Ch Chill Out

Champion arvonimi myönnetty 10.12.2014
KTK-II palkittu 08/2016 tilaisuudessa (70 p)
VWY-II palkittu 27.11.2016 (42 p)
VVJ-II palkittu 28.02.2017 (97,5 p)
ERJ-II palkittu 31.03.2017 (90 p)
1st Marathon Hunt CAS XLII
2nd Gaala Jumper 2013
4th PP National Cup CAS XXX

Rotu
welsh A
Skp säkä
ori 121 cm
Väri
mustankimo
Genotyyppi
Gg Ee aa CC
Syntm pvm
20.02.2012
VH-tunnus
VH12-024-0175
Tuoja
taffel, Nidavellir
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
este, valjakko, laukat
Koulutustaso
HeB, 70cm, vaativa
 
 
 
 
Laukkapainotus
risut
Tasot
r grade I / s ug
Risut
11: 5-2-1-1 (9)
Voittosumma
105 200v€
Sileät
3: 0-1-2-0 (3)
Voittosumma
2 800v€
Risu prosentit
45 % / 82 %
Sileä prosentit
00 % / 100 %

Kuvat

     

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Historia

Chill muutti meille hieman ennen kuin täytti kaksi vuotta. Sitä ei ollut juuri koulutettu tai käsitelty, vaan se oli elänyt orivarsojen laitumella niin sanotusti villinä ja vapanaa. Näin kuitenkin pari videota orin liikkeistä ja sen upean suvun, joten minun oli pakko saada poni. Alkuun poni oli täysin mahdoton ja vaati runsaasti kärsivällisyyttä ja lempeitä rajoja saada se kunnioittamaan ketään. Iän myötä poni on rauhoittunut hurjasti ja kilpailu-uran jäädessä hiljalleen taakse ja orin eläköityessä, se on jo useimmiten leppoisa tapaus. Kun ponin laukkaura alkoi jäädä vain suurkilpailuihin, innostuimme valjakkoajosta, jossa poni olikin omassa elementissään alusta alkaen. Mikäpä olisi nykyään parempaa kuin tallustella kärryillä metsässä rauhallisena iltana, kun ei enää tarvitse pelätä ponin potkivan päätäsi irti.

Luonne

Tempperamenttinen ja vaativa poni, joka todella tarvitsee kokeneen hoitajan joka ei hätky helposti. Poni yrittää aina pelotella aluksi kaikki karsinan ovelta jo pois irvistelemällä ja kääntämällä takapäätään uhkaillen. Kuitenkin kaikki tämä on vain pelleilyä ja ulkokuorta, oikeasti Chill ei ole tehnyt kenellekään koskaan mustelmaakaan. Ratsastaessa ei helpoimmasta päästä ja heittääkin nopeasti epävarmat tapaukset alas.

Hoitaessa koittaa alkuun kevyesti litistää hoitajaa seinään, luimistelee pahasti ja ei varmasti anna varustaa itseään helpolla. Kun poni on saatu harjattua, täytyisi yrittää saada varusteet sen päälle ja tässä onkin yksi vaikeimmista operaatioista. Pienestä koostaan huolimatta poni saa päänsä melkoisen korkealle ja ei avaa suutaan helpolla kuolaimille. Satulan kanssa pullistellaan ja yritetään väistellä sitä, ettei vain joutuisi alistumaan ja töihin. Kun hoitaja on tuttu ja alkuunsa saanut orin komennettua aloilleen, se osaa kyllä käyttäytyä ja jopa nauttia hoidosta. Taluttaessa yrittää nykiä itseään vapaaksi ja jos suussa ei ole ketjua tai kuolaimia, tempoo lopulta niin kovaa että varmasti pääsee irti.

Ratsastaessa aluksi pukittelee, yrittää peruttaa ja pyöriä ja hyppiä pystyyn, kunnes ratsastaja käskee riittävän napakasti sen lopettaa ja antaa muuta miettimistä. Esteillä innostuu helposti liikaakin ja taas takapuoli lentää. Chill hyppää hienosti ja erittäin varmasti, eikä juuri vaadi yllyttämistä hypätäkseen minkä ylitse vain. Liika vauhti tosin kostautuu helposti pudotuksina. Kouluradoilla alkaa keksiä itselleen tekemistä ja vaatiikin jatkuvasti jotain pientä aktiviteettia. Kilpailuissa keskittyminen on välillä hukassa, varsinkin jos ratsastaja antaa sille yhtään tilaa temppuilla.

Valjakkoajossa rauhallisempi ja herkempi. Kuuntelee hyvin, tekee mitä pyydetään ja harvoin keksii omia temppujaan. Mitä nyt pitää tietty joskus varmistaa että täytyykö tästä kohtaa varmasti mennä, mutta muuten Chill on oikein mukava ajokki, joka yrittää parhaansa.

Sukutaulu

i. Twinky Bermuda (evm)
121 cm mkm
ii. Sultan II (evm)
120 cm rm
iii. Synod Tegan (evm)
118 cm rtkm
iie. Madix (evm)
117 cm rn
ie. Wek Cocoamo (evm)
120 cm m
iei. Moses Llwyr (evm)
121 cm m
iee. Wen Ianto (evm)
121 cm rt
e. Zippy Flash (evm)
115 cm m
ei. Solar Cough (evm)
113 cm rt
eii. Aeddan (evm)
121 cm rtkm
eie. Balch Voyles (evm)
116 cm m
ee. Lady Vankled (evm)
113 cm m
eei. Kimble II (evm)
119 cm mkm
eee. Eudav Gullam (evm)
120 cm rn

i. Twinky Bermuda on ylväs mustankimo ori, jonka säkäkorkeus on 121 cm. Ori on luonteikas tapaus, joka kilparadoilla kuumuu reippaasti. Kuumumisesta huolimatta ori kipusi aina G1-tasolle saakka ja voitti neljä kertaa G1-tasolla. Viiden vuoden pituisen laukkauran jälkeen Twinky Bermuda siirtyi kisaamaan 70 cm rataesteitä, josta menestystä ei paljoa tullut. Siitoksessa ori on jättänyt paljon jälkeläisiä, joista useita on nähty risuesteradoilla, sekä rataesteillä.

ii. Sultan II oli hyväluontoinen ruunikonkimo, joka oli sä'ältään 120 cm korkea. Laukkaradoilla ori kilpaili kuusi vuotta G2-tasolle saakka, minkä jälkeen se kilpaili rataesteitä 70 cm ja koulua helppo C tasolla, sekä noviisiluokkia valjakossa. Ori kantakirjattiin II-palkinnolla. Siitoksessa oriilta jäi seitsemän ikäluokkaa.

iii. Synod Tegan oli voitokas laukkaratsu, joka nousi nopeasti G1-tasolle ja voitti useamman suurkilpailun. 118 cm korkeaa, rautiaankimoa oriita kutsuttiin "Harmaaksi Komeetaksi". Laukkauran jälkeen ori siirtyi suoraan siitokseen eikä sillä kilpailtu muissa lajeissa. Sisukas ja tempperamenttinen ori oli suosittu tammanomistajien keskuudessa ja jätti isoja ikäluokkia.

iie. Madix toimi melkein koko ikänsä pienen ratsastuskoulussa opetushevosena. Ruunikko tamma oli lasten suosikki, koska se oli hyväluontoinen ja toimiva sekä 117 cm säkäkorkeudeltaan sopiva. Tamma syntyi siittolassa, ja siitä oli tarkoitus tulla monitoimikilparatsu emänsä tavoin. Loukkaantuminen tarhassa 2-vuotiaana muutti kuitenkin suunnitelmat.

ie. Wek Cocoamo oli helposti kuumuva, 120 cm korkea tamma, joka kilpaili koulua helppo B tasolla ja rataesteitä 80 cm. Musta tamma ei koulussa menestynyt, koska kuumui helposti kesken kouluradan. Esteillä sen sijaan tamma menestyi sijoitusprosentin ollessa 68. Tamma kantakirjattiin II-palkinnolla. Varsoja tammalta jäi kuusi ja niitä on nähty niin estekentillä kuin kouluradoillakin.

iei. Moses Llwyr oli kimalteleva musta ori, jolla oli korkeutta 121 cm. Raamikas ori menestyi näyttelyissä ja se miellytti useiden tuomareiden silmiä. Oriista tulikin pian Champion. Ori oli monitoimiponi, joka kilpaili ensin laukkaradoilla niin sileällä kuin risuesteidenkin puolella, josta ura jatkui este- ja kouluradoilla. Jälkeläisiä ori ei kuitenkaan paljoa saanut, koska sen tiineyttämisprosentti oli matala.

iee. Wen Ianto oli rautias, 121 cm korkea kuuma tamma, joka kilpaili laukkaradoilla sileillä ja risuesteillä. Ura päättyi 8-vuotiaana, kun tamma loukkaantui pahasti kesken risuestelaukkakilpailun kompuroimalla esteellä. Sen jälkeen tamma toimi vain siitoksessa ja jätti yhdeksän varsaa. Varsoilleen tamma periytti kuumaa luonnetta mutta myös sisua.

e. Zippy Flash on musta, isomerkkinen tamma, joka on suorastaan häijy tamma. 121 cm korkea tamma äksyilee tuon tuostakin ja esittelee hampaitaan hoitajalle joka päivä. Luonteikkuudesta oli kuitenkin hyötyä kilparadoilla: tamma kilpaili menestyksekkäästi sileillä aina G1-tasolle saakka. Samaan aikaan tamma kilpaili myös esteillä. Laukkauran jälkeen tamma on siirtynyt kilpailemaan 60 cm esteradoilta 80 cm esteradoille. Varsoja tammalta on jäänyt vain neljä.

ei. Solar Cough oli pieni ja kevytrakenteinen, sä'ältään 113 cm korkea. Rautias ori oli rauhallinen eikä sillä ollut laukkakisoissa menestymiseen vaadittua voitontahtoa. Sen sijaan ori toimi koulussa loistavasti, ja menestyi helppo B kouluradoilla sijoitusprosentin ollessa huimat 78. Se pyörähti myös valjakkokilpailuissa muutamia kertoja ja päräjsi kohtuullisesti myös näyttelyissä. Siitoksessa ori ei ollut suosittu, joten siltä ei jäänyt paljoa varsoja, vaikka oriin tiineyttämisprosentti olikin 98.

eii. Aeddan oli rautiaankimo ori, joka ehti kilpailla vain kolme vuotta laukkaradoilla. 121 cm korkea ori oli arvokisavoittaja, joka ehti lyhyen uransa aikana kilpailla G3-tasolla ja voittaa neljä kertaa tasolla ennen kuin ori kuoli auto-onnettomuudessa 6-vuotiaana. Oriista jäi vain yksi ikäluokka, mutta tästä ikäluokasta useat ovat menestyneet laukkaradoilla.

eie. Balch Voyles oli harrastekäytössä ollut tamma, jonka kanssa kilpailtiin vain pari kertaa helppo C luokissa ja esteillä puomiluokissa. Musta, 116 cm korkea tamma oli oikea lellikki ja rauhallisuuden perikuva. Tamma oli suvukas, joten se myytiin 18-vuotiaana siittolaan, jossa se varsoi kaksi varsaansa.

ee. Lady Vankled oli yönmusta ja pieni tamma. 113 cm korkea tuittupää kilpaili valjakkoajoissa vaativalla tasolla, missä se menestyi hyvin. Tamma oli ketterä tekemään käännöksiä ja toimi hyvin kärryjen edessä, vaikka muuten se äksyili ja temppuili. Tammalla oli vaikeuksia tulla kantavaksi, minkä takia se sai vain Zippy Flashin.

eei. Kimble II oli näyttävä mustankimo ori, joka oli 119 cm korkea. Nopea ja toimiva ori oli loistava parivaljakkokisoissa, minkä lisäksi sillä kilpailtiin jonkin verran koulua helppo C luokissa. Näyttelyissä ori menestyi hyvin ja se sai Champion-arvonimen. Varsoja oriista jäi monta ikäluokkaa, mutta ikäluokat jäivät pieniksi.

eee. Eudav Gullam oli näppärä ruunikko tamma, jolla korkeutta oli 120 cm. Tamma kilpaili laukkaradoilla, mutta menestystä ei sieltä tullut. Koulusta ja valjakosta tammalle kertyi enemmän menestystä. Tamma oli hyväluontoinen ja teki mielellään töitä, mutta kiimat sekoittivat pahasti sen pään ja vaikeuttivat kilpailemista. Varsoja tammasta jäi neljä.

Sukuselvityksestä kiitos Hessi

Ikääntyminen ja jälkeläiset

3 vuotta - 01.03.2012
4 vuotta - 10.03.2012
5 vuotta - 25.07.2012
6 vuotta - 20.06.2012
7 vuotta - 01.08.2012
8 vuotta - 18.02.2013
9 vuotta - 13.05.2013
10 vuotta - 05.08.2013
11 vuotta - 28.10.2015
12 vuotta - 01.10.2016
13 vuotta - 01.11.2016
14 vuotta - 01.12.2016

s. 01.10.2016 t. KW Teleri (e. Tylwyth Teg)
s. 14.04.2016 t. A.D. Chill Out Charlie (e. Shawnee)
s. 10.08.2013 t. Never Say Go Mic (e. Never Say Yes)
s. 19.02.2013 o. Mic Niagara (e. Never Say Yes)
s. 02.03.2013 t. Mic Bombidom (e. Breathless)
s. 29.11.2012 o. Mic Chill (e. Someone Like Me)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

4v kausi (3: 0-1-2-0)
12.04.2012 Micramissa, 3/3, 2F maiden sileä (8 00ve)
03.04.2012 Micramissa, 3/3, 2F maiden sileä (8 00ve)
13.03.2012 Micramissa, 2/3, 2F maiden sileä (1 200ve)

Koulu (6 sijoitusta)

15.03.2013 KRJ, 05/60, HeB
07.03.2013 KRJ, 02/60, HeB
06.03.2013 KRJ, 02/60, HeB
03.03.2013 KRJ, 03/40, HeB
28.02.2013 KRJ, 06/40, HeB
27.02.2013 KRJ, 05/40, HeB

Maastoeste (4 sijoitusta)

10.03.2013 MEJ, 02/12, 60 cm
09.03.2013 MEJ, 03/12, 60 cm
06.03.2013 MEJ, 01/12, 60 cm
05.03.2013 MEJ, 02/12, 60 cm

Risuestelaukat

11v kausi (1: 1-0-0-0)
31.07.2016 PLJ, 01/04, grade I 7,5F risut (50 000ve) Marathon Hunt

10v kausi (1: 0-0-0-1)
17.10.2013 PLJ, 4/7, grade I 5F risut (10 000ve) PP National Cup

7v kausi (3: 1-1-0-0)
01.01.2013 PLJ, 2/7, grade I 4F risut (18 000ve) Gaala Jumper 2013
12.08.2012 PLJ, 5/6, grade I 5F risut, Presta Pony National Cup
09.08.2012 PLJ, 1/4, grade II 5F risut (8 000ve)

6v kausi (3: 1-1-0-0)
06.07.2012 Prestassa, 5/5, 3,5F grade II risut
27.06.2012 Prestassa, 2/5, 3,5F grade II risut (4 800ve)
25.06.2012 Micramissa, 1/5, 4F grade III risut (6 000ve)

5v kausi (3: 2-0-1-0)
18.06.2012 Rosewelissa, 3/4, 4F grade III risut (2 400ve)
10.05.2012 Micramissa, 1/5, 3F allowance risut (4 000ve)
21.04.2012 Prestassa, 1/3, 2,5F maiden risut (2 000ve)

Este (64 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

31.07.2016 ERJ, 10/139, 60 cm, ERJ-Cup
31.08.2014 ERJ, 01/131, 70 cm, ERJ-Cup
12.08.2014 ERJ, 02/03, 60 cm tarina
10.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
09.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
07.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
06.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
06.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
19.08.2014 ERJ, 04/30, 70 cm
13.08.2014 ERJ, 04/30, 70 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
04.08.2014 ERJ, 01/04, 60 cm
04.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
03.08.2014 ERJ, 02/04, 70 cm
03.08.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
28.07.2014 ERJ, 02/18, 60 cm
18.07.2014 ERJ, 01/24, 60 cm
30.06.2014 ERJ, 03/202, 70 cm, ERJ-Cup
30.06.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
29.06.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
29.06.2014 ERJ, 01/03, 60 cm
27.06.2014 ERJ, 02/04, 70 cm tarina
27.06.2014 ERJ, 01/04, 60 cm tarina
23.06.2014 ERJ, 03/23, 70 cm
23.06.2014 ERJ, 03/40, 60 cm
22.06.2014 ERJ, 01/02, 60 cm
21.06.2014 ERJ, 01/05, 60 cm
20.06.2014 ERJ, 01/40, 70 cm
20.06.2014 ERJ, 06/40, 60 cm
17.06.2014 ERJ, 02/40, 60 cm
15.06.2014 ERJ, 01/30, 60 cm
13.06.2014 ERJ, 02/30, 60 cm
10.06.2014 ERJ, 01/06, 70 cm
09.06.2014 ERJ, 03/09, 60 cm
06.06.2014 ERJ, 01/03, 60 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 02/04, 70 cm tarina
06.06.2014 ERJ, 01/30, 60 cm
06.06.2014 ERJ, 04/59, 60 cm
04.06.2014 ERJ, 04/59, 60 cm
03.06.2014 ERJ, 03/23, 60 cm
02.06.2014 ERJ, 06/59, 60 cm
27.05.2014 ERJ, 03/30, 60 cm
26.05.2014 ERJ, 01/05, 60 cm
23.05.2014 ERJ, 04/30, 70 cm
19.05.2014 ERJ, 01/08, 60 cm
15.05.2014 ERJ, 02/40, 70 cm
19.04.2014 ERJ, 07/53, 60 cm seura
19.04.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
21.03.2014 ERJ, 04/20, 60 cm seura
15.03.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
10.03.2014 ERJ, 01/03, 60 cm
06.03.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
02.03.2014 ERJ, 02/06, 60 cm
02.03.2014 ERJ, 01/02, 70 cm
10.06.2013 ERJ, 01/01, 70 cm
14.02.2013 ERJ, 03/13, 60 cm
14.02.2013 ERJ, 02/08, 70 cm
28.02.2013 ERJ, 01/06, 70 cm
09.02.2013 ERJ, 03/50, 70 cm
08.02.2013 ERJ, 07/50, 70 cm
31.12.2012 ERJ, 01/04, 60 cm
31.12.2012 ERJ, 01/04, 70 cm
25.12.2012 ERJ, 01/04, 70 cm
29.11.2012 ERJ, 02/50, 70 cm
27.11.2012 ERJ, 02/07, 60 cm

Maastoeste (1 sijoitusta)

15.06.2014 MEJ, 05/25, 50-60 cm, MEJ-Cup

Match show't ja näyttelyt

12.08.2014 NJ, 03/11, irtoSERT
31.05.2014 NJ, 03/10, irtoSERT
29.03.2014 NJ, 01/10, irtoSERT
06.02.2013 NJ, 8/11, KuMa, JS
08.12.2012 NJ, LKV3, KuMa, JS

05.02.2017 VSN, SW5
14.12.2016 VSN, 02/12, RCH
27.06.2014 VSN, SW2
17.06.2014 VSN, 03/04, RCH

30.01.2015 MSY, PUN1, BIS1
31.07.2014 MSY, PUN1, BIS3
31.05.2014 MSY, SIN1, BIS5
11.05.2014 MSY, PUN1
10.05.2014 MSY, SIN1
15.11.2012 MSY, PUN1, BIS3

Valjakko (69 sijoitusta)

31.03.2017 VVJ, 04/100, vaativa yhd. yksilö, VVJ-Cup
31.12.2014 VVJ, 01/34, vaativa yhd. pareille, VVJ-Cup
30.06.2014 VVJ, 20/28, vaativa yhd. pareille, VVJ-Cup tarina
29.06.2014 VVJ, 01/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
28.06.2014 VVJ, 01/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
28.06.2014 VVJ, 01/06, vaativa yhd. yksilö kansallinen
27.06.2014 VVJ, 01/03, vaativa yhd. yksilö kansallinen
27.06.2014 VVJ, 01/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
26.06.2014 VVJ, 01/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
22.06.2014 VVJ, 01/07, vaativa yhd. yksilö kansallinen
17.06.2014 VVJ, 01/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
16.06.2014 VVJ, 01/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
16.06.2014 VVJ, 01/02, vaativa yhd. yksilö kansallinen
15.06.2014 VVJ, 01/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
14.06.2014 VVJ, 04/30, vaativa yhd. yksilö
14.06.2014 VVJ, 01/02, vaativa yhd. yksilö kansallinen
13.06.2014 VVJ, 04/21, vaativa yhd. pareille
13.06.2014 VVJ, 05/30, vaativa yhd. yksilö
11.06.2014 VVJ, 02/05, vaativa yhd. yksilö kansallinen
10.06.2014 VVJ, 01/20, vaativa yhd. pareille
10.06.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
10.06.2014 VVJ, 01/02, vaativa yhd. yksilö kansallinen
09.06.2014 VVJ, 03/21, vaativa yhd. pareille
08.06.2014 VVJ, 02/16, vaativa yhd. pareille
06.06.2014 VVJ, 04/21, vaativa yhd. pareille
04.06.2014 VVJ, 04/16, vaativa yhd. pareille
03.06.2014 VVJ, 04/25, vaativa yhd. pareille
03.06.2014 VVJ, 01/14, vaativa yhd. yksilö alue
02.06.2014 VVJ, 01/14, vaativa yhd. yksilö alue
01.06.2014 VVJ, 01/14, vaativa yhd. yksilö alue
30.05.2014 VVJ, 01/06, vaativa yhd. yksilö alue
28.05.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
25.05.2014 VVJ, 01/25, vaativa yhd. pareille
25.05.2014 VVJ, 01/05, vaativa yhd. yksilö alue
20.05.2014 VVJ, 01/05, vaativa yhd. yksilö alue
18.05.2014 VVJ, 01/25, vaativa yhd. pareille
02.05.2014 VVJ, 01/06, vaativa koulu yksilö alue
01.05.2014 VVJ, 01/06, vaativa koulu yksilö alue
01.05.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
30.04.2014 VVJ, 01/06, vaativa koulu yksilö alue
29.04.2014 VVJ, 01/06, vaativa koulu yksilö alue
27.04.2014 VVJ, 01/10, noviisi tark. yksilö alue
27.04.2014 VVJ, 02/05, noviisi koulu yksilö alue
26.04.2014 VVJ, 02/30, vaativa yhd. yksilö
26.04.2014 VVJ, 02/04, noviisi koulu yksilö alue
26.04.2014 VVJ, 02/10, noviisi tark. yksilö alue
25.04.2014 VVJ, 02/10, noviisi tark. yksilö alue
23.04.2014 VVJ, 02/23, vaativa yhd. pareille
22.04.2014 VVJ, 03/14, noviisi tark. yksilö seura
21.04.2014 VVJ, 03/14, noviisi tark. yksilö seura
20.04.2014 VVJ, 03/14, noviisi tark. yksilö seura
19.04.2014 VVJ, 03/14, noviisi tark. yksilö seura
18.04.2014 VVJ, 03/23, vaativa yhd. pareille
18.04.2014 VVJ, 03/29, vaativa yhd. pareille
14.04.2014 VVJ, 01/29, vaativa yhd. pareille
13.04.2014 VVJ, 01/17, noviisi koulu yksilö seura
12.04.2014 VVJ, 02/18, noviisi koulu yksilö seura
12.04.2014 VVJ, 04/29, vaativa yhd. pareille
11.04.2014 VVJ, 03/14, noviisi tark. yksilö seura
08.04.2014 VVJ, 02/50, vaativa yhd. yksilö
05.04.2014 VVJ, 02/50, vaativa yhd. yksilö
28.03.2014 VVJ, 05/30, noviisi yhd. yksilö
25.03.2014 VVJ, 04/27, noviisi yhd. pareille
20.03.2014 VVJ, 06/40, noviisi yhd. yksilö
17.03.2014 VVJ, 04/17, noviisi koul. yksilö seura
10.03.2014 VVJ, 03/30, noviisi yhd. pareille
09.03.2014 VVJ, 01/19, noviisi yhd. pareille
09.03.2014 VVJ, 04/30, noviisi yhd. pareille
06.03.2014 VVJ, 02/19, noviisi yhd. pareille
23.02.2014 VVJ, 01/04, noviisi tark. yksilö (seura)

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valjakkovalmennus 02.02.2017 valmentaja Jannica
Viimeisenä päivänä valjakko pääsi harjoittelemaan laatuarvostelussa esitettävää vapaaohjelmaansa. Sain käsiini paperilappusen, jossa oli lueteltu asiat, joita ohjelmassa tuli olla sekä jonkunlainen esisuunnitelma Tierran miettimästä radasta. Itsenäisten alkuverryttelyjen aikana tutustuin ratapiirrokseen silmäillen samalla verryttelyä ja huudellen ohjeita väliin jos toiseen. Verryttelyn jälkeen he saivat mennä jälleen ohjatusti tehtäviä laukassa, Chill kulki tänään oikein hyvässä muodossa. Harjoittelimme lävistäjällä laukanvaihtoja, nekin menivät kivasti ja Chill vaihtoi hyvin laukat nostaen jalat welshmäisesti hyvin korkealle sekä laukassa että vaihtojen aikana, siitä tuomari kyllä pitäisi! Sitten otettiin vielä taivutuksia ja ympyröitä sekä muuta verryttelyä, ennen kuin kaksikko oli valmiina esittämään ohjelmansa. Ensin alkutervehdys, ihan kuten kouluohjelmissakin.. sitten siirryttiin oikeaan kierrokseen ja alkoi kolmikaarinen kiemuraura.

Alku oli mennyt lupaavasti. Sen jälkeen tuli lävistäjä käynnissä vapaalla ohjalla ja uralta otettiin ohjat tuntumalle, jonka jälkeen tulivat ravissa ympyrät ja muut taivuttavat tehtävät. Seuraavaksi tuli ohjelman vaativin osuus, missä piti esittää koottua ravia, siitä suoraan siirtyminen lisättyyn raviin ja lopuksi ajoa yhdellä kädellä ympyrä tehden molempiin suuntiin. Tierra suoriutui tehtävästä ponin kanssa mallikkaasti, vaikka yhdellä kädellä ajaminen vielä tuntuikin vaikealta. Onneksi sen saattoi h-hetkellä jättää pois, koska sitä ei välttämättä helpossa luokassa vielä tarvinnut esittää. Lopuksi tuli kolmisen kierrosta laukkaa, joista yksi koottuna. Chill tuntui olevan innoissaan päästessään tekemään vaativampia tehtäviä ja loisti kyllä muutenkin suoritusinnollaan tänään! Lopuksi valjakko sai tehdä ravissa kolmikaarista kiemurauraa ja otimme mukaan siirtymisiä. Sen jälkeen olikin kävelyjen aika.

Valjakkovalmennus 01.02.2017 valmentaja Jannica
Keskiviikkona olin ajatellut pitää valmennuksessa pienen pujottelutreenin ja tarkkuutta vaativia harjoituksia, vaikkei nyt oikean tarkkuusradan esteitä voinut tietenkään maneesiin kootakaan.. Aloittelimme kolmikaarisella kiemurauralla käynnissä ja ravissa. Kunnon verryttelyn jälkeen valjakko sai ottaa laukassa omatoimisesti harjoituksia ja verryttelyä sillä aikaa kun kokosin pujottelua ja muuta tarkkuustehtävää maneesiin saatavilla olevista tavaroista. Radasta tuli loppujen lopuksi melkoisen mielenkiintoinen, mutta onneksi Chill ei ollut todellakaan mikään arkajalka. Ohjasin hetken aikaa ennen pujottelua laukassa tekemään vielä ympyröitä ja voltteja hakien muotoa. Se ei heti alkanut luonnistua, mutta ohjeistuksen myötä Chill kulki jo oikein kivassa muodossa. Pyysin valjakon käyntiin ja selitin Tierralle samalla radan kulkua. Siinä oli ämpäreitä pujottelua varten sekä pressu, jonka alta piti mennä taiteiltuna neljän estetolpan päälle sekä vielä pisteenä ii:n päälle puomeja pysäytys ja muita tehtäviä varten. Molemmat tuntuivat nauttivan vaihtelevasta harjoituksesta ja tunti kului pian loppuun.

Valjakkovalmennus 31.01.2017 valmentaja Jannica
Tiistaina pääsimme jatkamaan valjakkoajoa Micramissa. Chill vaikutti kovan pakkasen vuoksi virkeämmältä kuin eilen ja oli kuulemma jo hoitaessa näyttänyt myrskyn merkit omistajalleen, alku oli siis enemmän kuin lupaava.. Aloittelimme kuitenkin eilisen tapaan käynnissä voltteja tehden ja tällä kertaa otettiin siirtymisten tilalle peruutukset neljän askeleen verran, koska ori tuntui olevan jo käynnissäkin kuin lentoon lähdössä! Muutoin se toimi kyllä oikein kivasti ja malttoi ihmeen hyvin kuunnella, vaikka vauhtia piisasi. Seuraavaksi siirryttiin ravitehtävien kimppuun, pääty-ympyrät, pitkille sivuille voltti jolla siirryttiin käyntiin hetkeksi. Tämä tehtävä tarjosi jo molemmille haastetta sen verran, että sen hiomisessa meni hetki. Lopulta harjoitus alkoi sujumaan molempien osalta oikein kivasti ja valjakko sai hetken levätä käynnissä. Loppuun otettiin vielä siirtymisiä laukasta raviin ja laukkaa enemmän pääty-ympyrällä harjoitellen asettamista ja taivuttamista sekä ulos- että sisällepäin. Sen jälkeen valjakko sai jäädä tekemään itsenäiset loppuverryttelyt.

Valjakkovalmennus 30.01.2017 valmentaja Jannica
Minut oli hälytetty Micramiin auttamaan valjakkoajossa Tierraa ja Chilliä, jotka olivat menossa laatuarvosteluun pian ja tarvitsivat enemmän kuin kaiken saatavissa olevan avun. Ilomielin tarjouduin apukädeksi, vaikken kyllä niin hirveästi tiennytkään lajista. Onneksi itsekin muutamia valjakkoponeja olin ajanut, joten ajattelin pärjääväni valmentajana joten kuten edes. Aloittelimme valmennuksen ihan vapaalla käynnillä jutellessamme samalla mitä he yleensä tekivät valmennuksissa ja mitä mahdollisuuksia ylipäätään valjakkoajossa oli harjoittelun suhteen. Varsinaisen valmennuksen pääsimme aloittamaan noin varttia myöhemmin. Ensi töikseen pari sai esittää käynnissä ensin parin kierroksen verran molempiin suuntiin voltteja, pysähdyksiä ja siirtymisiä käynnistä raviin sekä toisinpäin. Sitten kokeiltiin ravissa voltit lyhyille sivuille ja pitkän sivun keskellä viiden askeleen verran siirtymisiä käyntiin. Ne sujuivat hyvin ja jatkoimme käyntitehtävillä hetkisen. Sitten otettiin vielä laukkaa uralla muutama kierros molempiin suuntiin. Chill vaikutti oikein rennolta ja rauhalliselta, joten siihen oli hyvä loppuravien kautta lopetellakin.

Estevalmennus 09.12.2016 valmentaja Satu.
Tänään Chillillä oli selkeästi rauhallisempi päivä. Se oli jopa hieman tönkkö alkutunnista, joten hypytin ratsukkoa pikkuesteillä ja puomitehtävillä. Jopa poni heräsi, mutta oli selkeästi paremmin ratsastajansa alla kuin viime kerralla nähdessäni ratsukon tositoimissa.

Päätimme keskittää koko tunnin jumppatehtäviin. Ori tuli hieman liian pinkovassa laukassa puomi-kavaletti-kavaletti-puomi linjalle, joka johti koko rykelmän räjähtämiseen. Ensimmäisen hypyn mennessä nappiin muut tulivat automaattisesti perässä, ja tämän huomattiin pitävän erityisen hyvin paikkaansa tunnin edetessä. Kaikenlaisten pienten esteiden, kavalettien ja puomien yhdistely ja linjojen ratsastaminen sai Chillin varsin taipuisaksi ja ketteräksi. Hymy oli Tierran kasvoilla melkoinen, eikä valmentajakaan siltä välttynyt. Tyytyväisinä valmennukseen lopettelimme ja Tierra antoi oriille pitkät ohjat.

Estevalmennus 08.12.2016 valmentaja Satu.
Pyysin Tierraa nostamaan pikkuponinsa raville. Kävelty oli riittämiin ja nyt ryhdyttäisiin töihin. Ratsukko sai verrytellä ja käydä kaikki askellajit läpi itsenäisesti kun kokosin vielä viimeisiä esteitä. Kimon ravin tahti oli niin nopeaa, että silmät meni sekaisin sitä katsellessa ja Tierralla olikin hieman hankaluuksia saada tämä kuulolle. Vasta tämän jälkeen ratsukko sai tulla muutaman yksittäisen hypyn.

Muuta pöllöä ei Chill-ori tehnyt, mutta vauhtia oli senkin edestä. Siispä keskityimme yksinkertaisiin juttuihin. Treenasimme laukanvaihtoja esteiden päällä ja lopuksi ratsukko hyppäsi rataa. Pudotuksilta ei vältytty eikä vauhti hiipunut missään vaiheessa, mutta sentään poni lopetti kiskomisen ja Tierra sai kevyemmän tuntuman sekä rennomman ponin. Kyllä on ponilla virtaa, vaikkei mikään mukula enää olekaan! Ratsukko sai hoitaa myös loppuverkan itse.

Estevalmennus 06.12.2016 valmentaja leahiii
Rakennellessani maneesiin muutamia esteitä ratsukko teki itsenäistä verryttelyä käyden kaikki askellajit läpi. Silmäkulmasta näin, kuinka Chill iloisesti koetteli ratsastajansa hermoja heitellen ahkerasti takapuoltaan. Olin jättänyt kaikki esteet vielä noin puolen metrin korkuisiksi, joista yhdestä tein ristikon verryttelyesteeksi. Ratsukko sai tulla sitä voltilla vaihdellen välillä suuntaa esteen jälkeen. Ratsastaja sai tehdä jo nyt kovasti töitä hillitäkseen innokasta oriaan, joka olisi mielellään tullut liiankin kovalla vauhdilla esteelle. Ennen varsinaisen radan hyppäämistä pyysin ratsukkoa tulemaan muutaman kerran sarjan, jonka väliin mahtuisi kaksi askelta. Aluksi oli hyvä, että väliin mahtui vähän enemmän askelia, sillä vaati muutaman toiston, että Chill saatiin tulemaan rauhallisesti molemmille esteille. Pienen hengähdystauon jälkeen ratsukko sai tulla vielä kuuden esteen rataa. Ensimmäisellä kerralla oli taas hieman jarruongelmia, minkä takia puomit kolisivat aika lailla. Annettuani ratsastajalle muutamia vinkkejä ja ottamalla esiin muutaman ongelmakohdan, saatiin nekin luonnistumaan muutaman kerran jälkeen. Chill alkoi jo näyttää kaikkensa antaneelta, joten annoin ratsukon siirtyä loppuverryttelyihin.

Päiväkirjamerkintä 02.11.2016 hoitaja Jannica
Ulkona satoi jotakin todella epämääräistä veden, lumen ja rännän kaltaista, joten majoituimme tietenkin Chillin kanssa maneesiin säältä suojaan. Ori oli päiväkirjan mukaan liikkunut viime aikoina todella paljon, joten päätin tänään kevyesti juoksutella sen vain. Otin orin ensiksi liinanpäähän alkukäyntien ajaksi ja käveltyään kymmenisen kierrosta pyysin saman määrän ravia. Sitten päästin sen maneesiin juoksentelemaan vapaana. Chill vaikutti tänään kyllä oikein nimensä veroiselta, sillä ei jaksanut edes ryhtyä ilakoimaan vapauden tunnettaan läpi, vaikka tekihän se kyllä laukassa yhden spurtin, mutta siihen se sitten jäikin.. Otin orin kiinni kun se oli saanut ravailla omaan tahtiin loppuravit ja kävelimme vielä maneesia ympäri muutamia kierroksia. Sitten oli aika palata talliin hoitamaan poni, joka kävikin kädenkäänteessä, koska olin hemmotellut sitä ennen juoksuttamista pitkällä harjailulla, joten hommasta selvisi hetkessä tällä kertaa.

Päiväkirjamerkintä 21.10.2016, hoitaja Jannica
Varustin Chilliä kuntoon pientä maastolenkkiä varten, koska ajattelin orille olevan siitä hyvää vaihtelua liikutusohjelmaan, joka oli tällä hetkellä orin ratsastettavuuden vuoksi paljolti kenttä/maneesipainotteinen sopivien ratsastajien puuttuessa Tierran lisäksi. Nainen oli erittäin tyytyväinen kuullessaan, että poni pääsisi pitkästä aikaa maastoon, mutta muistutti olemaan sen kanssa varovainen. Onneksi emme olleet sokerista tehtyjä, sillä astuessani heijastimin valaistun ponin kanssa tallista ulos oli alkanut sataa vettä. Se ei kuitenkaan masentanut mielialaani vaan hyppäsin kyytiin ja lähdimme rauhallisesti kävelemään kohti tuttua metsäpolkua, itse asiassa ainoaa reittiä, jonka Micramista tunsin. Pitäisi kyllä saada joku mukaan näyttämään maastoreittejä, joita tallilla riitti, mietin ohjatessani Chillin tutulle polulle. Lenkki meni muuten hyvin, mutta jossain kohtaa Chillin oli pitänyt päästä kokeilemaan pientä sivuloikkaa. Se ei kuitenkaan tasapainoani hetkauttanut mitenkään ja Tierrakin oli tyytyväinen kun ratsastaja sekä poni palasivat yhtä matkaa tallille.

Päiväkirjamerkintä 19.10.2016, hoitaja Jannica
Viime kertaisesta maastolenkistä rohkaistuneina päätin jälleen Micramiin tullessani pyytää Tierralta Chilliä maastokaveriksi. Hän suostui ilomielin ja niin koristin pienen ponin lähes joulukuusen veroiseksi kaikilla löytämilläni heijastimilla ja niin sitä mentiin! Kävelimme pitkän matkaa, kunnes nostin ravin ja ravailimme kaikessa rauhassa tutulla polulla poispäin tallilta. Väkisinkin uppouduin aina välillä ajatuksiini, mutta huomatessani Chillin kiihdyttävän itse laukkaan tajusin sentään hidastaa oria. Tällä kertaa onneksi poni totteli, joten hetken kuluttua annoin sen laukata omasta tahdostani pienen pätkän peltotien alkua, jossa oli mukavan pehmeä pohja. Sitten siirsin sen ravin kautta käyntiin ja kävelimme kommelluksitta kotiin asti. Chill oli nauttinut maastolenkistä ja vaikutti hyvin pirteältä palatessamme tallille.

Päiväkirjamerkintä 15.10.2016, hoitaja Jannica
Pitkästä aikaa olin jälleen saapunut katsomaan Chilliä. Se oli ulkoilemassa saapuessani tallille, joten päätin avittaa Tierraa siivoamalla orin karsinan. Päätin vielä pesaista ruoka- ja vesikupit, vaikka eivät ne kovin likaisilta näyttäneetkään. Menin seuraavaksi hakemaan Chillin ulkoa. Se tapitti minua portilla, odotti kai herkkuja. Menimme talliin ja sidoin orin ketjuihin käytävälle. Ori oli helppo hoitaa tänään, jopa kaviot nousivat hyvin. Laitoin ponille suojat ja menin sitten hakemaan varusteita ja turvaliiviä. Alkukäyntien ohella laitoin kokorataleikkaalle ja pitkälle sivulle arviolta 60-70-senttiset pystyesteet ja menin sitten ratsaille.

Käveltyäni kymmenen minuutin alkukäynnit vaihdoin suuntaa ja aloitin vasempaan kierrokseen verryttelyt ravissa tehden ympyröitä ja kaarevia uria molempiin suuntiin. Chill oli rauhallinen ja vastasi apuihin hyvin, älysi kai ettei kannattanut pelleillä mikäli mieli hyppäämään.. Nostin vielä pääty-ympyrällä laukan ja hyppäsin suoralla uralla olevaa pystyä muutaman kerran verryttelyksi. Sitten annoin orin kävellä hetkisen pitkin ohjin. Sen jälkeen otin kahdeksikkoa lävistäjällä, jolloin esteen jälkeen vaihtui aina suunta ja laukka. Vaihdoin sen ravin kautta, koska Chill ei tietenkään helppo B-tasoisena ymmärtänyt laukanvaihtopohkeiden päälle, vaikka esteen ollessa kahdeksikolla olisi se varmasti laukanv vaihtanutkin. Jatkoimme kerran laukkaa vielä uraa pitkin pystylle, jonka jälkeen otin loppuravit ja pitkin ohjin käynnit. Talutin ponin talliin ja otin varusteet pois harjaten ponin kokonaan läpi pikaisesti. Se laukkasi oitis toiseen päähän tarhaa päästyään sinne. Katselin naureskellen Tierran kanssa orin pokkurointia ja pomppuja ja palasin sitten siivoamaan jälkemme.

Päiväkirjamerkintä 14.10.2016, hoitaja Jannica
Saavuin tallille kolmen jälkeen, joten jouduin hetken odottelemaan, että hevoset söivät päiväheiniään. Sillä välin auttelin Tierraa tallihommissa ja laittelin iltaheiniä sekä -ruokia valmiiksi hänen ohjeidensa mukaisesti. Kaivoin repusta ratsastushousut ja vaihdoin ne valmiiksi jalkaan. Sitten otin kypärän ja kengät ja menin tallikäytävälle vaihtamaan kenkiä. Otin Chillin riimun ja narun mukaani ovesta ja menin katsomaan joko ori oli syönyt heinänsä. Hieman oli vielä jäljellä, mutta Chill tuli katsomaan portille, joten otin sen mukaan. Ehtisi se syödä myöhemmin loppuun. Talutin orin talliin ja päätin hoitaa sen tänään kokeeksi karsinassa. Se käyttäytyi yllättävän hyvin hoitaessa ja sain suojatkin laittaa rauhassa jalkaan. Satuloidessa se yritti näykkäistä muutaman kerran, mutta uskoi kyllä kun komensin tosissani. Vaihdoin suitset päähän ja kun sain soljet kiinni menimme kentälle. Kiristin vyötä parilla reiällä, laskin jalustimet alas ja nousin kyytiin.

Käveltyämme kymmenisen minuuttia pitkin ohjin keräsin ohjat käteen ja aloimme verrytellä ravissa. Teimme ympyröitä, voltteja siirtymisiä, jonka jälkeen vaihdoin suuntaa ja tein samoja tehtäviä tähänkin suuntaan. Sen jälkeen otin käyntiin ja harjoittelimme pohkeenväistöä pituushalkaisijalla. Ori toimi hyvin, joten siirsin sen raviin ja päätin kokeilla siinä. Se ei sujunut ihan yhtä hyvin, mutta ori yritti parhaansa ja parin kerran jälkeen siirsin sen käyntiin ja annoin pidempää ohjaa taputtaen kaulalle. Saatuaan venyttää kaulaansa hetkisen keräsin ohjat ja nostin laukan. Otin pari uutta nostoa ravista, jonka jälkeen vaihdoin suuntaa ja otin vasempaan kierrokseen laukkaa ympyrällä. Se sujui hienosti ja päätin hypätä vielä tunnin lopuksi toisella puolella kenttää olleen pienen pystyesteen. Chill innostui, mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään tyhmää, joten ajattelin että voisin ehkä hypätä sillä huomenna, mikäli Tierra antaisi luvan.. Ravailtuamme loppuravit ja käveltyäni vielä vartin verran palasin talliin hoitamaan orin pois.

Päiväkirjamerkintä 03.10.2016, hoitaja Jannica
Seuraavana vuorossa oli mustankimo welsh A ori Chill, jonka olinkin nähnyt useita kertoja näyttelyissä tuomaroidessani. En kuitenkaan ollut koskaan ponilla ratsastanut, joten ajattelin mennä tänään hieman puomeja tai kavaletteja vaihtelun vuoksi, koska ponilla ei oltu kuulemma hypätty hetkeen. Alkuverryttelyt tehtyäni kokosin Chillin seuratessa kiltisti perässä touhujani, kentän molemmille pitkille sivuille noin 40-senttiset pienet esteet. Nousin takaisin ponin selkään ja verryttelin sitä vielä hetkisen ravissa ja laukassa ennen hyppyjä. Ohjasin ponin rohkeasti kavaletille, jonka ori ylitti helposti. Toinenkin este sujui yhä hienosti, joten päätin ottaa molemmat vielä toiseen suuntaan ja lopetella sitten.

Tulin alas loppukäyntien ajaksi taluttamaan oria ja korjasin samalla esteet pois. Lähdimme kohti tallia, missä riisuin varusteet ja vein ne paikalleen. Harjasin orin nopeasti ja vein sen sitten loimitettuna takaisin ulos, oli sopivasti heinäaika. Päätin hieman avustaa Tierraa vielä tallihommissa, joten siivosin Chillin karsinan. Hain vielä puhtaan kuorman alusia tilalle ja vein sitten tavarat paikoilleen. Vein myös heinät valmiiksi iltapäivää varten suuliin ja putsailin vesiautomaatteja tallissa ajankuluksi sillä välin, kun hevoset söivät. Putsailin myös Chillin ja muutaman muun varustekaapit, koska ne olivat sen näköiset ettei niihin oltu hetkeen kajottu. Kaappia siivotessa kului äkkiä yllättävän paljon aikaa, joten varusteiden puhdistus saisi jäädä myöhempään ajankohtaan.

ERJ tarinakilpailu 12.08.2014
Tehtävä: Kirjoita suorituksestanne aloittaen jokaisen sanan ratsun toisella kirjaimella.
Tarina: Huvittavan helposti hyppäsimme. Harjoittelut helpottivat hommaamme harvinaisen hyvin. Hienot hypyt huvittivat henkilökuntaa huimasti, hurraahuudot haipuivat halliin häipyessämme.

VVJ-cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Etsi kappale, jonka lyriikat kuvaavat kisapäiväänne tai yksittäistä suoritustanne. Muutama rivi riittää eli koko kappaleen ei tarvitse sopia tehtävänantoon. Kielenä saa käyttää suomea tai englantia. Liitä osallistumiseesi kappaleen nimi sekä esittäjä. Tuomarointiperusteena ennen kaikkea mielikuvituksellisuus, yllätyksellisyys ja hauskuus. Tehtävä on valjakkokohtainen!
Tarina: Basshunter - I can walk on water I can fly
"I can walk on water
I can fly
I will keep on fighting
Till I die"

ERJ tarinakilpailu 27.06.2014
Luokka 3 Tehtävä: Kuvaile kilpailupäiväänne kahdeksalla sanalla.
Tarina: Oli sitkasta kuin purkka, sekoiltiin kuitenkin voimalla läpi.

Luokka 4 tehtävä: Olet toimittaja, joka on seuraamassa suoritusta kentän laidalla. Mitä hän kirjoittaa sinun ja ratsusi suorituksesta?
Tarina: Itsepäiseltäkin vaikuttava poni saapui kentälle kiukkuisen näköisenä. Suorituksen aluksi tuli pientä temppuilua, mutta kun ratsukko pääsi radalle, poni tuntui innostuvan. Radalla oleva kirkkaan keltainen pystyeste meinasi tuottaa hieman ongelmia, mutta lopulta ori hyppäsi senkin omalaatuisella pompulla. Erikoista ratsukossa oli ratsastajan tapa kannustaa ääneen ponia joka välissä, mutta se tuntui toimivan näiden kohdalla. Ori innostui loppua kohden niin että ratsastaja sai hieman hillitä sen vauhtia, mutta ratsukko pääsi jokaisen esteen yli ilman virheitä ja nopealla ajalla. Selvästi tyytyväinen ratsastaja kiitteli vielä vuolaasti poniaan kävellessään kentältä.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.
Tarina: Aamu valkeni kirkkaana ja kevyen aamupalan jälkeen oli aika lastata ponit kyytiin. Meitä oli useampi touhuamassa ja viimein talli oli tyhjä niistä karsinoista kun pitikin. Menin vielä katsomaan että kaikki ponit on sidottu kiinni ja huomasin että yksi puuttui. Palasin tarkistamaan karsinan, ei ollut siellä. Kyselin kaikilta että oliko joku jo hakenut Chill Outin, mutta kukaan ei muistanut nähneensä koko ponia. Siitäkö syntyi säpinä kun hajaannuimme joka puolelle oritallia, laitumia ja muuta tallialuetta etsimään kadonnutta ponia. Lopulta mieheni tuli hoitamaan tammatallin aamuruokinnat ja ensimmäisenä häntä oli ovella vastassa tyytyväisen näköinen Chill Out. Ori oli viettänyt yönsä tammojen luona, onneksi vain käytävällä eikä päässyt tyttöjen karsinoihin. Erittäin tyytyväisen ja pörheän näköinen oripoika talutettiin viiden jalkansa kanssa trailerille ja tarkistettiin läpikotaisin. Aamuruokia se ei kyllä tarvinut, sillä se oli popsinut suuhunsa ne harvat ruoat, mitä oli tuotu illalla käytävälle, eikä jätetty rehuhuoneeseen. Poni oli onneksi kunnossa ja matkaan kilpailupaikalle päästiin reilusti myöhässä.

ERJ tarinakilpailu 06.06.2014
Tehtävä: Kuvaile kisapäiväänne enintään kolmella virkkeellä. Mukaan täytyy mahtua seuraavat sanat: ilmapallo, jättimäinen, siili, ämpäri ja puomi. Sanoja saa taivuttaa.
Tarina: Aamu alkoi siilin pelastamisella kun perheen koirat olivat keksineet siitä kivan leikkikalun, tuhoten samalla pari ämpäriä ja rikkoen kaikki "Chill Out chillaa voittoon" -ilmapallot jotka piti ottaa mukaan kannustusjoukoille. Matkalla vielä meinasimme törmätä jättimäiseen hirveen ja vaikka selvisimme säikähdyksellä, oli ajatukset hieman hukassa itse suorituksen ajan. Chill Out chillasi vähän liikaakin radalla, mutta loppujaan olin tyytyväinen suoritukseen kun viimeisin sidoin sen trailerin puomiin ja pääsimme lähtemään kotiin.

Päiväkirjamerkintä 13.02.2014, hoitaja Jenna
Chillin kanssa käytiin tänään kärryilemässä. Perinteisen metsäilyn sijaan otin ensin tarkkuustreeniä maneesissa ja sen jälkeen käytiin rentoutumassa metsässä. Chill totteli hyvin eikä kartioiden päältä pudonnut palleron palleroa. Olin kerrassaan tyytyväinen päivän suoritukseen. Iltapäivällä kiillotin ponin kuin parempaakin tapahtumaa varten, sillä se valokuvaaja – Alex? – kävi kuvaamassa oria katalogia varten. Chill ei kuvauksista innostunut, joten toivottavasti on edes pari varteenotettavaa kuvaa mitkä kehtaa julkasta. Varusteiden putsaus sekä harjojen pesu. Illalla tarkistuksessa huomattu pieni ruhje vasemmassa takasessa. Se on putsattu ja laitettu antiseptistä voidetta. Tarkkaillaan.

Päiväkirjamerkintä 05.02.2013, valmentaja nasu
"Jopas on kiva vastaanotto, höpsö!", tokaisin avatessa Chillin karsinan ovea kun poni oli hampaat irvessä vastassa. Menin riimun ja narun kanssa karsinaan, eikä Chill tykännyt ajatuksesta ollenkaan. Poni uhitteli minkä kerkesi, mutten antanut pelolle periksi. "Laitetaas äkäpussi riimu päähän ja mennään käytävälle!", sanoin ponille matalalla äänellä. Chill antautua minulle hyvin ja käveli ihmeen nätisti käytävälle, johon laitoin sen molemmin puolin kiinni.Harjailin ponin kunnolla ja sain sitä komentaakkin välillä aika lujasti. Varusteiden kanssa jouduin tappelemaan aikani, kunnes sain ne Chillin päälle. "Huhhuh, sä oot kyllä aikamoinen poni, tiesitkö?", hitittelin Chillille rapsuttaessa samalla sen otsaa.

Hyppäsin tallin pihalla selkään ja otin asenteen, että en varmasti tuu täältä alas. Ohjasin Chillin maastoihin päin ja se käveli rauhallisesti eteenpäin, välillä haahuillen ympäriinsä. Siirsin sen raviin ja poni lähti kun tykin suusta täyteen laukkaan ja pari pukkiakin tuli. Otin kiinni ja ärähdin kovaan ääneen, joka sai ponin tiputtamaan laukan raviin. "Me mennään tätä tahtia nyt!", ärähdin Chillille ja sä pärskähteli tyytyväisenä. Kävelin välillä ja sitten ravailin taas. Löysin hyvän laukkasuoran, jossa otin laukalle. Chill laukkasi nätisti, mutta pari pientä pukkia antoi. Tulomatka meni hyvin ja poni oli jo vähän väsähtänyt. Me nimittäin ravattiin aika paljon. Olin tyytyväinen itseeni kun pysyin selässä ja tais Chillkin olla aika tyytyväinen. Tallissa laitoin ponin taas käytävälle kiinni ja otin varusteet pois ja harjailin ponin hyvin. Olin aikaisemmin tuonut ponille kuivatusloimen karsinan eteen ja heitin sen ponin päälle. Parit ruisleivän palaset vielä, taputukset ja Chill karsinaan huilimaan. Sanoin heipat ja lähdin tallustelemaan autolle päin!

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!