma ei ollut luonteensa vuoksi kovinkaan suosittu, mutta se hyppäsi hienosti ja niitti menestystä. Ainakin jos selkään osui ratsastaja joka osasi tulkita neidin metkuja ja osasi antaa oikean ponnistuspaikan.

Emän emän isä Smilemachine on ruunikko 170 cm korkea siitosori. Vaikka ori itse ei hypännyt kuin 140 cm ratoja, se hankki muutaman rijoituksen kansalliselta tasolta ja useamman alemmilta. Se kuitenkin tunnetaan hyvin erittäin hyvästä luonteestaan ja ori on kantakirjattu toisella palkinnolla, sekä sillä on erittäin mielenkiintoinen ja menestynyt. Näistä syistä orilla riitti kysyntää enemmänkin ja sen käyttöä on jo rajoitettu.

Emän emän emä Sxx'n'more on kantakirjattu toisella palkinnolla. 164 cm korkea ruunikko tamma oli jopa hieman ilkeä luonteeltaan, liekö oppinut tapansa oltuaan ensimmäiset vuotensa ratsastuskoulussa tuntihevosena. Tamma kilpaili jonkin verran kansallisellakin tasolla ja sillä on vaihteleva menneisyys seinäruususta kilpailutähdeksi ja sitten siitoshevoseksi. Hienon rakenteensa ja hyvän sukunsa vuosi se oli suosittu siitostamma, jättäen jälkeensä kuusi varsaa. Näistä Sxxmachine on ainoa joka on tehnyt kansainvälisen uran.

Ikääntyminen ja jälkeläiset

Ikääntyy satunnaisesti
1 vuotta - 01.02.2014
2 vuotta - 15.02.2014
3 vuotta - 01.03.2014
4 vuotta - 15.03.2014
5 vuotta - 01.04.2014
6 vuotta - 01.05.2014
7 vuotta - 01.06.2014
8 vuotta - 01.07.2014
9 vuotta - 01.08.2014
10 vuotta - 01.09.2016
11 vuotta - 01.10.2016
12 vuotta - 01.11.2016
13 vuotta - 01.12.2016
14 vuotta - 01.01.2017
15 vuotta - 01.02.2017
16 vuotta - 01.03.2017
17 vuotta - 01.03.2018

s. 01.07.2016 t. Emmaly Honey (e. Emmaline Coup) EV-I
s. 01.06.2016 o. Ch Mic Rafael (e. Saffron F) KTK-II, ERJ-II
s. 13.10.2014 o. Maggot LM (e. Milena F) KTK-III

Kilpailutulokset

Este (69 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

23.06.2014 ERJ, 01/05, 150 cm kansallinen
23.06.2014 ERJ, 01/09, 140 cm kansallinen
18.06.2014 ERJ, 01/04, 150 cm kansallinen
18.06.2014 ERJ, 01/07, 140 cm kansallinen
17.06.2014 ERJ, 01/04, 150 cm kansallinen
17.06.2014 ERJ, 01/09, 140 cm kansallinen
16.06.2014 ERJ, 01/05, 150 cm kansallinen
15.06.2014 ERJ, 01/03, 150 cm kansallinen
15.06.2014 ERJ, 01/03, 140 cm kansallinen
14.06.2014 ERJ, 01/02, 150 cm kansallinen
14.06.2014 ERJ, 01/05, 140 cm kansallinen
13.06.2014 ERJ, 01/08, 140 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 02/09, 140 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 01/18, 130 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 01/06, 130 cm kansallinen
11.06.2014 ERJ, 02/15, 130 cm kansallinen
10.06.2014 ERJ, 02/15, 130 cm kansallinen
10.06.2014 ERJ, 01/10, 130 cm kansallinen
09.06.2014 ERJ, 02/15, 130 cm kansallinen
09.06.2014 ERJ, 02/09, 130 cm kansallinen
06.06.2014 ERJ, 02/02, 160 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 03/04, 150 cm tarina
04.06.2014 ERJ, 02/04, 140 cm kansallinen
03.04.2014 ERJ, 02/04, 140 cm kansallinen
31.05.2014 ERJ, 01/04, 120 cm kansallinen
30.05.2014 ERJ, 01/06, 110 cm kansallinen
30.05.2014 ERJ, 01/09, 140 cm alue
29.05.2014 ERJ, 01/19, 110 cm kansallinen
28.05.2014 ERJ, 02/07, 110 cm kansallinen
27.05.2014 ERJ, 03/13, 110 cm kansallinen
27.05.2014 ERJ, 02/10, 140 cm alue
22.05.2014 ERJ, 01/06, 130 cm alue
21.05.2014 ERJ, 01/11, 130 cm alue
20.05.2014 ERJ, 03/11, 130 cm alue
20.05.2014 ERJ, 01/06, 120 cm alue
18.05.2014 ERJ, 01/08, 100 cm alue
18.05.2014 ERJ, 01/13, 90 cm alue
17.05.2014 ERJ, 01/06, 100 cm alue
17.05.2014 ERJ, 01/05, 90 cm alue
12.05.2014 ERJ, 01/15, 100 cm suera
10.05.2014 ERJ, 01/02, 100 cm seura
10.05.2014 ERJ, 01/02, 90 cm seura
05.05.2014 ERJ, 01/04, 90 cm seura

Match show't ja näyttelyt

21.05.2017 NJ, 03/12, irtoSERT
22.01.2017 NJ, 06/12, irtoSERT
25.11.2016 NJ, 03/11, irtoSERT
10.10.2016 NJ, 03/11, irtoSERT

05.02.2017 VSN, CH
25.01.2017 VSN, 04/12, RCH
18.11.2016 VSN, 02/03, RCH
01.08.2014 VSN, 03/04, RCH

12.07.2014 MSY, SIN1, BIS6
11.05.2014 MSY, SIN2

31.10.2016 ERJ, 13/157, 160 cm, ERJ-Cup
29.10.2016 ERJ, 03/05, 120 cm, tarina
21.10.2016 ERJ, 01/04, 160 cm tarina
31.08.2016 ERJ, 04/04, 160 cm, ERJ-Cup tarina
12.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm tarina
10.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
08.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
07.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
06.08.2014 ERJ, 05/26, 160 cm
06.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
06.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
05.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
03.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
03.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
03.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
02.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
02.08.2014 ERJ, 01/02, 160 cm
20.07.2014 ERJ, 02/06, 160 cm kansallinen
30.06.2014 ERJ, 01/29, 160 cm
28.06.2014 ERJ, 02/29, 160 cm
27.06.2014 ERJ, 05/29, 160 cm
26.06.2014 ERJ, 01/29, 160 cm
14.07.2014 ERJ, 01/01, 160 cm kansallinen
11.07.2014 ERJ, 01/01, 160 cm kansallinen
09.07.2014 ERJ, 01/03, 160 cm kansallinen
07.07.2014 ERJ, 01/02, 160 cm kansallinen
30.06.2014 ERJ, 07/10, 160 cm, ERJ-Cup tarina
27.06.2014 ERJ, 02/02, 160 cm tarina
27.06.2014 ERJ, 01/02, 150 cm tarina
26.06.2014 ERJ, 01/06, 150 cm kansallinen
26.06.2014 ERJ, 01/07, 140 cm kansallinen

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

ERJ tarinakilpailu 29.10.2016
Tehtävä: Mitä jos saisit valmistautua kisaan kuin oman elämänsä supertähti. Vai olisitteko hieman vaatimattomampia? Kerro teidän backstage-vaatimuksista tälle kisapäivälle. (max. 200 sanaa)
Tarina: Meillä olisi ensi aamulla kahdeksan ruokalajin aamiainen, sisältäen minulle neljää eri suklaata, kolmea eri suklaakakkua ja täydellistä suklaakahvia. Kwanzalle sitten jotain supedelux pellettiä melassiveden kanssa. Tämän jälkeen saisin valikoida (ilmaiseksi) minkä tahansa asukokonaisuuden valtavassa vaatehuoneessa, jossa olisi myös kampaaja ja meikkaaja valmiina. Heidän työskennellessään kuuntelisin livenä jotain Yön kuningattaren aariaa tai vastaavaa. Tämän jälkeen ajelisin Porchellani kilpailupaikalle ja Kwanzalla olisi oma kuljettaja. Kilpailupaikalla hoitaisin ratsuni tietenkin itse, mutta minulla olisi vähintään pari hoitajaa valmiina antamaan harjan, antamaan kamman, hakemaan lasin sitruunakivennäisvettä ruusun terälehdillä, lukemaan samalla ääneen uusinta Dan Brownin kirjaa ja tarjoilemassa champanjaa ja hienoimpia käsintehtyjä kotimaisia suklaakonvehteja. Lämmittely tapahtuisi luonnonvaloin koristellulla kentällä, jonka ympärillä olisi lavasteet metsä- ja merimaisemasta ja teemaan sopivat äänimaailmat, tietenkin. Minähän en rahvaan kanssa lämmittelisi! Ennen suoritusta vielä tarkistettaisiin meikki ja joku putsaisi kaikki timantit saappaistani, kypärästä ja takista. Jos silkkihansikkaani olisivat saaneet enemmän kuin kolme pölyhiukkasta, saisin uudet. Joku komea Alejandro hieroisi vielä minua viime hetkillä ennen kilpailusuoritusta, etten vain olisi liian jännittynyt. Kwanzan timatit myös pitäisi kiillottaa viime hetkillä ja sipaista sen turpaan ja silmien ympärille öljyä komean vaikutelman takaamiseksi. Lisäksi satulaan vetäistäisiin viime hetkellä kiiltoa lisää. Sen jälkeen olisimme valmiita voittamaan.

ERJ tarinakilpailu 21.10.2016
Tehtävä: Kirjoita runo kisapäivästänne sisällyttäen seuraavat sanat mukaan. Sanojen paikkoja saa vaihdella ja niitä saa taivuttaa, mutta kaikki sanat pitää löytyä: unelma, kissa, vesikannu, kuivike, satula
Tarina: Oli meidän vuoromme seuraavaksi,
kun rakas kisakissamme keksi!
Olisi hauska temppu omistajalle
jos kaataisimme vesikannun lattialle.
Siinä kastui moni tärkeäkin tavara
ja pahiten otti vettä satula.
Onneksi sen voi vain kuivata nopsaan
ja kohta jo radalle ravaan.
Vaan ei siinä vielä kaikki,
kun meille nauroi Heikki, sekä Maikki,
kun oli Kwanza piehtaroimaan käynyt
ja takapuoleensa kuiviketta jäänyt,
sekä häntään lantakikkareita.
Miten en muka huomannut noita?!
Oli silloin unelmani pieni kovin,
että pääsisin takaisin sänkyyn omaan kotiin.
Ei aina kaiki mene niinkuin tahdois,
onneksi Kwanza paikkasi radalla ja voiton sais.

Tuomarin kommentti: Ihana, sympaattisen hauska ja sujuva runo, josta tuomari tykkäsi!

ERJ-Cup tarinakilpailu 31.08.2016
Tehtävä: Kilpailuiden rata on rakennettu Rion olympiahengessä ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Oliko ratsusi ennen lähtöä kuin olympiatuli hännän alla? Sujuiko loppukiri kuin satasen juoksu Usain Boltilta vai päädyittekö vesiesteeseen kuin Michael Phelps uima-altaaseen? Kuvaile suoritustasi tuoden mukaan olympiahenkeä parhaasi mukaan.
Tarina: Kwanza ja minä olimme valmistautumassa viimeiseen luokkaan. Tunnelma oli käsinkosketeltavan kihelmöivä, kun ravasimme kentälle. Oli hiiren hiljaista, kun tervehdin tuomareita ja otin kiintopisteeksi ensimmäisen esteen. Rata oli kyllä upea, täytyi myöntää! Järjestäjä oli nähnyt suuresti vaivaa komeiden esteiden ja koristeiden rakentamiseen ja pohja oli hyvässä kunnossa. Suuret kukkalaitteet loistivat eri väreissä, mutta jätin ne huomiotta, kun laukkasimme ensimmäiselle esteelle. Kwanza oli säpäkkänä ja valmis mihin tahansa. Keskityimme tarkasti jokaiseen hyppyyn ja este esteeltä lähtestyimme maalia. Lopussa uskalsimme jo hieman lisätä vauhtia ennestään tavoitellen hyvää aikaa nollaradan lisäksi. Kwanza vastasi hyvin pyyntöön, kääntyi näpäkästi kaarteissa ja viimeisen esteen ylittyessä huokaisin helpotuksesta. Yleisön taputusten saattelemana kävelimme tyytyväisenä pois radalta odottamaan loppujen ratsukoiden tuloksia.

ERJ tarinakilpailu 12.08.2014
Tehtävä: Kuvaile täydellistä, harmonista ja upeaa suoritustanne niin kliseisesti ja siirappisesti kuin osaat. Ällöttävin ja sokerisin kuvailu voittaa.
Tarina: Minun ja uljaan ratsuni Kwanzan vuoro tuli luokan viimeisenä. Parhaat tietty lopussa, ettei muille tulisi paineita. Pyydän komeaa ruunikkoani liikkeelle herkällä ja pienellä otteella, lähes ajatuksen voimalla. Ruunikko karva kimaltaa jo iltaan taipuvan auringon valon säteistä kuin kupari. Valkoiset sukat välkähtelevät kun astelemme ylväästi kentälle. Tervehdin tuomaristoa sulavalla liikkeellä ja saamme luvan aloittaa radan. Upea orini tottelee jokaista pientäkin pyyntöäni herkästi ja auliisti tahtoen tehdä kaiken täydellisesti tahtoni mukaan. Olemme kuin yhdessä syntyneet kun liidämme kentällä upeassa laukassa lähestyen ensimmäistä estettä. Orini hengitys kaikuu maneesin seinistä yleisön odottaessa haltioissaan hiiren hiljaa suoritustamme. Ponnistamme ensimmäiseen täydelliseen hyppyyn ja kuin hidastuksesta orini asettelee kauniit jalkansa täydellisesti jättäen ilmavaraa puomeihin. Liidämme seuraavaan hyppyyn yhtä helposti ja vaivattomasti ja yleisö haukkoo henkeään suorittaessamme taianomaisen tiukkoja käännöksiä hiekan pölähtäessä kultaisena pilvenä ratsuni jalkojen ympärillä. Katsomosta kaikuu huokaus kun suoritamme vaativan sarjan kuin se olisi vain pelkkiä maapuomeja konsanaan. Vielä viimeiselle esteelle orini kokoaa itsensä ja häntä upeana soihtuna perässä liehuen kiidämme kohti huippuaikaa. Taas kerran täydellinen suoritus upealta hevoseltani ja minulta.

Estevalmennus 06.07.2014
Tänään oli vuorossa ketteryys- ja nopeusharjoituksia. Uusintaradoilla ori tuntui hieman jäykälle ja hitaalle joten tein meille radan jossa oli haastaviakin mutkia ja teräviä käännöksiä. Alkulämmittelyksi hyppäsimme vajaan metrin korkuisia pienempiä esteitä. Kun ori tuntui riittävän herkälle ja kuunteli hyvin, siirryin 140-160 cm radalle. Sain huomauttaa Kwanzalle pari kertaa raipalla käännöksistä, kun ori tuntui painavan suoraan vaikka mitä tein. Itse hypyt sujuivat hyvin, hevonen on harjoitellut kovasti ja alkanut saamaan kunnolla rutiinia niille. Pyysin orilta lisää tempoa ja se vastasi mielellään. Huomasin että kun jo ajoissa annoin ohjilla merkkiä että minne kohta käännytään, ori reagoi nopeammin. Puolipidäte piti myös tehdä reilusti ennen pyyntöä, vaikka se on välillä mahdotonta lyhyiden estevälien ja napakoiden käännösten vuoksi. Loppuverryttelyssä taivutin hevosta kunnolla ja tein pienen pieniä voltteja joka sivulle pari kertaa. Ehkä joudumme vielä venyttelemään orin kanssa enemmän ennen kuin siitä on kunnon lantin päällä kääntyjäksi, mutta selvästi edistystä tapahtui.

Päiväkirjamerkintä 01.07.2014
Aurinko paahtoi lämpimästi jo heti aamusta. Hevoset hakeutuivat varjoon tarhoissaan ja tallin toimistossa tuuletin huusi täydellä teholla. Päätimme lähteä uittamaan hevosia muutaman kilometrin päässä olevalle järvelle. Laitoimme hevosille vain suitset päähän ja kiipesimme kyytiin ilman satulaa pelkissä bikineissä. Tänään ei kukaan jaksaisi pitää enempää vaatetta kun varjossakin oli yli kaksikymmentäviisi astetta. Kävelimme metsäpolkuja rauhalliseen tahtiin. Ampiaiset pörisivät ja linnut lauloivat kun saavuimme järven rantaan. Kwanza ei aluksi halunnut kastella kavioitaan, mutta sain sen lopulta rohkaistua veteen asti. Ori innostuikin räiskimään kunnolla ja pian uimme järven rannan myötäisesti edes takaisin. Seuraava ongelma oli saada se ja muut vedestä innostuneet hevoset ylös takaisin rantaan. Annoin lopulta periksi ja tyydyin uimaan, tai pikemminkin roikkumaan, hevosen kaulan vieressä kun se uiskenteli innoissaan. Kun ori oli saanut tarpeekseen, se lähti itse rantaa kohti ja kiipesin äkkiä selkään. Takaisin tallille tultiin virkistyneinä ja ainakin hetkeksi viilentyneinä, ennen kuin aurinko haihdutti veden hevosten karvata ja ihmisten iholta ja kuumuus palasi jälleen.

ERJ-Cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Olet viettänyt railakkaan juhannuksen ja siitä seuraa raju pudotus todellisuuteen: Olet unohtanut ERJ Cupin. Tajuat olevasi useiden satojen kilometrien päässä sieltä missä sinun pitäisi olla, nimittäin tallilta jossa hevonen seisoo laitumella yllään komea mutakuorrutus ja tavaratkin on pakkaamatta. Sekunnin sadasosan aivosi raksuttavat kuin vimmattu, kaivat puhelimen taskustasi ja sormesi takovat kosketusnäyttöä kuin viimeistä päivää. Kun tekstiviesti viimein lähtee vastaanottajalleen, voit melkein huokaista helpotuksesta. Pyysitkö kenties tallityttöjä laittamaan ratsusi kilpailukuntoon? Järjestitkö itsellesi näyttävän kyydin tallille? Tekstiviesti saa olla enintään 3 viestin mittainen (480 merkkiä) ja sen tulee sisältää seuraavat sanat vararengas, hajusuola ja muistomerkki. Sanoja saa taivuttaa. Kirjoita tekstiviestin loppuun kenelle viesti on tarkoitettu sekä viestin sisältämien merkkien määrä (näitä ei lasketa mukaan tekstiviestin merkkimäärään). Arviointikriteerinä on luettavuus (oikeinkirjoitus), mielikuvituksellisuus (hauskuus/huumori) ja kokonaisuus (yhteys viestin, tapahtuman ja vastaanottajan välillä).
Tarina: KÄÄK! Arvaa heräsinkö ihan just. Oon meidän mökillä ja se cuppi olikin tännään! Et vihtis laittaa Kwanzaa valmiiksi, pese mitä ehit ja heitä kamat autoon. Jos et ite uskalla lähteä ajamaan niin pakota mies ja sano ettei se saa kattoa jäkistä loppuvuonna ja tungen sen kahviin hajusuolaa jos ei vie oria kisapaikalle ajoissa! Käske parkkeerata muistomerkin viereen. Ai nii, trailerin rengas on rikki, vararengas kahviossa. Oon tulossa niin nopee ku tällä ooppelilla uskaltaa ajjaa!

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Luokka 10 Tehtävä: Olet toimittaja, joka on seuraamassa suoritusta kentän laidalla. Mitä hän kirjoittaa sinun ja ratsusi suorituksesta?
Tarina: Päivän varmimman suorituksen teki Dark Kwanza, jonka meno oli jopa tylsän näköistä katseltavaa. Korkea ruunikko ori hyppäsi varmasti, teki mitä pyydettiin ja eteni radalla kuin pomminvarma juna. Hevonen ei epäröinyt edes vesiestettä tai kirkkaita pystyjä, joilla muut olivat olleet hieman vaikeuksissa. Ratsukko näytti kuuluvan yhteen ja teki töitä saumattoman oloisesti. Tasainen suoritus alusta loppuun, jossa ei juurikaan moittimista.

Luokka 11 tehtävä: Kirjoita suorituksestanne, aloittaen jokaisen sanan ratsusi nimen viimeisellä kirjaimella.
Tarina: Ah, ahkera armas apurini auliisti alitti ajat antaen akoille ajoiksi ajattelemisen aihetta.

Estevalmennus 26.06.2014
Tänään oli perus valmennus. Keskityttiin kokonaisuuteen, kaikkiin pieniin yksityiskohtiin mitä ei normaalisti ehkä mieti. Jo lämmittelyssä muistin taivuttaa hevosta kunnolla ja saada temmon hyväksi. Kwanza oli innokkaalla tuulella joten vauhdin kanssa ei tulisi ongelmia. Heti ensimmäisillä 80 cm esteillä ori oli valpas ja hyppäsi varmasti ja ilmavasti. Hieman turhan vauhdikas se oli ja piti muistaa puolipidätteet. Sarjalla unohdin tarkistaa kunnolla laukka-askelten pituudet ja hevonen tiputti toisen ja kolmannen osan. Tarkistin ohjastuntuman ja keskityin kunnolla että askelet täsmäsivät jolloin Kwanza hyppäsi hyvin. Radalla piti muistaa oma istunta ja katse jo esteen päällä seuraavalle esteelle. Hieman jouduin pakottamaan oria isolle okserille, mutta lopulta sekin meni lennokkaasti ja reilulla varalla. Loppuverryttelyssä keskityin tekemään taivutuksia ja rentouttamaan itseni jotta saan hevosenkin kunnolla rentoutumaan ja rauhoittumaan nopeatempoisen valmennuksen jäljiltä.

Estevalmennus 16.06.2014
Kwanza saapui maneesiin touhottaen ja tuhisten. Autoin kaverini kyytiin ja käskin ratsukon kävelemään uralle. Ratsastaja sai rentouttaa kättään kunnolla ja antaa orille tekemistä volteilla, urilla ja väistöillä jotta se alkoi keskittyä niin että saatoin antaa luvan raviin ja maapuomeille. Tein aluksi pieniä 50 cm esteitä ja käskin ratsukon niille. Ne sujuivat hyvin kun ratsastaja muisti puolipidätteet ja istua rauhassa satulassa jotta Kwanza pysyy hallinnassa eikä kaahaile. Nostin esteitä metriin ja laitoin esteet kentälle niin että kun ratsasti kahdeksikkoa, hyppäsi joka kerta pitkällä sivulla esteen tai pari. Kwanza hieman innostui pukittelemaan esteiden välillä, mutta ratsastaja pysyi hyvin kyydissä ja otti orin hallintaansa hienosti. Ongelmia oli lähinnä hevosen vauhdin kanssa, mutta loppua kohti sekin tasoittui. Kwanza hyppäsi ilmavasti ja rauhallisesti kun ratsastaja piti sen tarkasti apujen välissä ja kertoi mitä tehdä. Loppulämmittelyssä käskin ravailla maapuomeja. Lopuksi lähdimme kävelemään pihalle ja heitimme hevoselle loimen päälle.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kirjoita vähintään kymmenen sanan runo suorituksestanne.
Tarina: Pirteä hevonen pomppi radalla
liitäen kiitäen esteiden yli
Eikä mitään huolta ollut enimmäisajalla
kun niin luotettava on Kwanzan tyyli

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kuvaile kisapäiväänne enintään kolmella virkkeellä. Mukaan täytyy mahtua seuraavat sanat: ilmapallo, jättimäinen, siili, ämpäri ja puomi. Sanoja saa taivuttaa.
Tarina: Matkalla ajoimme jättimäisen siilin päälle ja meinasimme myöhästyä kun paikkailimme rengasta tien poskessa. Kilpailupaikalla ori repäisi itsensä irti puomista kun joku hullu kakara tuli paukuttelemaan ilmapalloja aivan hevosten viereen. Onneksi hevonen ei astunut ämpäriin joka oli aivan sen takana ja pääsimme radalle ajoissa.

Estevalmennus 01.06.2014
Aloitin tunnin lämmittelemällä käynnissä ja ravissa temmonvaihteluilla ja volteilla. Halusin herkistää orin kunnolla ennen esteille suuntaamista. Kwanza hieman vastusteli alkuun ja yritti kaahailla, mutta rauhoittui nopeasti. Aloitin ravipuomeilla ja jumppasarjalla. Ori keskittyi hyvin ja nosteli jalkojaan reippaasti. Jumppasarjalla oli vauhtia vähän liikaa, mutta kun sain sen säädettyä, homma toimikin hyvin. Muutaman kerran jälkeen aloin hypätä 120 cm esteitä. Olin tehnyt tarkoituksella vesiesteen, sillä Kwanza hieman pelkää niitä. Jouduin komentamaan sitä raipan kanssa hyppäämään kun ori yritti kieltää. Kun pääsimme esteen pari kertaa yli, ori rentoutui ja tuntui unohtavan koko vesihaudan. Lopuksi hyppäsin pari kertaa 150 cm radan jossa oli pystyjä, vesihauta, okseri ja kolmoissarja. Kwanza toimi hienosti ja jouduin vain vauhtia säätämään hieman. Loppulämmittelyksi ravailtiin ravipuomeja ja käytiin ulkona kävelemässä lenkki metsässä.

Estevalmennus 13.05.2014
Alkuverryttelyissä ori oli melko kireä, joten sain tehdä töitä että se rentoutui edes hieman. Ensimmäiset hypyt olivat jokseenkin töksähteleviä ja vaisuja. Puomitkin kolahtelivat kun ori ei jaksanut nostaa jalkojaan, mutta hiljalleen se innostui ja löysi energiansa. Hyppäsimme tänään 150 cm esteitä keskittyen lähestymisiin ja oikean ponnistuskohdan löytämiseen. Kwanza toimi hyvin ja oli herkkänä reagoiden apuihin nopeasti. Ori yritti jatkuvasti hypätä ihan liian kaukaa esteelle ja jouduin todella sommittelemaan askeleita että saimme hyvän kohdan hypylle. Hiljalleen ori tuntui hoksaavan jutun juonen ja alkoi itse tarjoilla askelia. Hyppäsimme pari kertaa kokonaisen radankin sen jälkeen kun ponnistuskohdat alkoivat olla hallussa. Sain silti tehdä vielä lopputunnistakin töitä kun ori päätti että punaiset puomit on liian pelottavia ylitettäväksi. Onneksi tämä pelleily unohtui napakan huomautuksen jälkeen ja loppuverryttelyissä pystyi jo rentoutumaan kunnolla.

Päiväkirjamerkintä 05.05.2014
Olimme menossa ensimmäisiin seurakilpailuihimme. Aiemmat kilpailut olivat epävirallisia tallikisoja, joten tämä olisi ensimmäinen kunnon koitos. Jostain syystä 90 cm luokkaan oli ilmoittautunut Kwanzan lisäksi vain oman tallimme Twist N Shout, Kwanzaa nuorempi ja kokemattomampi oripoika. Hevoset lastattiin ajoissa autoon ja saavuimme kisapaikalle reilusti ennen luokan alkua. Lämmittelin Kwanzaa rauhassa kentällä ja hevonen kuunteli alusta asti hyvin. Itse luokka meni kuten odotin. Orilla oli hirveä vauhti päällä ja sain keskittyä että sain sen hallittua kunnolla. Hypyt sujuivat kuitenkin ilmavasti ja tuloksena oli puhdas rata. Tallin pojista siis Kwanza vei voiton Twistin söheltäessä pari puomia alas. Luokan jälkeen purimme orit ja jäähdyttelimme ne rauhassa ennen lähtöä takaisin kotiin.

Päiväkirjamerkintä 01.05.2014
Olemme päässeet jo muutamiin lähitallin estekilpailuihin. Hyppäsimme pääasiassa pieniä 50-60 cm luokkia, mutta hiljalleen on päästy harjoittelemaan isompiakin orin täyttäessä tänään 6-vuotta. Kwanza on vauhdikas ja hieman turhankin innokas hyppääjä ja kilpailuissa sen keskittyminen on ollut hieman hukassa. Viimeisissä se jo keskittyi hyvin, vaikka vauhtia olikin aivan liikaa. Pudotuksia on tullut siihen malliin että sijoituksia ei ole vielä tullut, mutta onhan tässä vielä aikaa ja ori on nuori. Tällä kaudella on tarkoitus treenata säännöllisemmin ja tiiviimmin ja tähdätä seuratason estekilpailuihin. Kwanza kehittyy nopeasti kun sen kanssa tekee päivittäin töitä, vapaapäiviä toki unohtamatta. Kwanza rakastaa irtohypytystä ja maastolenkkejä, jotka ovat mukavaa vaihtelua kentällä puurtamiselle. Myös ihan kouluratsastusta on harjoiteltu, jotta saataisiin ori herkemmäksi ja kuuntelemaan hyvin. Hyvä tästä tulee, hiljaa ja päivä kerrallaan.

Estevalmennus 23.04.2014
Verryttelin alkuun ravipuomeilla jotka oli sijoitettu kentälle kiemurauralle kahteen kohtaan. Kwanza ei olisi jaksanut tehdä töitä enää illalla kun ruokakin oli kohta tulossa ja sain patistaa sitä eteenpäin jatkuvasti. Aloitin hyppäämisen 50 cm pystyillä joita oli sijoitettu niin, että sain hankalia kulmia aikaiseksi kun suuntasin suoraan seuraavalle. Kwanza yritti välillä kieltää kun tulimme oikein vinosta esteelle, mutta hyppäsi kuitenkin. Välillä tulin myös esteitä nopeammalla temmolla ja harjoittelimme askelten sovittamista reippaammasta vauhdista. Pyysin kaveria tekemään 100 cm radan jota ratsastin pariin kertaan kuten uusintakierroksilla, mahdollisimman nopeasti ja tiukoista kulmista. Kwanza innostui tästä pukkeihin asti ja olisi halunnut lisätä vauhtia entisestään. Kun sain sen pidettyä temmossa, hypyt onnistuivat mutta välillä puomit kolahteli kun vauhtia ehti tulla liikaa ja ori ei enää kuunnellut kunnolla mistä ponnistaa. Lopuksi hyppäsimme vielä muutamia 160 cm esteitä yksittäisinä pari kertaa. Loppuverryttelyssä menin vielä pieniä alta 50 cm ristikoita ravista ennen käyntiin siirtymistä.

Päiväkirjamerkintä 15.04.2014
Päivällä oli pari tuntia aikaa joten päätin hakea uuden kamerani ja kuvailla Kwanzaa hieman. Kaveri tuli pitämään hevosta aloillaan kun säädin asetuksia ja kokeilin erilaisia kuvakulmia hevosen kuvaamiseen. Ori ei olisi malttanut pysyä aloillaan aiheuttaen lisää ongelmia. Lopulta saimme pari mukavaa rakennekuvaa siitä. Innostuimme vielä viemään hevosen maneesiin ja irtohyppäämään. Kwanza innostui ajatuksesta kuten aina ja liiteli pian esteiden ylitse. Hieman oli asetusten laitto hakusessa, mutta onneksi ori tarjosi paljon mahdollisuuksia. Ori ei olisi malttanut lopettaa ja jouduimme hieman odottamaan että se rauhoittui jotta saimme sen kiinni. Hevosta jäähdytelläksemme kävimme kävelemässä metsässä. Kwanza tarjosi sielläkin ihania poseerauksia ja metsää vasten orin punainen karva oli todella upea.

Päiväkirjamerkintä 01.04.2014
Vuorossa oli Kwanzan hemmottelupäivä. Ori nautiskeli kun harjailin sitä sen syödessä aamuruokiaan. Jynssäsin karvaa kumisualla voimieni takaa karvan pöllytessä hevosen ja minun ympärillä tunkeutuen joka paikkaan. Kwanzan harja ja häntä olisi pitänyt selvittää jo aikaa sitten, sillä pitkäksi venähtäneenä se oli ihan uskomattomissa takuissa. Hain lopulta sakset ja autoin niillä hieman siistimisessa. Öljysin hevosen kaviot ja tarkistin sen muutenkin läpikotaisin joka puolelta. Iltapäivällä päästin orin käymään meidän kesälaitumella kirmaamassa kaveriponinsa kanssa. Hevoset laukkasivat aikansa isoa laidunta edes takaisin kunnes rauhoittuivat syömään heiniä mitä toin niille. Annoin niiden purkaa energiaansa parin tunnin ajan ja hain ne sitten sisälle päiväruualle. Ruuan jälkeen oli vuorossa Kwanzan hieronta. Aloitin päästä ja kävin koko hevosen rauhallisin rytmikkäin liikkein läpi. Ori ei olisi malttanut aluksi olla aloillaan, mutta rauhoittui kuitenkin nopeasti ja nukahti jossain vaiheessa. Illalla hemmottelupäivään kuului vielä rauhallinen kävelylenkki maastossa pitkällä riimunnarulla.

Päiväkirjamerkintä 02.03.2014
Olemme harjoitelleet varusteiden pitämistä jo muutaman päivän ajan. Kwanza ei juuri hermostunut mistään, vähän ihmetteli kuolaimia suussaan ja pyöritteli silmiä satulalle, mutta antoi laittaa varusteet löyhästi päälleen. Viikko sitten pystyimme jo kävelemään lenkin varusteiden kanssa ja tänään oripoika antoi jo kiristää vyön oikeaan tiukkuuteen. Myös suojien laittoa on kokeiltu ja Kwanza ei juuri tunnu välittävän kunhan saa palkkioksi herkkupaloja. Kävelylenkit varusteiden kanssa menevät oikein hienosti ja hevonen ei tänään edes syömistä lopettanut kun tulin laittamaan varusteet selkään. Kerran laitoin yhden pienikokoisen kaverin selkään ja hetken ihmettelyn jälkeen Kwanza jatkoi syömistään. Hitaasti ja varmasti ollaan edetty, vaikka Kwanza tuntuukin ottavan kaiken vastaan erittäin hyvin ja rauhallisesti. Juoksutusta on tehty jo viime vuoden ajan satunnaisesti, mutta nyt siitä on tullut enemmän osa rutiinia ja nyt otetaan jatkossa enemmän varusteita mukaan. Myös irtohypytystä on harjoiteltu ja ori innostuu nykyään heti kun näkeekin esteen. Välillä Kwanza yrittää hyppiä myös kaikkea muutakin, jopa kivet maassa ovat riittävän suuria esteitä hypättäväksi.

Päiväkirjamerkintä 30.01.2014
Pitkään odottamani varsa oli vihdoin tulossa. Olin haaveillut estetykistä jo pari vuotta ja nyt pihaan oli kaartamassa auto jossa olisi vihdoin hevonen jolla lähteä kilpailemaan korkeampia esteluokkia. Heti kun traileri pysähtyi, kaikui sisältä kirkas hirnunta. Availimme trailerin ja varsan hoitaja talutti sen ulos. Kwanza katseli kirkkain silmin pää pystyssä ympärilleen ja opastin laitumen johon sen voi viedä jaloittelemaan pitkän matkan jälkeen. Kwanza säntäsi heti laukkaan aidan viertä, kääntyi ja tuli pukkilaukkaa takaisin. Sitten se pysähtyi viereemme, nuuhkaisi kerran hoitajaansa ja alkoi näykkiä jäisiä korsia maasta. Tarkistin orin läpikotaisin ja se pysytteli aloillaan vaikkei kukaan pitänyt siitä kiinni. Todella rohkea ja reipas varsa, kaikki hokivat. Annoimme orin olla tarhassa hetken ja talutimme sitten sisälle karsinaan jonka olin varannut sille. Tästä lähtisi meidän yhteinen taival ja tähtäimessä olisi kirkkaimmat pokaalit.

ulkoasu © Cery 2016 - Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli ja tämä on virtuaalihevonen. Mitään ei tapahdu oikeasti ja kaikki tieto sivuilla on keksittyä, eikä liity kuvien hevoseen millään tavalla.