Mic Waddahl

Kuollut 12.09.2016
2rd Ratojen Lupaus 2011

Rotu
welara pony
Skp säkä
ori 135 cm
Väri
rautias
Genotyyppi
gg ee aa CC
Syntm pvm
27.12.2011
VH-tunnus
VH12-237-0005
Kasvattaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
koulu, laukat
Koulutustaso
heA, 50cm
 
 
 
 
Laukkapainotus
risut
Tasot
r grade II / s allowance
Risut
8: 4-1-2-0 (7)
Voittosumma
27 600v€
Sileät
9: 2-2-1-1 (6)
Voittosumma
14 250v€
Risu prosentit
50 % / 88 %
Sileä prosentit
22 % / 67 %

Kuvat

   

© kuka? Jos tunnistat kuvat ottamiksesi, otathan yhteyttä niin saadaan copyt kuntoon!

Luonne

Waddahl eli Walde on reipas ja orimainen poni, joka vaatii että kaikkien tulisi kumartaa häntä. Sen asian takia ollaankin usein keskustelemassa, että kukas tässä tilanteessa määräsikään. Kun ori huomaa olevansa altavastaaja, siitä tulee nöyrä ja ahkera poni joka tekee työnsä kunnolla.

Tallissa käytös ei aina ole esimerkillisintä. Ori rakastaa tammojen perään huutamista, varsinkin kun sillä saa kaikkien ihmisten huomion osakseen. Osaa myös kerjätä herkkuja mitä kummallisimmilla tavoilla ja ilmeillä. Parempi kuitenkin hillitä mielensä, sillä Walde alkaa nopeasti myös komentamaan näykkimällä, mikäli herkkuja joskus tulee. Varustaessa yleensä melko levoton, vaikka se onnistuukin kun sitoo ponin kiinni. Taluttaessa saattaa nykiä narua ja pyrkiä ihan päinvastaiseen suuntaan ja vaatiikin jatkuvaa tarkkuutta ettei poni pääse kiskaisemaan itseään irti. Kuljetusautoon menee helposti. Valitettavasti vain kaikki kuulevat kun se on trailerissa, sillä ori yleensä ryskää siellä alkuun jonkin verran ja heti kun auto pysähtyy, se olisi tulossa rytinällä ulos.

Ratsastaessa energinen ja vauhdikas, mutta jarrutkin löytyy. Ori on herkkä suustaan ja kyljistään, sekä reagoi nopeasti painoapuihin. Jos siis näyttää että Walde on mutkalla johonkin suuntaan tai muuta vastaavaa, tarkista ensimmäisenä istunta ja ohjien pituus. Waldella on pyritty ratsastamaan aina mahdollisimman herkästi ja se hermostuukin nopeasti jos suusta aletaankin yhtäkkiä nykimään. Esteillä turhan innokas ja yleensä kaahailee ellei ratsastaja osaa pitää sitä tuntumalla ja muista puolipidätteitä. Koulussa keskittyy hyvin ja sen saa nopeasti rennoksi ja taipuisaksi, sekä kuuntelemaan ohjeita herkästi. Ponilla on mukavan lennokkaat ja isot askelet joissa on kiva istua kun sen saa kulkemaan oikein. Laukkakilpailuissa innostuu erittäin helposti ja syttyy nopeasti haastamaan muita. Kuuntelee silti tarkkaan apuja ja kilpailun huumassakin pysähtyy tarvittaessa, vaikkakin voi hieman vastustella. Kilpailupaikoilla jännittynyt ja tarvitsee rauhallisen lämmittelyn jotta keskittyy varmasti hyvin.

Sukutaulu

Mic Waddahl
50 % wB, 50 % ox
i. Wadd'ad Meza ox
G1 sileä


ii. Emirate ox (evm)


ie. Mazonia ox(evm)


e. Hard To Take Serious
wB, G2 sileä, G2 risut


ei. Hard to Be Cool (evm)
wB


ee. Hard To Be Beauty (evm)
wBIsä Wadd'ad Meza ox on musta 155 cm arabiorii, joka saavutti hienon kilpauran jo kolmantena ja neljäntenä ikävuotenaan. Se kisasi jo 4-vuotiskautensa lopussa G1 tasoa ja on voittanut kaksi arvokilpailua ja sijoittunut yhdessä. Yhteensä se on kisannut laukkakisoja vain 10 starttia, voittanut huimat seitsemän kertaa ja sijoittunut kahdesti haalien kasaan 727 800 v€. Ori on tähän mennessä siittänyt vain kolme jälkeläistä, kaksi welaraa ja yhden arabialaisen joista kaksi on pärjännyt todella hyvin laukkaurallaan. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen loistavaa kestävyyttä ja laukka-potentiaalia.

Isän isä Emirate ox oli musta 155 cm arabiorii. Luonteeltaan se oli todella tulinen, juuri sellainen arabiorii jonka pystyy kuvittelemaan hevoselokuvissa laukkaamassa auringon laskuun olemus huokuen salaperäisyyttä. Ori oli käytökseltään ori isolla O:lla. Se oli varsinkin myöhemmillä kausillaan kova puheenaihe laukkaradoilla sen valtavien sijoituksien ja voittojen ansiosta. Se jätti jälkeensä satoja jälkeläisiä, kuten kunnon jalostusoriin kuuluukin. Suurin osa jälkeläisitä on menestynyt loistavasti laukkaradoilla ja se on periyttänyt näyttävää ulkomuotoa, hyvää kestävyyttä ja tulisuutta.

Isän isän isä Mojave ox oli rautias 149 cm arabiorii. Tuttavapiirinsä kesken orin lempinimi oli erittäin lähellä Herra Paholaista, mutta vain harva tiesi se on olevan käsiteltäessä varsin mukava tapaus. Ori on syntynyt ja kasvanut Arabiemiraateissa suurella arabitilalla ja menestynyt laukkaradoilla arvokilpailuihin asti. Se on myös kisannut omistajansa kanssa matkaratsastusta hyvällä menestyksellä. Mojave oli suuressa arvossa omassa maassaan ja sen nimi koristaa tulevaisuudessa alkuperäisessä arabikantakirjassa jalostusoriina. Se on siittänyt monta jälkeläistä, joista suurin osa on myös jäänyt Arabiemiraatteihin, mutta muutama harva on myös päässyt näkemään maailmaa. Se periytti jälkeläisilleen loistavaa kestävyyttä, potentiaalia laukkaradoille ja näyttävää ulkomuotoa.

Isän isän emä Dutchess ox oli ruunikonkimo 154 cm arabitamma. Se oli luonteeltaan todella lempeä ja ratsastaessa erittäin energinen. Se kisasi laukkakisojen ohella myös kouluratsastusta ja oli tehdä Arabiemiraateissa matkaratsastuksen maailmanennätyksen kisakautensa loppupuolella, mutta loukkaantui vakavasti ja se jouduttiin lopettamaan jo 11 vuoden iässä. Sen energisyys sai lajin kuin lajin toimimaan ja laukkaradoilla sen menestys ylettyi kuitenkin vain yhteen arvokisasijoitukseen. Kouluratsastuksessa se sijoittui omassa luokassaan useaan kertaan ja kahmi suuren määrän voittoja. Se kerkesi varsoa kahdesti ja periytti hyvää luonnetta, energisyyttä ratsastettaessa sekä potentiaalia laukkaradoille sekä kouluradoille.

Isän emä Mazonia ox oli rautiaankimo 159 cm arabitamma joka oli emänsä tavoin monitaituri lajissa kuin lajissa ja omasi kaasujalkaa omasta takaa. Se sijoittui hyvin pitkän matkan laukkakisoissa ja kisasikin laukkaratsastuksessa todella pitkän uran. Koulukisoissa ori sijoittui myös todella hyvin ja osallistuikin kahteen arvokisaan menestyksekkäästi. Tamma oli kuitenkin haastava käsitellä. Se siitti parikymmentä jälkeläistä joille se periytti vauhdikkuutta ja koulu- ja laukkapotentiaalia sekä haastavuutta.

Isän emän isä Qatar ox oli musta 156 cm arabiorii. Se oli hankala käsiteltävä eikä sen helpompi ratsastettava, eikä ikinä oikeastaan menestynyt missään lajissa. Se oli loistavan rakenteensa ansiosta todella maineikas jalostusorii erityisesti näyttelypainotteisten arabien keskuudessa. Se jätti jälkeensä parisataa jälkeläistä joista suurin osa on menestynyt hyvin näyttelyissä. Qatarilla olisi ollut myös potentiaalia laukkauraan, mutta huono käytös ihmisiä kuin toisia hevosia kohtaan oli ongelma. Orii periytti jälkeläisilleen loistavaa rakennetta, hyvää laukkapotentiaalia ja huonoa luonnetta.

Isän emän emä Emiqa Zaney ox oli rautiaankimo 157 cm arabitamma. Se oli luonteeltaan todella kiltti ja erittäin miellyttävä ratsastaa. Se oli omistajansa luottoratsu ja syntyi ja kasvoi oman ihmisensä seurassa. Se oli myös monien pikkuihmisten mieleen ja kiersi maailmaa aktiivisesti omistajansa kanssa tuoden tutuksi arabialaisen täysverirodun myös erityisesti länsimaissa. Sen suuri intohimo oli kouluratsastus ja kisasi vanhuusvuosina muutaman kerran kansallisella tasolla ja omistajan mukaan se rakasti myös juosta. Tamma kerkesi varsoa seitsemän varsaa ennen kuin kuoli lähemmäs 35 vuoden ikää. Se periytti jälkeläisilleen täydellistä luonnetta ja potentiaalia koulu- sekä laukkaradoille.

Emä Hard To Take Serious on 16- vuotias rautiaan sabino 125 cm Welsh B-sektion ponitamma. Iso-Britanniassa kasvanut ja Suomeen muuttanut tamma on luonteeltaan käsiteltäessä kiltti ja jopa huomionkipeä mutta ratsastaessa alkuun vaativa ja sopii vain kokeneelle ratsastajalle. Se on kisannut pääsääntöisesti ponilaukkoja 20 kisan verran ja sijoittunut huimat 19 kertaa, voittaen kahdeksan kisaa. Yksi arvokilpailuvoitto koristaa tamman meriittilistaa. Voittosummaa tammalle on kertynyt 65 050v€ ja se on palkittu PLJ III-palkinnolla. Se on myös kisannut kouluratsastusta 18 sijoituksen verran joista yksi on voitto, valjakkoa yhden sijoituksen verran ja 24 sijoituksen verran esteratsastusta ansaiten kolme voittoa. Seri on jättänyt jälkeensä viisi jälkeläistä: kaksi Welsh B-sektion varsaa ja kolme welaraa.

Emän isä Hard To Be Cool oli rautiaankimo 133 cm Welsh B-sektion poniorii. Se oli luonteeltaan testailijan tyyppiä eli ei niitä helpoimpia tapauksia. Se ei huonohkon luonteensa takia pärjännyt juurikaan missään lajissa, mutta valjakkoajon yksilöluokissa se sai lukuisia sijoituksia juuri rohkean ja testailuhaluisuutensa takia. Jokaisesta mahdollisimman pienestä raosta mentiin ja varmasti aivan liian kovaa. Ori jätti jälkeensä muutaman varsan joille se periytti (uhka)rohkeaa luonnettaan.

Emän isän isä Hard to Live oli rautias 133 cm Welsh B-sektion poniori. Se oli luonteeltaan hankala tapaus, eikä sen kanssa pystynyt työskentelemään kuin muutama valittu ihminen. Se oli mestari valjakkoajossa yksilöluokissa sillä pariluokissa se onnistui muutaman kokeilukerran aikana hermostuttamaan toisen hevosen sydäninfarktin partaalle. Ori oli todella ketterä ja kestävä, nämä ominaisuudet se periytti myös kymmenelle jälkeläiselleen.

Emän isän emä Brimadonna NaS oli ruunikonkimo136 cm Welsh B-sektion ponitamma suoraan alakerran tulisaleista. Se oli lähes mahdoton käsitellä ja ratsastaa sen huonon varsa-ajan takia. Tamman kasvatti tietämätön mieshenkilö joka myi tamman ratsastuskouluun kouluttamattomana ja se oli tuskin tottunut ihmiskontaktiin. Monet hevoskuiskaajat yrittivät saada siitä käsittely- ja ratsastuskelpoista yksilöä, kunnes tamma löysi itselleen oman ihmisensä. Tammaa ei kisattu, ja se toimi oman ihmisensä seuraponina muutaman vuoden kunnes menehtyi varsonnan yhteydessä. Se periytti varsalleen hankalaa luonnetta, joka tamman omistajan kiitos koulutettiin jo varhain.

Emän emä Hard To Be Beauty oli ruunikon sabino 126 cm Welsh B-sektion ponitamma. Se oli luonteeltaan rauhallinen ja luotettava pikkuihmisen kisaponi. Sillä oli suurta taipumusta villeihin laukkasessioihin joten sen kanssa kokeiltiin ponilaukkoja. Tamma oli kuitenkin liian kiltti sellaiseen touhuun, joten sillä tyydyttiin vain kisaamaan esteitä sen suuren kestävyyden ja potentiaalin avulla. Se sijoittuikin mukavasti seura- ja kansallisella tasolla saaden yhden varsan, jolle se periytti kestävyyttä ja suurta laukkaintoa.

Emän isän isä Diipadaapa oli rautias sabino 131 cm Welsh B-sektion poniorii. Se oli laukka- ja kouluratojen supertähti mitä parhaimmalla luonteella. Se suoritti laukkauransa G1 ratojen murskavoittajana ja oman luokkansa kouluratsastustähtenä. Se voitti myös muutaman näyttelykilpailun atleettisella rakenteellaan ja toimikin yhtenä oman rotunsa suosituimpana jalostusorina melkein vuosikymmenen. Se sai siitosoriuransa aikana lähes tuhat jälkeläistä joille se on periyttänyt loistavaa laukka-tai kouluratsastus perimää, hyvää rakennetta sekä mitä parhainta luonnetta.

Emän emän emä Hallondalna Donna oli rautiaankimo 135 cm Welsh B-sektion ponitamma. Se oli luonteeltaan kaikin puolin toimiva tapaus; hoidettaessa kiltti, kouluratsastuksessa kuulolla ja esteratsastuksessa eteenpäinpyrkivä. Se sijoittui koulu- ja esteratsastuksessa kansallisella tasolla parinkymmenen sijoituksen verran, ponilaukoissa parin sijoituksen verran ja valjakkoajon pariluokissa useamman kerran. Se on jättänyt neljä varsaa joille se on periyttänyt toimivaa luonnetta ja potentiaalia jokaiseen ratsastuslajiin.

Sukuselvityksestä kiitos Alaera

Ikääntyminen ja jälkeläiset

3 vuotta - 01.01.2012
4 vuotta - 20.02.2012
5 vuotta - 01.05.2012
6 vuotta - 18.06.2012
7 vuotta - 03.09.2012
8 vuotta - 01.01.2013

s. 00.00.2000 o/t. Varsan nimi (e. nimi)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

4v kausi (5: 1-1-0-1)
23.04.2012 PLJ 1/3, allowance 3F sileä (4 000ve)
12.04.2012 PLJ 4/5, allowance 3F sileä (800ve)
03.04.2012 PLJ 6/6, allowance 3F sileä
13.03.2012 PLJ 5/5, allowance 3F sileä
27.02.2012 PLJ 2/3, allowance 3,5F sileä (2 400ve)

3v kausi (4: 1-1-1-0)
03.02.2012 PLJ 1/3, maiden 3F sileä (2 000ve)
27.01.2012 PLJ 3/3, maiden 3F sileä (800ve)
01.01.2012 PLJ 2/12, maiden 2F sileä (3 000ve) Ratojen lupaus 2011 finaali
01.01.2012 PLJ 5/8, maiden 2F sileä (250ve) Ratojen lupaus 2011 karsinta

Risuestelaukat

6v kausi (4: 2-1-1-0)
03.08.2012 PLJ, 1/3, grade II 5F risut (8 000ve)
30.06.2012 PLJ 2/3, grade II 4F risut (4 800ve)
27.06.2012 PLJ 3/3, grade II 4F risut (3 200ve)
25.06.2012 PLJ 1/3, grade III 4F risut (6 000ve)

5v kausi (4: 2-0-1-0)
15.06.2012 PLJ 1/4, allowance 4F risut (4 000ve)
14.06.2012 PLJ 1/7, maiden 3F risut (2 000ve)
12.06.2012 PLJ 3/6, maiden 3F risut (800ve)
03.05.2012 PLJ 5/5, maiden 3F risut (800ve)

Koulu (64 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

25.09.2016 KRJ, 11/25, Kür: Helppo A:4 2009 (KRJ Young Champion)
24.09.2016 KRJ, 04/50, Helppo A:2 2009 (KRJ Young Champion)
23.09.2016 KRJ, 21/75, Helppo B:2 2009 (KRJ Young Champion)
22.09.2016 KRJ, 75/99, KN Special 2009 (KRJ Young Champion)
12.08.2016 KRJ, 02/05, HeA tarina
31.07.2016 KRJ, 33/330, HeA, KRJ-Cup
30.04.2015 KRJ, 24/319 HeA, KRJ-Cup
28.02.2015 KRJ, 03/319, HeB, KRJ-Cup
31.12.2014 KRJ, 13/317, HeB, KRJ-Cup
04.08.2014 KRJ, 01/02, HeA tarina
04.08.2014 KRJ, 02/06, HeA tarina
31.07.2014 KRJ, 02/379, HeA, KRJ-Cup
22.06.2014 KRJ, 02/04, HeA tarina
22.06.2014 KRJ, 03/04, HeA tarina
07.06.2014 KRJ, 02/04, HeA tarina
07.06.2014 KRJ, 03/03, HeA tarina
07.06.2014 KRJ, 01/40, HeA
07.06.2014 KRJ, 01/40, HeA
03.06.2014 KRJ, 01/40, HeA
03.06.2014 KRJ, 02/40, HeA
03.06.2014 KRJ, 04/40, HeA
31.05.2014 KRJ, 02/50, HeA
31.05.2014 KRJ, 01/30, HeA
31.05.2014 KRJ, 05/40, HeA
28.05.2014 KRJ, 02/40, HeA
29.05.2014 KRJ, 01/40, HeA
29.05.2014 KRJ, 02/30, HeA
29.05.2014 KRJ, 01/40, HeA
29.05.2014 KRJ, 04/30, HeA
28.05.2014 KRJ, 04/40, HeA
27.05.2014 KRJ, 02/40, HeA
27.05.2014 KRJ, 03/30, HeA
27.05.2014 KRJ, 02/30, HeA
26.05.2014 KRJ, 05/30, HeA
26.05.2014 KRJ, 05/30, HeA
25.05.2014 KRJ, 02/40, HeA
25.05.2014 KRJ, 02/40, HeA
24.05.2014 KRJ, 01/40, HeA
24.05.2014 KRJ, 04/40, HeA
23.05.2014 KRJ, 03/40, HeA
22.05.2014 KRJ, 05/40, HeA
22.05.2014 KRJ, 02/40, HeA
21.05.2014 KRJ, 03/40, HeA
21.05.2014 KRJ, 03/40, HeA
20.05.2014 KRJ, 02/12, HeA kansallinen
20.05.2014 KRJ, 01/10, HeA kansallinen
19.05.2014 KRJ, 04/40, HeA
16.05.2014 KRJ, 03/40, HeA
14.05.2014 KRJ, 03/11, HeA kansallinen
13.05.2014 KRJ, 01/09, HeA seura
12.05.2014 KRJ, 01/10, HeA seura
11.05.2014 KRJ, 01/04, HeB seura
10.05.2014 KRJ, 02/04, HeB seura
09.05.2014 KRJ, 03/14, HeA seura
03.05.2014 KRJ, 04/30, HeA
03.05.2014 KRJ, 05/30, HeA
30.04.2014 KRJ, 05/390, HeB KRJ-Cup
26.04.2014 KRJ, 10/100, HeA
25.04.2014 KRJ, 02/08, KN Special
23.04.2014 KRJ, 03/16, HeA
23.04.2014 KRJ, 01/08, KN Special
09.11.2012 KRJ, 02/19, HeA
03.11.2012 KRJ, 04/60, HeA
31.10.2012 KRJ, 05/50, HeA
30.10.2012 KRJ, 03/50, HeA
29.10.2012 KRJ, 06/50, HeA
02.10.2012 KRJ, 02/60, HeA
29.09.2012 KRJ, 05/60, HeA
30.09.2012 KRJ, 06/50, HeA

Match show't ja näyttelyt

07.08.2016 NJ, 03/04, irtoSERT

Valmennukset ja päiväkirja

KRJ tarinakilpailu 12.08.2016
Luokka 1 Tehtävä: Tee Viisikolle 10v-onnittelukortti. Periaatteena se, että jokainen kortti menee jääkaapin oveen kiinni, mutta mikä niistä löytyy siitä vielä vuodenkin päästä? Tuomari arvostaa mieleenpainuvuutta (esim. kekseliäisyys, hauskuus, hienous...) Kortti voi olla aivan hyvin tehty vaikka Paintilla eikä kyseessä ole piirustuskilpailu, vaan kortti voi olla vaikka "leikkaa-liimaa"-tyylillä tehty valokuva.
Tarina: Erittäin hienon radan jälkeen olimme odottelemassa palkintojenjakoa kentän lähellä, kun yllättäin kentälle kiskottiin iso möhkäle, joka oli peitetty kankaalla. Puheiden, kiitosten ja ties minkä jälkeen lopulta uteliaisuutemme palkittiin ja verho vetäistiin alas. Hetken vain tuijotin lavaa ja koko kilpailualue oli täysin hiljainen. Kuului vain yksittäisen lapsen kirkas ääni "äiti, onko tuo heppa vähän kipeä?". Siitä lähti yksittäisten tyrskähdysten ja yskäisyjen myötä puheensorina taas käyntiin ja suurin osa lähti liukkaasti huuli nykien sivummalle. Minun oli pakko vielä hetki tuijottaa patsasta, joka oli selvästi hevonen, mutta siltä puuttui toisesta etujalasta pätkä, turpa oli taittunut luonnottomasti alaspäin ja vasen korva oli monta senttiä oikeaa lyhyempi. Materiaalina oli ilmeisesti käytetty jotain sellua, liekö wc-paperia tai vastaavaa. Söpösti poseeraava poni(?) oli kyllä melkoisen symppis, mutta paperi oli kuivuessaan vähän elänyt omiaan ja se näytti lähinnä turvonneelta ja laikukkaalta möhköfantilta. Kaiken kruununa paikalla liitelevä lokki päätti vielä viimeistellä teoksen heittämällä märät jätöksensä suoraan poniparan turvalle. Kuului vielä selän takaa jostain viimeinen niitti, jonka jälkeen oli itsekin pakko pinkoa autoon hetkeksi kiljumaan huutonaurua "eipähän lopu vessapaperi hetkessä".
Tuomarin kommentti: Todella hauska teksti! Voin kuvitella hyvin elävästi, miten jokin elämäntapataiteilija tai ehkäpä Irma-Petterin ylpeä äiti on saanut ajatuksen persoonallisesta lahjasta.

KRJ tarinakilpailu 04.08.2014
Luokka 3 tehtävä: Minkälaisen tekstiviestin lähetät ystävällesi kilpailupäivänne jälkeen? Pituus enintään 300 merkkiä, välilyönnit mukaan laskettuna. Huumori ja yllätykset aina plussaa.
Tarina: Taisit sitten laittaa tälle toisen ponin varusteet mukaan. No hieman säädettiin niin saatiin suittet passaan mutta satulan jouduin lainaan joltain kun tämä oli jonkun shetun satula. Ja suojiksi sitten nuo kirkkaimman väriset. Kiitos kulta, ehkä meidän pitää vielä jatkaa sun koulutusta.

Luokka 4 tehtävä: Nämä luokat on omistettu sadonkorjuulle ja sen juhlimiselle! Tarjolla on ilmaiseksi herkkuja tämän kesän sadosta, löytyy mansikkakakkua, omenapiirakkaa, lettuja hillahyytelöllä, leipiä jos jonkinmoisia ja muita ihania ruokia. Näissä luokissa on tarkoitus pukeutua tätä juhlaa kunnioittaen. Kerro millaisen asun olet valinnut itsellesi ja ratsullesi. Kerro yksityiskohtia ja kehitä teille yhteneväinen mielikuvitusrikas asukokonaisuus, joka saa yleisön ihastelemaan, nauramaan tai kauhistumaan. Omaperäisin asu voittaa, kunhan kerronta on kunnossa!
Tarina: Olin pähkäillyt jo pitkään Waddahlin asun kanssa. Halusin jotain vanhanaikaista ja nostalgista, mutta olen onneton kaikessa ompeluun liittyvässä. Kaveri teki meille seppeleet voikukista ja sinne pujoteltiin sekaan marjoja heiniin. Poni sai porkkanakuvioisen loimen, sekä jalkoihin laitettiin pinteleiden päälle olkia. Häntään tuli letti, johon tuli retiisejä ja marjoja värikkääksi koristeeksi. Itselleni etsin kunnon Elovena-asun, johon kuului valkoinen paita, sinivalkoinen mekko ja valkoinen essu, sekä tietenkin nahkakengät. Ponin asun kruunasi kaulan seppele, jossa oli eri hedelmiä ja kasviksia tuhti kerros. Näistä poni nappaili pientä hiukopalaa, niin että radalle päästessämme oli rintamuksesta kadonnut kaikki rehut.

Päiväkirjamerkintä 24.07.2014 hoitaja Mariella1
Walde oli jo harjattu minun saapuessani tallille. Sain hoitajilta kuitenkin apua orin satuloimisessa ja suitsimisessa, joten pääsimme nopeasti matkaan. Ori oli erityisen innoissaan päivän retkestä, eikä edes pysynyt paikoillaan minun selkäännousun ajan. Annoin orin päästellä höyryjä heti saavuttuamme metsäreitille. Ori laukkasi todella innokkaasti ja oli upeaa huomata hiljentyessämme raviin, kuinka pitkälle orin pitkät laukka-askeleet olivat meidät vieneet. Tulimme pian hakkuualueelle, joka oli iso alue jyrkässä mäessä. Onneksi alueen läpi meni traktoritie, jota pitkin ryhdyimme nousemaan Walden kanssa mäkeä ylös. Vaikka Walde ei olisi millään suostunut hidastamaan vauhtiaan, ymmärsi se käynnin tärkeyden jo aika alussa mäkeä. Tie ylöspäin oli ihanan helppo kulkea, kun puun runkoja tai oksia ei siinä lainkaan ollut. Kuljimme kallion päällä noin viiden kilometrin lenkin traktoritietä pitkin, eikä meitä olisi metsästä pois saanut mikään. Kuitenkin aurinko alkoi jo hiivuta horisontin lähelle, jolloin meidän oli pakko tulla alas, jos haluaisimme ehtiä tallille valoisaan aikaan. Matka kotiin oli hieman helpompi, sillä laskeuduimme takaisin metsäpolulle paljon loivemmasta kohdasta. Kuitenkin tie takaisin tallille oli pidempi, mutta suoraa riitti, joten annoin Walden kaasutella kotimatkan.

KRJ tarinakilpailu 22.06.2014
Luokka 5 Tehtävä: Saavut aamulla talliin ja jaat hevosille aamuruoat, jonka jälkeen pitäisi lähteä kilpailuihin. Ratsusi on kuitenkin kadonnut! Mistä ratsusi löytyy ja miten se oli sinne päätynyt?
Tarina: Ihanan lämmin aamu, miten kaunis päivä tulossa! Nautiskelimme lämmöstä ja leppoisasta tuulesta kun keräsimme viimeisiä tavaroita kyytiin ja aloitimme ponien lastaamisen. Olin vienyt pari ponia autoon tammatallista ja siirryin oritalliin hakemaan Waddahlia. Pysähdyin aloilleni kun tajusin että ponin karsinan ovi oli raollaan ja oria ei näy missään. Mihin ihmeeseen se olisi ehtinyt kun tallissa ei ollut muita kuin minä ja en ollut ponin karsinaa vielä edes avannut tälle aamua, heittänyt vain heinät sisään ja silloin poni oli paikalla. Juoksin ensimmäisenä rehuvarastolle, sillä sinne Waddahl yleensä karattuaan säntäsi ensimmäisenä. Ei näkynyt siellä, joten kävelin takaisin tallille. Huomasin sivusilmällä liikettä hevoskuljetusauton vieressä ja siellähän se Waddahl yritti änkeytyä tammojen seuraan jo kyytiin! Poni oli ilmeisesti halunnut varmistaa että pääsisi myös mukaan ja siellä se seisoi rivissä muiden ponien kanssa. Kiskoin ponin pois tyttöjen välistä ja vein omalle paikalleen, jotta päästiin matkaan.

Luokka 6 Tehtävä: Kirjoita runo päivästänne, joka ei sujunut läheskään kuten oli suunnitellut
Tarina: Kuka kurja kehtaa häiritä häntä,
poneista suurinta, ihmeellisintä!
Tuumaa Waddahl heti aamuun,
luimii ja yrittää kimppuun.
Autoon saatiin juuri ja juuri
se ponin ego suuren suuri.
Ja siellä se raivos ja paukutti seinää,
ei edes halunnut heinää.
Matkalla ajettiin kissan päältä,
voi sääli, ja harmi häntä
jonka kissa se sattui olemaan.
Mutta mitä sitä suremaan
kun myöhässä jo oltiin
ja matka on pitkä niin.
Kilpailuissa huomataan hätä,
ei ole ilmoittautuminen tullut perille vai mitä?
Päästiin silti ratsastamaan
ja rata suorittamaan.
Ei siihen vaikeudet ne loppuneet vielä
voi hirviä ja poroja nähdä tiellä!
Melkein kolari sattui
onneksi vain melkein, kukaan tuskin loukkaantui.
Kotona ponit talliin purettiin,
ruusukkeet seinille ja sitten koko yö nukuttiin!

KRJ tarinakilpailu 07.06.2014
Tehtävä: Olet itse nukkunut huonosti ja kaikki kiukuttaa. Tuntuu ettei mikään onnistu ja meinaat jo perua lähdön kilpailuihin. Miten saat itsesi tsempattua ja kilpailutunnelmaan? Kirjoita enintään kahdellakymmenellä (20) virkkeellä, miten valmistauduit aamulla päivään. Sisällytä tarinaan seuraavat aiheet: ponien lastaus, rikkoontunut heinähäkki ja harjan purkautuneet letit.
Tarina: Kävelin reippaasti talliin ja aloin ruokkimaan hevosia. Waddahl oli perinteiseen tapaan rikkonut lettinsä ja harja roikkui sottaisena. Yritin sitä aikani pelastaa, mutta lopulta alkoi ärsyttää ja luovutin. Olkoot takkutukka! Aloimme lastaamaan poneja ja Waddahl päätti täysin ettei mene kyytiin. Saimme sen vaivoin sisään, mutta siellä se ensimmäisenä repäisi seinältä heinäverkon rikkoen sen. Karjaisin rumasti ponille ja lähdin vaihtamaan verkkoa. Uutta ei löytynyt millään, loputkin ponit hermostuivat ja savu alkoi nousta korvista. Vielä yksikin niitti ja perutaan koko reissu, kiehuin itsekseni etsien raivopäänä uutta heinäverkkoa. Lopulta sellainen löytyi ja istuin se sylissäni varaston sohvalle. Nyt on pakko rauhoittua, tajusin itsekin ja aloin laskemaan kymmeneen. Kertasin viisi asiaa miksi lähteä matkaan ja kävelin takaisin autolle. Nyt Waddahl jo hörähteli auton perältä nähdessään minut ja loppukin kiukku haihtui. "Eiköhän lähdetä voittamaan pari ruusuketta" huikkasin ponille sulkiessani takaluukkua.

KRJ tarinakilpailu 07.06.2014
Tehtävä: Kaikki sujui loistavasti aamulla, olette ajoissa kilpailupaikalla ja ajat purkamaan hevosia kyydistä. Joku uljaista ratsuistasi on keskinyt kuitenkin yllätyksen. Kerro minkälainen yllätys oli ja mitä siitä seurasi. Mitta 1-20 virkettä, yllätyksellisyys ja huumorit plussaa.
Tarina: Matka kisapaikalle sujui nopeasti ja avasimme trailerin luukun ponien purkamista varten. Taluttelimme ne yksi kerrallaan alas trailerista ja Waddahlin kohdalla huomasin ponin kaulalla ja ryntäissä valtavat kaljut läikät. Osassa oli napsaistu hieman ihostakin. Syyllinen seisoi vieressä, kiukkuinen poniruunamme joka oli yltänyt jotenkin kummassa näykkimään oria tämän tullessa liikkuvassa autossa liian lähelle. Yritin pelastaa tilannetta harjaamalla karvaa siistimmin, mutta ei siitä juuri apua ollut vaan kentälle piti mennä reikäisen ponin kanssa.

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!