Da'Ing

Kuollut 09.05.2023

LJP-I palkittu
YLA2 palkittu 30.09.2016 (93,5 p)
ERJ-II palkittu 09/16 tilaisuudessa (94p)
Toivon tuoja 2010
Dead Derby Winner CAS XIX
Gaala Jumper 2011

Rotu
santelipuuponi
Skp säkä
ori 126 cm
Väri
ruunikko
Genotyyppi
gg Ee Aa CC
Syntm pvm
13.09.2009
VH tunnus
VH11-111-0004
Kasvattaja
Luna Ingals, USA
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
esteet, laukat
Koulutustaso
heB, 90cm
 
 
 
 
Laukkapainotus
risuesteet
Tasot
r grade I / s maiden
Risut
10: 6-1-3-0 (10)
Voittosumma
87 950v€
Sileät
8: 1-4-2-0 (7)
Voittosumma
8 400v€
Risu prosentit
60 % / 100 %
Sileä prosentit
13 % / 88 %

Kuvat

     

© Mark Siggers, thank you!

Historia

Olin kysellyt joku kuukausi aikaisemmin Luna Ingalsilta poneja laukkakilpailuihin. Silloin hänellä ei ollut myydä mitään, mutta nyt sain Lunalta puhelun. Hän oli alkanut harkitsemaan yhden orin myymistä, sillä hänellä oli sen vanhemmista jo parikin varsaa itsellään. Orivarsa oli noin vuoden ikäinen ja erittäin hyvätapainen ja paljon käsitelty, mutta hieman ehkä jopa laiskan oloinen, eikä hän uskonut orin pärjäävän laukoissa tai esteillä kummoisesti. Sain sähköpostiini orin sukutaulun ja videon ponista laitumella ravailemassa. Liikkeitä ainakin näytti löytyvän ja sukutaulu oli todella mukava. Tinkasimme hinnasta jonkin aikaa kunnes pääsimme yhteisymmärrykseen ja Da'Ingin paperit siirtyivät meille. Oli kesäkuun lämpimät päivät kun ori saapui tallille lennettyään valtameren ylitse toisen ponin kanssa. Sen koulutus aloitettiin nopeasti maastakäsin harjoitteilla ja uskoin vakaasti Lunan olleen väärässä. Ori oppi nopeasti ja kun sen sai innostumaan, vauhtia löytyi sittenkin! Ajan kanssa rauhalliseta ja kiltistä Daikusta alkoi löytyä radoilla puhtia ja kun kilpailutilanne tuli eteen, ori näytti kyntensä. Ei ole tarvinut koskaan katua ruunikon komistuksen ostamista!

Luonne

Daikku on hyvin koulutettu ja hyvätapainen ori, jonka kanssa ei joudu pahemmin olemaan varuillaan. Se selvästi innostuu tammoista, mutta pysyy hallinnassa niin selästä käsin kuin hoitaessakin. Taluttaessa ori välillä hieman nykii narusta, mutta ketjun kun laittaa niin ei ole ongelmia. Energinen ja avoin tapaus, eikä juuri hermostu muutoksista tai uusista tilanteista vaan on aina korvat hörössä menossa eteenpäin.

Hoitaessa Daikku jaksaa olla huomion keskipisteenä pitkiäkin aikoja ongelmitta. Ori nauttii kaikesta huomiosta ja kerjää jatkuvasti lisää. Jos tammoja ilmestyy näköpiiriin, ryhti kohenee ja ori selvästi yrittää näyttää isommalle kuin onkaan, mutta muistaa silti seurata ihmisiä ja varoo heitä. Poni antaa hoitaa joka puolelta, vaikkakin inhoaa jalkojen nostamista. Varusteiden kanssa ei suurempia ongelmia ja lastaus sujuu helposti. Daikku on rauhallinen matkustaja, joka ei juurikaan stressaa maisemanvaihdoksista tai pitkistäkään matkoista. Taluttaessa kulkee yleensä asiallisesti vieressä ja kapeissa paikoissa antaa taluttajalle reilusti tilaa. Jos tammoja tulee paljon näkyviin tai kilpailuissa on lähellä muita poneja, on hyvä olla ketju suussa jotta ori vähän rauhoittuu.

Ratsastaessa hieman joutuu aina aluksi pehmittämään oria, ennen kuin voi alkaa nauttia ratsastuksesta. Yleensä Daikku herkistyy nopeasti ja alkaa kuunnella. Poni on kuuliainen ja tottelee joka tilanteessa hyvin. Se on melkoisen herkkä varsinkin painoavuille ja sitä kutsutaankin tallin istuntapoliisiksi. Varsinkin esteillä todella energinen ja kaipaa ratsastajaa joka antaa sille tukea, mutta ei rajoita liikaa menoa halliten kuitenkin vauhdin. Myös laukkaradoilla Daikku kuuntelee tarkasti, vaikka kilpailuvietti nouseekin nopeasti esiin ja ennen lähtöä ori tuntuu olevan kuin lentoon lähdössä. Daikku on varma poni maastoon, sillä se ei tunnu pelkäävän mitään. Kilpailuissa ori on yleensä herkempi ja ikään kuin jännittävässä tilanteessa tukeutuu enemmän ratsastajaan, vaikka innostuukin paljon ja vauhtia riittää enemmän kuin kotona. Radalla se tekee parhaansa ja vaikka intoa löytyykin, on se asiallinen hoidokki myös kilpailupaikoilla.

Sukutaulu

i. Dia'Ing (evm)
127 cm rn
ii. Ola'Ing (evm)
129 cm rn
iii. Atrak Cael (evm)
127 cm rn
iie. Shane'Ing (evm)
125 cm rn
ie. Lighterer (evm)
123 cm rt
iei. Oremo Glo (evm)
128 cm rt
iee. Leia Thora Tz (evm)
122 cm rn
e. Da'dada (evm)
126 cm rn
ei. Da' Solenia (evm)
126 cm m
eii. Blume Thrym (evm)
127 cm rn
eie. Szene Chatt (evm)
125 cm m
ee. Da' Primadonna (evm)
127 cm rn
eei. Ungon Nota Valli (evm)
127 cm rn
eee. Da'Sesai (evm)
125 cm rn

Isä Dia'Ing on näppärä 127 cm korkea santelipuuponiori, joka on väritykseltään hieno tummanruunikko. Orilla on korkeat sukat ja se on näyttävät ilmestys laukkaradoilla puhistessaan innoissaan. Luonteeltaan ori on eloisa ja rohkea ori, jonka kaasuhana juuttuu aina välillä tiukasti kiinni ja kuski saa vain pidellä kiinni parhaansa mukaan. Ori tarvitsee pelottoman ratsastajan, joka ei menoa ja meininkiä pelkää. Se kilpaili myös esteratsastuksessa vaihtelevalla menestyksellä. Dai'Ing on ollut melko hyvin myös jalostuskäytössä mukana ja sillä onkin jo 10 jälkeläistä kotimaassaan ja sen ulkopuolella. Näyttelyissä ori ei ole menestynyt, mutta siitä huolimatta ori on saavuttanut hienosti mainetta upean laukkauransa vuoksi. Kaksikymmentä starttia, joista kolmetoista voittoa ja loput sijoitukset neljän parhaan joukkoon.

Isän isä Ola'Ing on hieno ruunikko santelipuuponiori, jolta löytyy säkäkorkeutta 129 cm. Ola'Ing loukkaantui pahasti laukkaradalla kesken juoksun ja orin kilpaura loppui siihen paikkaan vain neljän startin (ja neljän voiton) jälkeen. Ori ehti menestyä radoilla hienosti, joten sen loukkaantuminen oli iso pala sen omistajalle, joka oli toivonut orista kunnon kisatykkiä. Ori siirrettiin kuitenkin jalostuskäyttöön ja sille onkin kertynyt jo toistakymmentä jälkeläistä. Nykyään Ola'Ing on jo kokonaan eläkkeellä ja se saa viettää rauhallista elämää omalla kotitallillaan käyden satunnaisesti valjakkokilpailuissa.

Isän isän isä Atrak Cael on 127 cm korkea tummanruunikko ori, joka kilpaili pääasiassa estekilpailuissa ja risuesteillä. Se saavutti pari grade I tason voittoa, vaikka suurimmat kilpailut jäivätkin käymättä. Esteillä se pärjäsi hienosti 80 cm radoilla, mutta hyppäsi irtona jopa metrin esteitä.

Isän isän emä Shane'Ing on punaruunikko 125 cm korkea poni. Se kävi vain muutaman laukkastartin voittaen kaiken mihin osallistui ja jäi sitten siitokseen. Varsojen lomassa se kävi välillä estekilpailuissa, sekä pyörähti pari kertaa koulukentillä. Tamma keräsi näyttelyistä muutaman irtosertin, mutta ei sen kummempaa menestystä.

Isän emä on kaunis rautias Lighteter, jolta löytyi säkäkorkeutta 123 cm. Lighteter toimi esteponina omistajansa tyttärellä, mutta tämän kasvettua poneista yli tamma siirtyi vain oloneuvokseksi ja satunnaisesti lastenratsuksi. Tamma hyppi hienosti jopa 80cm ratoja hyvällä menestyksellä ja myöhemmin se varsotettiin kahdesti. Lighteter kuoli 18-vuotiaana ja koko elinikänsä se sai asua samassa kodissa joutumatta muuttamaan kertaakaan.

Isän emän isä Oremo Glo on oikea estetykki, joka 128 cm korkeudestaan huolimatta hyppäsi 100 cm ratoja menestyksekkäästi. Rautias ori ei ollut mikään näyttelytähti, mutta hyväluontoinen ja menestystä riitti joten tammoja oli tarjolla. Se jättikin jälkeensä useita nykypäivän menestyksekkäitä esteponeja.

Isän emän emä Leia Thora Tz eli elämänsä kotimaassaan Indonesiassa. Se kilpaili siellä laukoissa jonkin verran, muttei koskaan päässyt grade 3 tasoa pidemmälle. 122 cm korkea pikkuinen ruunikko tamma oli erittäin lempeä luonteeltaan ja jätti jälkeensä kymmenen varsaa.

Emä Da'dada on kaunis ruunikko tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 126 cm. Tämä kaunis tamma hakkaa monet menestyksekkäät esteponit kuus-nolla kilparadoilla ja se onkin saavuttanu 90cm radoilla uskomattoman hyvin menestystä. Se kilpaili myös risuestelaukoissa sijoittuen jokaisessa startissaan neljän parhaan joukkoon ja voitti kerran grade I tason arvokilpailun. Tamma on yksityisomistuksessa Iso-Britanniassa ja se on varsonut vasta kerran, sillä orin valinta on omistajalle aina yhtä tuskaa. Da'dada ei ole käynyt kertaakaan näyttelyissä, mutta se on rakenteeltaan korrekti ja se on silminnähden todella kaunis. Luonteeltaan tamma on lempeä ja hyväkäytöksinen.

Emän isä Da' Solenia on eläessään hieno 126 cm korkea ori, ja väritykseltään se oli komea musta. Orilta löytyi matalat sukat ja monet tammanomistajat kiinnittivät laukkaradoilla oriiseen huomiota. Ori menestyi ponilaukoissa melko hyvin pyörähtäen myös estekilpailuissa, mutta siirtyi kisaeläkkeelle pian täytettyään 10 vuotta, minkä jälkeen se vietti muutaman vuoden vain jalostusuraa luoden. Da' Solenia kuoli 16-vuotiaana, vain vuosi vakavan sairauden puhkeamisen jälkeen.

Emän isän isä Blume Thrym on 127 cm korkea ruunikko ori. Se kilpaili esteillä ja risuestelaukoissa kohtalaisella menestyksellä hankalan luonteensa vuoksi. Myöhemmin poni ruunattiin ja se alkoi pärjätä myös kilpailuissa paremmin. Poni jätti vain kaksi varsaa, joista toisesta ei ole tietoa.

Emän isän emä Szene Chatt on 125 cm korkea monitaituri. Musta tamma kilpaili niin esteillä, kouluradoilla kuin laukkaradoillakin. Se keräsi kaikista mukavasti menestystä, vaikkei koskaan mikään suurten yleisöiden tuntema ollutkaan.

Emän emä Da' Primadonna on ruunikko tammma, jolta löytyi säkäkorkeutta 127 cm. Tamma oli luonteeltaan reipas ja kilpailuhenkinen, minkä kyllä huomasi laukkaradoilla. Tamma saavutti hieman menestystä ponilaukoissa grade tasoilla, mutta se joutui sivuun kilparadoilta saatuaan pahan jalkavamman. Tamma siirrettiin jalostuskäyttöön ja se varsoikin 5 varsaa, jotka ovat kaikki menestyneet hienosti kukin omalla alallaan. Da' Primadonna kuoli 18-vuotiaana vanhuuttaan.

Emän emän isä Ungon Nota Valli on 127 cm korkea ruunikko poni. Se kilpaili ponilaukoissa grade I tasolla menestyksekkäästi ja palkittiin laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Ori on myös muotovalio ja tittelirimpsua koristaa vielä esteratsastuksesta saatu laatuarvostelupalkinto.

Emän emän emä Da'Sesai on 125 cm korkea ruunikko näyttelytähti. Se ei juuri kilpaillut itse, mitä nyt parissa pienissä estekilpailuissa varsojen ohella, sillä tammalla riitti kysyntää ilman sitäkin sukunsa ansiosta. Sen vanhemmat olivat kumpikin grade I tason laukkaponeja.

Sukuselvityksestä kiitos Meow, täydentänyt Tierra

Ikääntyminen ja jälkeläiset

1 vuotta - 30.11.2009
2 vuotta - 22.02.2010
3 vuotta - 17.05.2010
4 vuotta - 09.08.2010
5 vuotta - 01.11.2010
6 vuotta - 24.01.2011
7 vuotta - 18.04.2011
8 vuotta - 11.07.2011
9 vuotta - 03.10.2011
10 vuotta - 26.12.2011
11 vuotta - 19.03.2012
12 vuotta - 01.01.2013
13 vuotta - 01.12.2014
14 vuotta - 01.12.2015
15 vuotta - 01.12.2016
16 vuotta - 01.12.2017
17 vuotta - 01.12.2018
18 vuotta - 01.12.2019
19 vuotta - 01.12.2020

s. 24.10.2011 o. Dasty Mic (e. Sandy DU)
s. 20.10.2011 o. Dan Mic (e. Eliray AB)
s. 03.10.2011 t. Mic Hahahaham (e. Hambuz)
s. 15.07.2011 o. Daruka Mic (e. Hambuz)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

9v kausi (3: 0-1-2-0)
22.12.2011 PLJ, 3/5, allowance 2F sileä (800ve)
21.12.2011 PLJ, 3/5, allowance 2F sileä (800ve)
20.12.2011 PLJ, 2/6, allowance 2F sileä (1 200ve)

8v kausi (5: 1-3-0-0)
19.12.2011 PLJ, 6/6, allowance 3F sileä
12.12.2011 PLJ, 2/4, allowance 3F sileä (2 400ve)
03.12.2011 PLJ, 2/3, allowance 3F sileä (1 200ve)
26.11.2011 PLJ, 1/5, maiden 3F sileä (1 000ve)
10.11.2011 PLJ, 2/4, maiden 2F sileä (1 200ve)

7v kausi (3: 1-1-0-1)
Tierrapa ei huomannutkaan BT:hen ilmoittaessa että sehän onkin sileillä ja Daikku on kilpaillut uransa risuilla...
10.07.2011 PLJ, 4/6, grade I, 2F sileä (2000ve) Beach Trophy CAS XX 3. osakilpailu
09.07.2011 PLJ, 2/6, grade I, 2F sileä (6 000ve) Beach Trophy CAS XX 2. osakilpailu
08.07.2011 PLJ, 1/6, grade I, 2F sileä (10 000ve) Beach Trophy CAS XX 1. osakilpailu

Risuestelaukat

10v kausi (1: 1-0-0-0)
01.01.2012 PLJ, 1/7, grade I 4F risut (30 000ve + seppele) Gaala Winner 2011

6v kausi (7: 4-1-2-0)
31.03.2011 PLJ, 1/3, Grade II, 3F risut (7 000v€)
26.03.2011 PLJ, 3/3, Grade II, 3,5F risut (1 800v€)
24.03.2011 PLJ, 2/3, Grade II, 3F risut (4 200v€)
19.03.2011 PLJ, 3/3, Grade II, 3,5F risut (2 950v€)
12.03.2011 PLJ, 1/4, Grade III, 3F risut (10 000v€) -> Dead Derby finaali
12.03.2011 PLJ, 1/6, Grade III, 3F risut (6 000v€) -> Dead Derby -alkukarsinta
04.02.2011 PLJ, 1/3, Allowance, 2F risut (2 000v€)

5v kausi (2: 1-0-1-0)
01.01.2011 PLJ, 1/15, Maiden, 2F risut (5 000v€ + seppele) Toivon tuoja 2010 finaali
01.01.2011 PLJ, 3/11, Maiden, 2F risut (1 000v€) Toivon tuoja 2010 karsinta - finaaliin

Este (59 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

21.10.2016 ERJ, 08/11, 80 cm tarina
12.08.2016 ERJ, 01/04, 90 cm tarina
30.04.2015 ERJ, 01/242, 90 cm, ERJ-Cup
30.03.2015 ERJ, 10/192, 90 cm, ERJ-Cup
28.02.2015 ERJ, 21/210, 80 cm, ERJ-Cup
31.01.2015 ERJ, 06/231, 80 cm ERJ-Cup
12.08.2014 ERJ, 03/07, 90 cm tarina
31.07.2014 ERJ, 14/195, 80 cm, ERJ-Cup
27.06.2014 ERJ, 01/03, 80 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 04/04, 90 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 02/03, 80 cm tarina
02.05.2014 ERJ, 05/40, 80 cm
27.04.2014 ERJ, 04/40, 80 cm
27.04.2014 ERJ, 01/30, 90 cm
26.04.2014 ERJ, 02/30, 90 cm
25.04.2014 ERJ, 06/40, 80 cm
25.04.2014 ERJ, 05/30, 90 cm
23.04.2014 ERJ, 04/30, 90 cm
23.04.2014 ERJ, 01/18, 90 cm alue
22.04.2014 ERJ, 05/30, 90 cm
21.04.2014 ERJ, 01/26, 80 cm seura
21.04.2014 ERJ, 04/40, 80 cm
21.04.2014 ERJ, 02/30, 90 cm
20.04.2014 ERJ, 03/40, 80 cm
20.04.2014 ERJ, 01/24, 80 cm seura
19.04.2014 ERJ, 01/25, 80 cm seura
19.04.2014 ERJ, 05/30, 90 cm
18.04.2014 ERJ, 04/40, 90 cm
17.04.2014 ERJ, 03/30, 90 cm
14.04.2014 ERJ, 01/09, 80 cm alue
13.04.2014 ERJ, 01/09, 80 cm seura
13.04.2014 ERJ, 05/40, 80 cm
12.04.2014 ERJ, 01/09, 80 cm seura
11.04.2014 ERJ, 01/09, 80 cm seura
30.03.2014 ERJ, 03/40, 80 cm
23.03.2014 ERJ, 02/22, 80 cm seura
22.03.2014 ERJ, 02/22, 80 cm seura
21.03.2014 ERJ, 02/22, 80 cm seura
21.03.2014 ERJ, 04/20, 80 cm seura
21.03.2014 ERJ, 03/20, 90 cm seura
20.03.2014 ERJ, 02/22, 80 cm seura
19.03.2014 ERJ, 02/22, 80 cm seura
17.03.2014 ERJ, 03/16, 90 cm seura
16.03.2014 ERJ, 03/16, 90 cm seura
16.03.2014 ERJ, 05/30, 80 cm
15.03.2014 ERJ, 01/09, 90 cm
14.03.2014 ERJ, 03/22, 90 cm seura
12.03.2014 ERJ, 03/22, 90 cm seura
11.03.2014 ERJ, 03/22, 90 cm seura
10.03.2014 ERJ, 01/03, 80 cm
06.03.2014 ERJ, 01/03, 80 cm
02.03.2014 ERJ, 01/02, 80 cm
28.02.2013 ERJ, 03/29, 90 cm
14.02.2013 ERJ, 02/23, 90 cm
07.02.2013 ERJ, 01/50, 90 cm
05.02.2013 ERJ, 03/30, 90 cm
31.12.2012 ERJ, 02/04, 80 cm
31.11.2012 ERJ, 07/50, 90 cm
01.10.2012 ERJ, 06/40, 90 cm
16.09.2012 ERJ, 06/90, 90 cm
15.09.2012 ERJ, 08/90, 90 cm
12.09.2012 ERJ, 04/90, 90 cm
10.11.2011 ERJ, 04/27, 80 cm

Gymkhana (8 sijoitusta)

25.01.2012 GY, 01/05, stepping stones, pariluokka
25.01.2012 GY, 01/05, speed weavers, pariluokka
26.11.2011 GY, 01/30, stepping stones, yksilöluokka
28.10.2011 GY, 02/22, tötterö, yksilöluokka
28.10.2011 GY, 03/26, stepping stones, yksilöluokka
26.10.2011 GY, 02/04, stepping stones, yksilöluokka
26.10.2011 GY, 01/10, sword lancers, yksilöluokka
11.10.2011 GY, 04/17, stepping stones, yksilöluokka

Kenttä (9 sijoitusta)

04.05.2014 KERJ, 01/08, tutustumisluokka alue
03.05.2014 KERJ, 01/08, tutustumisluokka alue
17.04.2014 KERJ, 01/15, tutustumisluokka seura
16.04.2014 KERJ, 01/16, tutustumisluokka seura
27.03.2014 KERJ, 01/19, tutustumisluokka seura
26.03.2014 KERJ, 01/19, tutustumisluokka seura
25.03.2014 KERJ, 01/19, tutustumisluokka seura
23.03.2014 KERJ, 01/24, tutustumisluokka seura
22.03.2014 KERJ, 01/24, tutustumisluokka seura
21.03.2014 KERJ, 01/24, tutustumisluokka seura

Koulu (1 sijoitusta)

09.01.2011 SISF, 01/10, HeB

Maastoeste (7 sijoitusta)

11.03.2013 MEJ, 02/19, 80 cm
10.03.2013 MEJ, 01/19, 80 cm
07.03.2013 MEJ, 02/19, 90 cm
06.03.2013 MEJ, 04/19, 90 cm
03.03.2013 MEJ, 04/19, 90 cm
03.03.2013 MEJ, 02/19, 80 cm
24.08.2012 MEJ, 03/50, 120 cm

Match show't ja näyttelyt

30.06.2014 MSY PUN1
11.05.2014 MSY, PUN3
20.08.2012 MSY, SIN3
25.12.2011 MSY, PUN1, BIS4

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus 11.11.2016 valmentaja Jannica

Tänään jatkoimme Daikun ja Hennan kanssa siitä mihin viimeksi jäimme. Tällä kertaa olin paikalla ennen ratsukkoa ja asettelin esteet valmiiksi. Kummallekin lävistäjälle ja pituushalkaisijalle laitoin kaksi estettä. Ratsastajan tehtävänä olisi kääntää lyhyeltä sivulta ensiksi keskihalkaisijan esteille, siitä tiukka käännös toiselle lävistäjälle ja toisessa päässä lyhyen sivun kautta uraa myöden toiselle lävistäjälle. Tehtävän ideana olisi saada tiukkoja käännöksiä ja esteiden välillä ratsastajan tulisi säädellä laukkaa hieman.

Ratsukko olikin ollut verryttelemässä maneesissa, joten kun ratsukko sieltä tuli sainkin heidät lykättyä suoraan radan pariin. Ensiksi puomit olivat maassa ja ratsukko tuli kerran radan ravissa puomit ylittäen. Sitten nostin esteet paikoilleen ja ratsukko tuli muutaman verkkahypyn hieman matalimmilla esteillä, kunnes ne taas Daikun tasolle nostettiin. Henna osasi ratsastajaa orilla hyvinkin tiukkoja käännöksiä ja Daikku kuunteli hyvin esteiden välillä ratsastajaa!

Estevalmennus 11.11.2016 valmentaja Jannica

Tänään olin Micram Raceponiesissa valmentamassa Daikkua ja tallin työntekijää Hennaa, joka oli orin selkään kivunnut, kun Tierra ei päässytkään valmennukseen osallistumaan. Ratsukko oli kentällä jo verryttelemässä kun saavuin ja pääsimmekin hyvin aloittelemaan heti, sillä he olivat kerennet käymään kaikki askellajit läpi ja ori oli jo hieman hionnut.

Rakensin kentälle neljä estettä pituushalkaisijalle niin, että kaksi oli lyhyillä sivuilla ja kaksi niiden välissä, esteet olivat siis pituushalkaisijan suuntaisesti ja ne tultaisiin kolmikaarista kiemurauraa tehden. Aluksi jätin esteet mataliksi ja ratsukko sai ottaa muutaman yksittäisen hypyn esteillä. Sitten korotin esteet Daikun tasoa vastaaviksi ja ohjeistin ratsastajaa tulemaan esteet kaksi kertaa peräkkäin ja muistamaan laukanvaihdot tarvittaessa. Ratsukko suoriutui esteistä nätisti, mutta välillä Daikku ei vaihtanut laukkaa esteen päällä ja ratsastaja ei tajunnut korjata. Fiksasimme näitä vielä muutaman hypyn verran kuntoon.

Päiväkirjamerkintä 02.11.2016 hoitaja Jannica
Jälleen oli hauska tallipäivä odottamassa minua nurkan takana saapuessani Micramiin heti aamupalalta ehdittyäni. Ori oli tullut portille hengailemaan hakiessani varusteeni valmiiksi. Hain sen sisään ja harjailin kiireettömästi. Sitten kipaisin hakemassa satulan ja suitset, jonka jälkeen laitoin kypärän päähäni ja talutettuani ponin kentälle nousin selkään. Kävelimme pitkin ohjin ja aloin sitten tehdä käynnissä voltteja ja suunnanvaihtelua. Hetken kuluttua nostin ravin ja teimme samoja asioita ravissakin. Daing oli hyvin kuolaimella ja totteli pienimmätkin apuni, joten ratsastelu oli tänään lastenleikkiä! Otin hetkeksi käyntiin. Välikäynnit käveltyämme nostin laukan ensiksi ympyrällä. Sitten jatkoin uraa pitkin muutamia kierroksia ja kävelimme pitkin ohjin loppukäynnit vielä ennen talliin paluuta.

Päiväkirjamerkintä 30.10.2016 hoitaja Jannica
Seuraavana päivänä tulin jälleen tallille heti aamusta aikomuksena ratsastaa Daing ennen tammojen maneesiin tuloa. Olin koonnut illalla valmiiksi viimeisen ratsun hoidettuani molempiin päihin maneesia pienet pystyesteet. Alkukäyntien jälkeen ravailimme tehden erilaisia tehtäviä ja sitten nostin laukan, jolla tulimme muutaman kierroksen jälkeen esteelle. Hypyt menivät hyvin molempiin suuntiin, joten ajattelin että siihen oli hyvä lopetella. Tein ravissa verryttelyä ja käveltyämme sopivan määrän tulin selästä ja löysättyäni vyötä siivoilin Daingin seuratessa esteet paikalleen. Otin karsinassa orilta varusteet pois ja vedettyäni oven kiinni vein ne omalle paikalleen. Sitten harjailin ponin todella nopeasti ja vein sen takaisin ulos. Auttelin vielä Tierraa siivoamaan karsinoita hieman.

ERJ tarinakilpailu 21.10.2016
Tehtävä: Kuvaile suoritustanne viidellä (5) adjektiivilla. Hauskimmat ja kuvaavimmat adjektiivit keksinyt voittaa.
Tarina: sukkela, lystikäs, pomppuisa, herkkä, sähäkkä

ERJ tarinakilpailu 12.08.2016
Tehtävä: Viisikon juhlakilpailuissa kukaan ei voi olla huomaamatta, ettei kyseessä ole aivan tavalliset kilpailut vaan tärkeä merkkipäivä koko tallin väelle. Verryttelyalueen laidalla kuitenkin supistaan, että onko Ireth mennyt liian pitkälle ja jäävätkö hevoset ja ratsastus aivan sivuosaan ratsastuskilpailuissa. Supina keskeytyy hetkeksi kun kaiuttimista kuuluu ilmoitus yllätys ohjelmanumerosta maneesissa. Menet maneesiin ja tuijotat ympärillesi epäuskoisena, sanattomana. Millainen ohjelmanumero maneesissa odottaa? Osallistutko ohjelmaan innoissasi vai näpytteletkö jo paheksuvaa anonyymiketjua hevostallinettiin? Keskeyttääkö estekilpailut villit vaahtobileet, pikkujulkkiksen puheenvuoro, kunnanjohtaja luovuttamassa kaupungin kultaista avainta, ovatko tallin työntekijät valmistelleet yleisön kauhuksi musikaalin? Arvostelussa otetaan huomioon ennenkaikkea huumori ja luovuus. Ei pituusrajoitusta, tekstin pituudella ei merkitystä.
Tarina: Olimme Daikun kanssa kilpailuissa pitkästä aikaa. Meidän vuoroomme oli vielä hetki aikaa ja olin kiertelemässä pitkin aluetta ja aistin kummallisen tunnelman joka puolella. Siispä ei lainkaan yllättänyt, kun kuulutettiin ylimääräinen ohjelmanumero maneesissa. Olin juuri maneesin kohdilla valmiiksi, joten livahdin suoraan etupenkkiin. Katsomo täyttyi hetkessä ja ovenpieleen jäi kasvava porukka katsojia. Yhtäkkiä musiikki pärähti soimaan (hieman liian lujaa) ja tunnistin kappaleenkin nopeasti; Daruden Sandstromihan se siinä soi. Maneesin toisessa päässä oli ollut päivän sermi ja nyt sen takaa kipitti jatkuvana virtana shetlanninponeja puettuna mitä ihmeellisimpiiin asuihin ja selässään pieniä lapsia! Ohjelman aikana tajusin, että tässä olisi pitänyt olla jokin katrillin tyyppinen, mutta ilmeisesti tiikeriksi, pelleksi, picatsuksi ja ties miksi puetut ponit eivät siitä tiennet ja osalla ratsastajista tuntui olevan pieniä vaikeuksia muistaa missä se reitti menikään. Ireth juoksi pitkin kenttää ja huitoi lapsille menemään oikeisiin suuntiin. Elviksellä ja Nasulla tuli jokin tappelu ja joku katsojista kiirehti erottamaan nämä ennen kuin kävisi vahinko. Yleisö ulvoi naurusta, kun Salama MacQueen alkoi piehtaroida maassa kesken kaiken. Lopulta katrilli saatiin jotenkuten loppuunsa ja kaikki turvallisesti takaisin sermin taakse. Perässä tuli hieman asiallisempi ja paremmin koordinoitu katrilli aikuisten esittämänä, mutta minusta lasten omalaatuinen esitys vei silti voiton!
Tuomarin kommentti: Voi mahdoton miten hulvaton ja sympaattinen ohjelmanumero maneesista paljastuikaan!

ERJ 12.08.2014
Tehtävä: Kirjoita suorituksestanne aloittaen jokaisen sanan ratsun toisella kirjaimella.
Tarina: Auta armias, aivan auttamattoman ahkera aikojen alitus armaalla ahertajallani! Aamusta alkaen ahersimme autuaallisesti. Aariat annoimme aivottomille, arkinen aherrus alempiarvoisille, armoton ahkeruus arvomitaleilla armahdettiin.

Estevalmennus 27.07.2014 valmentaja Soarin
Ratsukon lämmiteltyä aloitimme yksinkertaisella kahden pystyn sarjalla. Ohjeistin Tierraa ratsastamaan välin vuorotellen neljällä ja viidellä laukalla. Daikku lähti reippaasti eteen ja neljän askeleen väli oli sille helppo nakki, mutta viiden laukka-askeleen mahduttaminen väliin taas sai Daikun laukan töksähtelemään eikä se enää pyörinyt. Kuitenkin kun sarjaa ennen teki kokoavan voltin, onnistui se viidelläkin. Jotta poni taas heräisi, pyysin Tierraa tulemaan sarjan kerran oikein reippaalla ja pitkällä laukalla kolmella askeleella. Daikku innostui ja pidensi hyvin. Huilitauon aikana kokosin maneesiin radan, jossa oli peruspystyjen ja okserien lisäksi myös lankkueste ja kiinteä muuri. Ratsukko ylitti ensimmäisen sarjan ja okserin ongelmitta, mutta seuraavana oleva muuri pelotti ponia. Ennen estettä se jännittyi ja juuri ennen ponnistuspaikkaa löi jarrut kiinni. Ohjeistin Tierraa seuraavalla kerralla tukemaan oria ja painamaan pohkeet tiukasti kiinni. Tällä kertaa Daikku uskalsi hypätä muurin, vaikkakin melkoisella kenguruloikalla. Parivaljakko suoriutui loppuradasta lankkuineen hyvin ja annoin heidän kävellä hetken sillä aikaa kun korotin esteitä ratsukon kilpailukorkeuteen eli 90cm korkeiksi. Tällä kertaa pyysin Tierraa ratsastamaan radan reippaassa temmossa, kuin uusintaratana, mutta ilman oikomisia. Daikku oli heti satasella mukana ja hyppäsi esteet vauhdikkaasti. Muurilla se taas epäröi, mutta Tierran näpäytys raipalla sai sen hyppäämään ylitse. Muutamilla väleillä askeleet eivät meinanneet sopia, mutta taitava poni onneksi pelasti. Onnistuneen radan jälkeen kiitin ratsukkoa ja annoin heille luvan aloittaa loppuverryttelyt kevyessä ravissa tehden suuria ympyröitä.

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Tehtävä: Kuvaile kilpailupäiväänne kahdeksalla sanalla.
Tarina: Lähes ilmiömäinen ratsastus reippaalla ponilla koivujen kuiskiessa kaipaavasti.

Päiväkirjamerkintä 10.06.2014 hoitaja Miivi
Daikku oli ulkona ajaessani Micram Raceponiesin pihaan. Se oli yksin tarhassa ja otinkin sen heti sisään. Tänään olisi hieronnan aika, mutta Tierra ei ollut päässyt tallille ollessaan kilpailuissa. Harjailin Daikkua odotellessani hierojaa, joka oli luvannut saapua jo kymmenen minuuttia sitten. Kuullesaani hierojan ajavan pihaan otin Daikun nopeasti ulos karsinasta ketjuihin käytävälle ja riensin hierojaa vastaan. Hän oli nelikymppinen nainen, ja alkoi heti tutkiskella Daikkua. Ori oli hieman hämmentynyt vieraasta ihmisestä, mutta rentoutui nopeasti, ja suorastaan kerjäsi huomiota. Daikulla ei ollut näyttävästi sen kummempia lihasjumeja, sillä se pysyi koko hieronnan ajan rentona, eikä reagoinut erityisesti mihinkään kohtaan. Noin tunnin kuluttua hieroja oli saanut työnsä tehtyä ja poistui tallilta. Itse jäin vielä hetkeksi tallille, vein Daikun ulos ja annoin sille heiniä tarhaan. Ne annettuani varmistin tallin olevan siisti, ja lähdin autolla kohti kotia.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.
Tarina: Heräsin aamulla armottomaan mekastukseen pihalla. Vääntäydyin sängystä pikavauhtia ja ikkunasta näin miten Da'Ing oli pihalla ja sotkeutunut lahjakkaasti pyöröpaalin muoveihin. En varmaan ole koskaan päässyt alakertaa niin nopeasti kuin nyt ja paikalla oli pian myös pari muuta tallin työntekijää. Saimme ponin rauhoitettua juttelemalla ja pääsimme aukomaan sitä valkoisesta muovista, jossa se oli nätisti kuin lahjapaketissa. Onneksi poni ei loukkaantunut, mutta tässä tuhraantui aikaa niin että olimme myöhässä päästessämme matkaan. Se, miten poni oli päässyt karsinasta ja tallista, on arvoitus vieläkin, mutta ilmeisesti sille oli tullut nälkä ja puoliksi auki kierretty paali oli ollut houkutteleva ruoan lähde.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.
Tarina: Kaikki sujui aamulla erinomaisesti. Ponit pakattiin autoon, tavarat aseteltiin säilöönsä ja pääsimme matkaan suunnilleen ajallaan. Tallikoiramme vinkui auton vieressä koko ajan, joten lopulta hellyin ottamaan sen mukaan. Käskin ystävääni sitomaan koiran autoon turvalliseen paikkaan, sillä istumapaikkoja ei ollut enää vapaana. Lähdimme matkaan ja aloin ihmetellä kolinaa ja ryminää takatilassa. Ajelimme eteenpäin ja äänet vain voimistuivat ja traileri alkoi käyttäytyä oudosti. Päätimme pysähtyä tien viereen ja mennä katsomaan. Kurkistin ovesta sisään ja siellä oli vastassa Da'Ingin pää. Ihana vahtikoiramme oli purrut vyönsä poikki ja irroitellut sitten kaikki ponit! Meni aikansa, että saimme kaikki ponit sidottua takaisin kiinni. Tällä kertaa koira pääsi jalkotilaan istumaan, jotta ehtisimme edes lähes ajoissa.

Päiväkirjamerkintä 25.05.2014 hoitaja Julle
Iksun ja Tierran estevalmennuksen jälkeen jäin auttelemaan Tierraa, sillä halusin tutustua vähän tarkemmin tallissa oleviin poneihin eikä minulla kiireitäkään ollut. Tierra ohjasi minut Da'Ing nimisen orin karsinalle. Da'Ing oli kuulemma oikein hyvätapainen ori, joten harjailin sitä ihan mielelläni. Da'Ing seisoi kiltisti paikallaan harjaillessani sitä, eikä se pahemmin välittänyt vaikka ympärillä hääräilinkin. Ainoastaan kavioita puhdistaessa Da'Ing vaikutti vähän ärsyyntyneeltä, mutta se ei ilmennyt muuna kun hieman happamana ilmeenä. Ori ei alunperinkään ollut kovin likainen, joten jo hetken harjailtuani se oli niin puhdas että suorastaan kiilteli. Alunperin Tierran piti itse treenailla orin kanssa esteitä, mutta suunnitelmat muuttuivat, Tierran kysäistessä tahtoisinko lähteä ponilla maastoon. Mikäs siinä, Da'Ing vaikutti oikein mukavalta tuttavuudelta. Kiirehdinkin Tierran perässä varustehuoneeseen ja Tierran näytettyä orin varusteet, palasin ne mukanani orin karsinalle. Varusteiden laitto ei kestänyt kauaa, Da'Ingin seisoessa kiltisti paikallaan. Saatuani viimeisetkin suitsien hihnat kiinni, kypärän päähän ja raipan käteen, lähdin taluttamaan pientä oria pihalle. Kerrankin lyhyestä pituudestani oli hyötyä, Da'Ing oli juuri sopivan kokoinen minulle. Tehdessäni pihalla vielä viimeiset säädöt, Da'Ing seisoskeli nätisti paikallaan, vaikkakin kolisutteli vähän kuolaimiaan malttamattomana. Alkumatkasta Da'Ing tuntui olevan kovin kiireinen, jonka huomasi lyhyestä ja jännittyneestä käynnistä. Kun poni sitten tajusi ettei vielä mentäisi kovempaa, se malttoi vähän rauhoittua. Tierra oli neuvonut hyvän reitin, joten lähdinkin sitten seuraamaan sitä. Ensimmäiset raviaskeleet tuntuivat melko hirveiltä, mutta keventäessä sitä ei niinkään huomannut. Kun Da'Ing oli vähän lämmennyt, ravikin oli paljon mukavampaa. Tierran sanoessa, että voisimme käydä vähän pellolla laukkailemassa, päätin tehdä juurikin niin. Poikkesimmekin viereiselle pellolle ottamaan laukkaa ja testattuani Da'Ingin jarrut, annoin sen mennä juuri niin kovaa kun ori itse tahtoi. Vauhti oli aika päätä huimaava, mutta päätyessämme kohti kukkulaa vauhti onneksi hidastui ja mäen päällä Da'Ing hidastikin raviin oikein nätisti. Mentyämme ristiin rastiin reittejä jonkin aikaa, päätin että oli hyvä idea kääntyä takaisin tallille. Loppumatkan menimme aika hidasta tempoa, lähinnä ravaillen ja sitten vielä pitkät käynnit. Da'Ing oli oikein mukava maastoponi, sillä se ei kertaakaan ollut säikähtänyt, eikä lähtenyt käsistäkään vaikka tuntuikin täynnä energiaa olevan. Alas selästä hypättyäni huomasin Da'Ingin olevan hieman hikinen, joten varusteet pois otettuani kävinkin ponin läpi kostealla sienellä. Hoidettuani ponin pois, lähdin etsimään Tierraa saadakseni lisää hommia.

Päiväkirjamerkintä 20.05.2014 hoitaja yaren
En tiedä, miten siinä oikein niin kävi, mutta pidettyäni Tierralle ja Iksulle estevalmennuksen, seisoin yhtäkkiä ruunikon orin karsinassa harja kädessä. Tierra oli pyytänyt minut mukaansa talliin salaperäinen ilme kasvoillaan ja kun hän oli lähtenyt purkamaan esteratsultaan varusteita, oli hän ohimennen huikannut, että minun täytyisi laittaa Da'Ing-niminen poni ratsastuskuntoon. Ei siinä vaiheessa auttanut enää muu kuin lähteä haahuillen etsimään kyseisen ponin karsinaa ja kun sen viimein löysin, olin jo pian työn touhussa. Tottuneesti harjailin ponia pitkin vedoin kauttaaltaan ja huomasin ilokseni, että kyseessä oli oikein kiltti ja suloinen poniherra. Sain hääräillä pitkän tovin ruunikon ympärillä ja se vain seista tojotti paikoillaan turhia hermoilematta. Kavioita puhdistaessani oli pientä hermostuneisuutta ilmassa, mutta kun Da'Ing tajusi minun toimivan nopeassa tahdissa, alkoi se jälleen rentoutumaan. Kun urakka oli lopulta valmis, Tierra jo kiikutti minulle varusteita. Pian katselin tyytyväisenä lopputulosta; ponin lyhyt, kiiltävä karva hohti puhtauttaan ja varusteet syvänsinisen satulahuovan kera kruunasivat kokonaisuuden. Tierra alkoi hoputtamaan minua taluttamaan ori pihalle ja hänellä taisi viirata pahemman kerran, kun lätkäisi pihalla minulle kypärän päähän. Hänen kiero suunnitelmansa oli se, että sillä aikaa kun hän kävisi viemässä tallin hevosille päiväheiniä, minä treenailisin itsenäisesti tämän poniorin. Olin jo avaamassa suuni vastalauseeksi, mutta vilkaistessani vieressäni seisovaa eksoottista santelipuuponia, vei uteliaisuus voiton päästä välillä muunkin kuin suomenhevosen selkään. Kentälle päästyäni minun oli kuitenkin muutettava esteradan korkeutta hieman, Da'Ing kun hyppäsi kuulemma 90cm ratoja ja Iksun jäljiltä esteet olivat tälle ratsukolle pikkuisen liian korkeita! Vierelläni oleva ori alkoi steppailla innostuneena ja olin varma, että tämä kaveri ei päästäisi minua helpolla. Lopulta oli aika nousta selkään ja aloitella alkuverryttelyt. Käynti oli vielä melko siedettävää, mutta alkuun ravi tuntui niin jäykältä, ettei harjoitusravi tuntunut missään määrin mukavalta. Monien volttien ja ympyröiden jälkeen alkoi ori kuitenkin vetreytymään ja pääsin pian harkitsemaan jo esteille siirtymistä. Menohaluja kyllä riitti ihan urakalla, kun lähestyimme ensimmäistä estettä ja sainkin tosissani tehdä töitä, että sain hevosen kunnolla hallintaani ja että minulla oli päätösvalta siitä, milloin ponnistamme ja mistä kohtaa. Alun pieni jännitys mahanpohjassa alkoi kuitenkin pian laantumaan, kun yhteistyö alkoi meidän kahden välillä sujumaan. Pari pudotusta tuli, mutta muuten olin oikein tyytyväinen niin Da'Ingiin kuin itseenikin. Ori olisi selvästi ollut halukas vielä jatkamaan esteiden ylittämistä, mutta vielä oli muutama valmennettava jäljellä ennen kuin koti-Suomi kutsuisi. Niinpä menin pikaiset loppuverryttelyt ja nousin orin selästä taluttaen sen hymyssäsuin takaisin talliin, jossa Tierra olikin laittamassa jo seuraavaa ratsua valmiiksi.

Estevalmennus 17.05.2014 valmentaja cirus
Saavuin kentälle hieman myöhässä, sillä en ollut aiemmin käynyt valmentamassa kyseisellä tallilla. Tierra oli jo verryttelemässä santelipuuponiaan nimeltä Da'Ing. Pyysin Tierraa laukkaamaan ensin pääty-ympyrällä. Ori nosti innokkaasti laukan heti merkin saatuaan, pyöristi niskaansa ja asettui hyvin ympyrällä. Tämä jälkeen siirryimme itse asiaan, eli hyppäämiseen. Lävistäjällä oli ristikko, jolle Tierra ohjasi ponin, joka esteen nähtyään kiihdytti laukkaansa ja hyppäsi valtavalla loikalla esteen yli. Pyysin Tierraa antamaan ratsulleen enemmän tilaa hypyssä, jotta se pääsisi hyppäämään rennommin. Näiden verryttelyhyppyjen jälkeen nostin kaikki radan esteet noin 70cm korkuisiksi. Tarkoitus oli ratsastaa rata mahdollisimman tasaisesti, välittämättä ajasta "kuvittele, että olet tyyliarvostelussa", sanoin Tierralle. Välillä näytti että Da'Ing luuli olevansa laukkaradalla eikä suinkaan estevalmennuksessa, mutta Tierra sai muutaman pitkäksi venyneen kaarteen jälkeen orin hyvin hallintaan. Lopuksi nostin esteet ponin maksimikorkeuteen, yhdeksäänkymmen senttiin. Nyt esteiden ollessa korkeampia, malttoi ponikin keskittyä hommaan huomattavasti paremmin ja Tierra sai ratsastettua radan hyvin, kun vain muisti hellittää ohjasta estettä lähestyttäessä.

Päiväkirjamerkintä 27.04.2014 hoitaja Julle
Tierra pyysi minua hoitamaan Daikun valmiiksi, sillä Tierralla itsellä oli hyvin kiireinen päivä ponien liikutuksen kanssa. Hetken aikaa jouduin etsiskelemään tallissa oikeaa karsinaa, mutta pian löysinkin Daikun joka katseli minua hieman happamena karsinastaan. En kuitenkaan välittänyt ponin nyrpeästä ilmeestä, vaan nappasi harjat käteeni ja siirryin orin karsinaan. Daikun ilme ei muuttunut kertaakaan sitä hoitaessani, muttei se muuten juurikaan äksyillyt. Daikku oli melkoisen likainen ja minulla oli aika kiire, sillä orin piti olla valmiina Tierran edellisen valmennuksen loppuessa. Niinpä vilkuilinkin tämän tästä kelloa, samalla kun harjailin Daikkua kiireiseen tahtiin. Tämä ei varmasti ainakaan saanut orin korvia pois luimusta, mutta nyt sille ei voinut mitään. Saatuani Daikun melko puhtaaksi, tai ainakin kelpuutettavan puhtaaksi, siirryin puhdistamaan sen kavioita. Daikku päätti kuitenkin, että nyt riitti eikä nostanut millään jalkojaan. Kävin läpi kaikki mahdolliset houkuttelukeinot ja anelut sun muut, kunnes itsekin vähän suutahdin ja topakasti pyysin jalkaa ylös. Sekään ei aluksi auttanut, mutta lopulta Daikun oli pakko luovuttaa. Vaikka ori nyki jalkaansa tämän tästä irti otteestani, sain kaviot puhdistettua. Sen jälkeen lähdinkin hakemaan varusteita. Varusteita laittaessa Daikku ei jaksanut aiheuttaa hankaluuksia, vaan seisoi kiltisti paikallaan - edelleen nyrpeä ilmeisenä tietenkin. Juuri saadessani suitsista viimeisenkin hihnan kiinni, Tierra kiirehti sisälle karsinaan ja kiitellen lähti Daikun kanssa treeneihin.

Estevalmennus 03.04.2014 valmentaja Julle
Alkuverryttelyt ratsukko sai ottaa keskenään, jonka jälkeen siirryimme hyppäämään vähän verryttelyhyppyjä peruspystylle joka ei ollut vielä kovin iso. Daikku vaikutti aluksi vähän laiskahkolta, joten hypytkin olivat vähän tahmeita. Muutamien hyppyjen jälkeen ja esteen korontuessa, alkoi oriin tulla selvästi vähän virtaa. Nyt esteelle tultiinkin jo paremmalla energialla eikä hypyissä ollut nyt mitään vikaa. Siirryimmekin hyppäämään kolmen esteen sarjaa. Pyysin Tierraa tulemaan sellaisella laukalla kun ori halusi, jonka jälkeen voitaisin alkaa säädellä askelia. Daikku ei saanut selvästikään askeliaan oikein sovitettua esteiden väliin, mutta tuli esteet kolmella laukalla. Pyysin Tierraa tulemaan esteet vähän vauhdikkaammin, jolloin sarjat tulikin hienosti kahdella laukalla ja oikein mukavilla hypyillä. Korotin sarjaa vielä vähän korkeammaksi, mutta se ei tuottanut ongelmia korkeampanakaan. Käskinkin ratsukon ottaa sitten loppuverryttelyt.

Estevalmennus 01.03.2014 valmentaja Gabi
Maneesin ovi avautui ja astuit sisälle Da'Ingin kanssa. Ori näytti todella rauhattomalta ja se oli täynnä intoa nähdessään esteitä. Olin pystyttänyt maneesiin valmiiksi esteradan 10 esteellä, 90cm korkeuksilla. Aloititte alkuverryttelyt ja saitkin tehdä kovasti töitä, jotta ori rentoutuisi ja hillitsisi itsensä. Ennen esteiden alkua purit orilta energiaa vielä laukalla, joka vaikutti olevan jo hallinnassa hyvin verrattuna alkukäynteihin. Verryttely- esteinä toimi kahden pystyesteen sarja. Pyysin teitä tulemaan sen omalla tavallanne, jotta osaisin nähdä kuinka toimitte yhdessä. Vauhti oli melkoinen, ja siihen takerruttiin heti alkuunsa. Aloittaessamme radan, ohjastin kohdat, joissa sinun tulisi pidättää oria ja antaa mitäkin apuja. Suoritit radan ohjeitteni mukaisesti, ja yhteinen vauhtinne ja liikkeet sulautui hyvin yhteen. Ori loikki esteiden yli melko tasaisesti, ja pysyit hypyissä hyvin mukana. Seuraavalla kierroksella kaikki muu sujui hyvin, mutta et ollut ihan mukana radassa ja katseesi seilasi milloin missäkin. Kolmannella kerralla sekin oli hyvin mukana ja suoriuduitte hienosti. Lopuksi muutin rataa vielä hieman, ja saitte mennä hieman reippaamalla tahdilla, sillä esteitä ei ollut montaa ja ne olivat pituusesteitä. Ori, niinkuin sinäkin suoriuduitte hyvin valmennuksesta. Annoin loppuverryttelyn aikana kevyen palautteen ja toivottelin hyviä jatkoja orin kanssa.

Päiväkirjamerkintä 28.12.2013
Vietin rauhallisen päivän tallilla touhuillen sitä sun tätä. Puolen päivän jälkeen tekeminen alkoi loppua ja päätin lähteä ulos maastolenkille Daikun kanssa. Harjasin orin huolella sisällä tallin lämpimässä. Daikku melkein nukahti harjaukseen ja sain herätellä sitä varustamista varten. Ori otti varusteet kiltisti vastaan ja alkoi innostua kun talutin sen ulos pakkaseen. Nousin selkään ja suuntasin kohti metsäpolkujen viidakkoa, joka avautui tallin takana. Kävelimme rauhallisesti pitkin poikin metsää lumen varistessa puista niskaamme. Daikku tarjoili ravia ja lopulta annoin sen nostaa rauhallisen ravin ja pian laukan. Poni kuunteli hyvin kun pyysin siltä rauhallista rentoa laukkaa ja jatkoimme aimo matkan tällä tavoin. Tunnin samoilun jälkeen käänsin Daikun takaisin talleja kohti ja meni vielä puoli tuntia kun ravasimme rauhallisesti takaisin tallipihaan. Kävelytin vielä ponia maneesissa jonkin aikaa huudellen samalla ohjeita kaverilleni joka hyppäsi juuri toisella ponillamme. Kun varusteet oli purettu, Daikku pääsi vielä laitumelle lopuksi päivää.

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!