Carimba's Vegas

LJP-II palkittu 1.12.2012 (43,75p, 81,0%)
VVJ-III palkittu 30.01.2015 (75 p)
vWY-III palkittu 27.11.2016 (38 p)
3rd Dazzling Jumper CAS XXVI

Rotu
welsh sektio b
Skp säkä
ori 136 cm
Väri
ruunikko sabino
Genotyyppi
gg Ee Aa CC SB
Syntm pvm
28.02.2011
VH-tunnus
VH11-022-0094
Tuoja
Omistaja
Micram / Tierra (VRL-02841)
 
 
 
 
Painotus
koulu, valjakko, laukat
Koulutustaso
HeA, 80cm, vaativa
 
 
 
 
Laukkapainotus
risut
Tasot
r grade II / s ug
Risut
9: 4-1-2-1 (8)
Voittosumma
50 200v€
Sileät
3: 0-2-1-0 (3)
Voittosumma
2 800v€
Risu prosentit
44 % / 100 %
Sileä prosentit
0 % / 100 %

Kuvat

   

© Wapaat

Historia

*lumienkuli* huuteli Hevostalli.netissä myytäviä ponejaan. Kävin pari kertaa katsomassa poneja ja ei tuntunut erottuvan mitään edukseen. Lopulta vilkaisin vielä tarkemmin welshejä, sillä olin niitä haaveillut lisää talliin. Carimba's Vegas tuntui kivalle esittelyn perusteella ja oli pari muutakin ihan ok tapausta. Päätin lähteä katsomaan poneja kaverini kanssa kuitenkin, vaikka matkaa oli melkoisesti. Vegas luimi karsinassaan ja sain todella tehdä töistä sen kanssa, jotta sain sen täysin hoiettua. Kun viimein pääsin selkään, tunsin heti, että tässä se on. Vegas liikkui hyvin, radalla lähti välittömästi kisaan toisen ponin kanssa ja pientä kiukuttelua lukuunottamatta toimi erittäin hyvin! Päätin välittömästi ottaa sen mukaani, eikä sitä ole tarvinut katua koskaan.

Luonne

Todella tempperamenttinen ori, joka ei sovikaan ihan kenelle tahansa. Osaa olla oikea hirviö, mutta oikeassa seurassa myös kuin enkeli. Hyvänä päivänä tekee lähes mitä tahansa ihmisten vuoksi. Parhaiten toimii, kun on täysin tuttu hoitaja, joka on ponin kanssa päivittäin.

Hoitaessa päivästä riippuen joko unelmaponi tai riiviö. Hyvänä päivänä seisoo aloillaan hoidon ajan päätään roikottaen tai heinää syöden. Osaa myös temppuilla ja pistää paikat sileäksi jos ei halua olla sidottuna ja harjattuna. Vaatii jämäkän hoitajan joka osaa suhtautua oikein orin vaihteleviin päiviin ja olla rauhallinen sen yrittäessä riehua. Yleensä Vegas rauhoittuu lopulta ja antaa hoitaa loppuun, vaikkakin luimien ja kovaa ääntä pitäen. Varustaminen on aina hieman vaikeaa, sillä poni ei suostu helpolla ottamaan kuolaimia suuhunsa ja satulan kanssa pitää aina vähän pullistella. Taluttaessa yleensä kulkee nätisti vierellä, mutta joskus saattaa yrittää nykiä itseään vapauteen.

Ratsastaessa energinen ja lennokas, ei juuri tarvitse patistelua liikkuakseen. Reipas tahti ja herkkyys avuille ovat ponin valttikortit joka radalla ja sillä onkin vielä kaupan päälle hienot liikkeet. Esteillä vähän saattaa innostuksissaan hypätä miten sattuun, mutta osaava ratsastaja saa sen keskittymään. Koulua ei aina jaksaisi vääntää, mutta kun selästä tiedetään mitä tehdään ja vaaditaan sitä hellän päättäväisesti, Vegas kyllä tottelee ja taipuu hommaan kuin hommaan. Laukkakilpailuissa on ori elementissään, varsinkin risuilla. Sileillä keskittyminen vähän herpaantuu muille uhitteluun, mutta risuilla keskittyy vain hyppäämiseen ja juoksemiseen ja tekeekin sen selvästi sydämestään.

Valjakkoajossa poni on elementissään, vaikkakin vähän turhan vauhdikas välillä. Tarkkuustehtävät vaativat kokeneen kuskin, jotta poni jaksaa todella keksittyä, mutta muut tehtävät hoituvat mallikkaasti. Kun ohjastaja saa ponin kuuntelemaan, se tekee parhaansa, vaikka yrittääkin välillä saisiko vauhtia nostaa hieman lisää.

Sukutaulu

i. Weltkind's Werther (evm)
137 cm rn
ii. Inka's Ameta (evm)
132 cm rn
iii. Holiday's Suprise (evm)
133 cm rn
iie. Little Inka (evm)
135 cm rnkm
ie. Dynamo Duerkheim (evm)
136 cm rt
iei. Dynamo Hercules (evm)
132 cm rt
iee. Lolita (evm)
129 cm rnkm
e. Salvadoora Dali (evm)
127 cm rnsb
ei. Duma's Melodie (evm)
136 cm rnsb
eii. Welle Surim (evm)
137 cm rnsb
eie. Zweig (evm)
122 cm rnkm
ee. Sharonne's Ninette (evm)
129 cm rtkm
eei. Paeld Tbong (evm)
127 cm rt
eee. Ketlz (evm)
131 cm rn

Carimba's Vegasin isä, 137 cm korkea ruunikko Weltkind's Werther syntyi walesilaisella welshponeja kasvattavalla tallilla. Ori asui muutaman vuoden Weltkind'sin tallilla, mutta myytiin myöhemmin huutokaupassa emänsä kanssa Ruotsiin. Siellä Wertiksi kutsuttu ori juoksi laukkalähtöjä niittäen mainetta ja kunniaa itselleen. Vuonna 2006 Wertin laukkaura päättyi jännevammaan ja ori jättäytyi Grade II-radoilta siitosoriksi, kilpaillen kuitenkin valjakkoajossa kuntoutuksen jälkeen. Se on astunut useampia nimekkäitä laukkatammoja ja asustaa nykyään yhä Ruotsissa.

Isän isä, 132 cm korkea ruunikko Inka's Ameta eli Meta syntyi englantilaiseen welshponisiittolaan kylmänä kevätaamuna lähes kuukauden ennen laskettua aikaa. Pienikokoinen orivarsa osoittautui kuitenkin hurjapäiseksi ja vauhdikkaaksi, ja se aloitti uransa esteratsuna. Estesukuinen ori ei kuitenkaan pärjännyt kuin kohtalaisesti, ja se myytiin ennenaikaisesti jalostusoriksi Weltkind'sin talliin, jonka omistuksessa se kiersi laukkaratoja pärjäten todella hyvin. Se kilpaili Grade I-tasolla vielä 7-vuotiaana, ja lopetti kisauransa suuren arvokilpailun voittoon.

Isän isän isä on 133 cm ruunikko poni joka syntyi ja eli koko ikänsä Ruotsissa. Sitä ei koskaan laukoissa käytetty jostain syystä, vaikka sen suku on laukkapainotteinen. Sen sijaan se kilpaili aktiivisesti estekilpailuissa, palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla ja keräsi sertejä näyttelyistä.

Isän isän emä on 135 cm ruunikonkimo tamma jota juuri kukaan ei muista. Se kävi pari kertaa ponilaukoissa, mutta hylättiin aina milloin mistäkin syystä. Hermostunut poni ei viihtynyt missään tapahtumissa missä oli paljon ihmisiä ja se jäikin kotitilalleen seuraneidiksi muille. Sen sukukin on tuntematon, joten sitä ei juuri käytetty jalostukseen. Kaikkiaan se sai kolme varsaa, joista yksi kuoli synnytyksessä.

Isän emä 136 cm korkea rautias Dynamo Duerkheim syntyi ja asui walesilaisella welshtallilla. Aluksi sen kanssa ei kilpailtu juurikaan ja se sai ensimmäisen varsansa jo 5-vuotiaana. Nana kuitenkin myytiin varsan kanssa Ruotsiin, jossa se aloitti laukkauransa 7-vuotiaana eli todella myöhään. Se kilpaili Grade III-tasolle kunnes sen ura 9-vuotiaana loppui kuin ajomatka seinään vakavan jalkavamman takia. Nanaa yritettiin kuntouttaa lähes vuosi, kunnes todettiin että vamma ei tuosta enää paranisi ja vain 10-vuotias tamma lähetettiin kirmailemaan taivaslaitumille.

Isän emän isä on 132 cm rautias ori, joka kilpaili jo nuorena grade 1 tasolle risuestelaukoissa. Sileillä se ei menestynyt yhtä hyvin ja jäikin allowanceen. Tämän jälkeen poni menestyi jonkin verran esteluokissa, mutta jäi siitokseen jo 8-vuotiaana. Siitä on yhteensä yhdeksän varsaa, sillä ori kuoli nuorena tamman potkaistessa sen jalan poikki astutustilanteessa.

Isän emän emä on 129 cm ruunikonkimo tamma. Se ei koskaan kilpaillut yhtään, mitä nyt kiersi muutamissa näyttelyissä hakemassa kohtalaiset arvosanat ja jäi sitten kotiin. Tamma jätti pari varsaa, mutta sitten talli joutui myymään sen rahavaikeuksien vuoksi ja sen koommin ei siitä ole kuulunut. Huhutaan että se myytiin jonnekin ratsastuskouluun, josta se olisi päätynyt ulkomaille.

Emä 127 cm ruunikko sabino tamma Salvadoora Dalin, kutsumanimeltään Doran piti olla lupaavan junnuratsastajan ensiponi. Toisin kävi, kun 2-vuotiaana se päätettiin laittaa kouluratsastuksen sijaan mielummin laukkavalmennukseen. Se osoitti todellisia kykyjä rikkomalla harjoituksissa ponien rataennätykset helposti. Dora laitettiin kilpailemaan kymmeniin arvokisoihin, ja lähes aina se sijoittui. Se toi rahaa ja mainetta omistajilleen. Se kisasi Grade I-tasolle saakka hyvissä voimissa, mutta omistaja ei halunnut ottaa riskejä ja jätti sen siitostammaksi vain 8-vuotiaana.

Emän isä 136 cm korkea ruunikko sabino Duma's Melodie eli Lodi ei ollut kovinkaan kuuluisa laukkaori huonon kohtelun vuoksi. Sitä koulutettiin piiskalla ja vihalla, ja orista tuli säikky ja herkkä eikä se halunnut enää juosta. Lodi oli kuitenkin hyvistä sukulinjoista, ja eläinsuojelun uudelleensijoitettua sen toiselle laukkatilalle se jätettiin suosiolla siitosoriksi. Lodi ei koskaan päässyt kilpailua loppuun joten sillä ei ole alla yhtään päätettyä starttia.

Emän isän isä 137 cm ruunikko sabino ori menestyi loistavasti laukoissa. Se voitti kolmivuotiaana oman ikäluokkansa arvolähdöt, nelivuotiaana kävi vain kahdesti radalla voittamassa grade 3 ja grade 2 tasojen lähdöt. Viisivuotiaana se pääsi jo valtakunnallisiin isoihin grade 1 tason rahalähtöihin ja voitti ne kaikki. Oriin statistiikka oli uskomaton 11: 10-1-0-0. Viimeisessä lähdössään se hävisi turvan verran horjahdettuaan lähdössä ja jääden muista hieman jälkeen. Kun sillä ei enää ollut saavutettavaa, se jäi kotiin siitosoriksi. Kun poni vielä siitosorin toimien ohessa kiersi menestyksekkäästi valjakkokilpailuita ja haki kantakirjan ensimmäisen palkinnon, on laskettu että sillä olisi lähemmäs sata jälkeläistä.

Emän isän emä on 122 cm ruunikonkimo tamma. Se oli aluksi vuosia kasvattajallaan pienellä tilalla jossa se kyllä ratsukoulutettiin, mutta vain helppo C tasoisesti. Kun omistaja kuoli vanhuuteen, poni huutokaupattiin ja se päätyi Ruotsiin pieneen siittolaan joka oli ihastunut sen ulkomuotoon. Tamma eli siellä lopun elämäänsä käyden muutamissa valjakkokilpailuissa.

Emän emä, 129 cm korkea rautiaankimo Sharonne's Ninette eli Ninja juoksi koelähdön vasta kolmannella yrittämällä läpi. Jokaisella hylkäyskerralla syy oli ollut ryöstäminen. Ninja oli todellinen laukkaponi, nopea ja vauhdikas eikä siltä loppunut virta sitten millään. Sitä ratsasti maailmankuulu jockey ja Ninja voitti muunmuassa Pony Derbyn vuonna 2003. Se lopetti uransa nuorena, mutta vauhtia siinä piisasi yhä. Siitostammaksi Ninjaa ei voitu jättää, ja se synnyttikin vain kolme varsaa ja toimii yhä harjoitushevosena nuorille jockeyharjoittelijoille.

Emän emän isä 127 cm korkea rautias ori ei juuri kilpailuissa käynyt. Se pysyi syntymätilallaan ja toimi siitosorina ja kiersi näyttelyitä Suomessa ja Ruotsissa. Ponin vanhemmat olivat menestyneitä valjakkoponeja, jonka vuoksi ori ei itse lähtenyt ratoja kiertämään.

Emän emän emä on 131 cm korkea ruunikko poni, joka menestyi aikanaan hyvin valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Sileissä laukoissa se kävi muutaman kerran ja statistiikalla 8: 3-1-1-0 se sai jättää ne hommat. Poni oli erittäin herkkä ja kuuliainen, minkä vuoksi se oli ihanteellinen lasten ratsu. Poni jätti kolme varsaa, joista kaksi on näkynyt valjakkoradoilla ja kolmas on kauhukakara Sharonne's Ninette.

Sukuselvityksestä kiitos farga, täydentänyt ja kolmannesta polvesta kirjoittanut Tierra

Ikääntyminen ja jälkeläiset

3 vuotta - 03.09.2011
4 vuotta - 20.09.2011
5 vuotta - 26.10.2011
6 vuotta - 25.12.2011
7 vuotta - 20.02.2012
8 vuotta - 19.03.2012
9 vuotta - 11.06.2012
10 vuotta - 03.09.2012
11 vuotta - 26.11.2012
12 vuotta - 18.12.2013

s. 14.04.2016 t. A.D. Vanilla Vegas (e. Sweet Mandy)
s. 08.08.2013 t. Ms. Secret Mic (e. Someone Like Me)
s. 02.09.2013 t. Nira Gemwaith (e. Y Dilledyn)
s. 03.01.2013 o. Never Leave Vegas Ni (e. More Than Ever)
s. 14.09.2012 o. Mic Carr (e. Evil Illusion)
s. 12.09.2012 t. Mic Nellie (e. Never Say Yes)
s. 03.09.2012 t. Mic Batya (e. Breathless)
s. 29.06.2012 t. Mic Gemydith (e. Wynwyn Gemyddiaeth.)
s. 15.06.2012 o. Mic No One Knows (e. Someone Like Me)
s. 05.03.2012 o. Deep in Vegas Vien (e. Deepest Thoughts)
s. 27.12.2011 t. Mic Problem for You (e. Geometric Problem)
s. 05.10.2011 o. Mic Vegas II (e. Geometric Problem ox)

Kilpailutulokset

Sileät laukat

7v kausi (3: 0-1-2-0)
13.03.2012 PLJ, 3/5, maiden 2F sileä (800ve)
06.03.2012 PLJ, 2/3, maiden 3F sileä (1 200ve)
27.02.2012 PLJ, 3/3, maiden 3F sileä (800ve)

Match show't ja näyttelyt

30.01.2015 MSY, PUN1
31.07.2014 MSY, PUN1, BIS4
31.03.2014 MSY, SIN1
10.03.2014 MSY, PUN3
20.08.2012 MSY, SIN2

Este (2 sijoitusta)

04.03.2013 ERJ, 04/50, 80 cm
27.02.2013 ERJ, 03/50, 80 cm

Kenttä (4 sijoitusta)

26.04.2014 KERJ, 02/07, harrasteluokka seura
25.04.2014 KERJ, 02/07, harrasteluokka seura
24.04.2014 KERJ, 02/06, harrasteluokka seura
17.04.2014 KERJ, 05/30, harrasteluokka

Risuestelaukat

11v kausi (1: 0-0-0-0)
01.01.2013 PLJ, 6/7, grade I 4F risut (3 000ve) Gaala Jumper 2013

9v kausi (1: 0-0-1-0)
18.08.2012 PLJ, 3/3, grade I 7F risut (20 000ve) Dazzling Jumper

6v kausi (3: 1-1-1-0)
19.02.2012 PLJ, 1/3, grade II 3,5F risut (8 000ve)
04.02.2012 PLJ, 3/4, grade II 5F risut (3 200ve)
23.12.2011 PLJ, 2/3, grade II 5F risut (4 800ve)

5v kausi (3: 2-0-0-1)
14.12.2011 PLJ, 4/4, grade II 4F risut (1 200ve)
02.11.2011 PLJ, 1/3, grade III 4F risut (6 000ve)
27.10.2011 PLJ, 1/3, allowance 3,5F risut (3 000ve)

4v kausi (1: 1-0-0-0)
01.10.2011 PLJ, 1/3, maiden 4F risut (1 000ve)

Koulu (62 sijoitusta, tarinakilpailuiden tarinat päiväkirjassa)

22.06.2014 KRJ, 03/04, HeA tarina
22.06.2014 KRJ, 01/04, HeA tarina
07.06.2014 KRJ, 01/04, HeA tarina
07.06.2014 KRJ, 02/03, HeA tarina
26.05.2014 KRJ, 03/05, HeA tarina
25.05.2014 KRJ, 06/06, HeA tarina
25.05.2014 KRJ, 02/03, HeA kür tarina
13.05.2014 KRJ, 02/10, HeA kansallinen
12.05.2014 KRJ, 01/06, HeA kansallinen
11.05.2014 KRJ, 06/21, HeA tarina
10.05.2014 KRJ, 01/02, HeA kansallinen
08.05.2014 KRJ, 05/30, HeA
02.05.2014 KRJ, 04/40, HeA
01.05.2014 KRJ, 06/40, HeA
01.05.2014 KRJ, 03/60, HeA
30.04.2014 KRJ, 03/30, HeA
29.04.2014 KRJ, 05/60, HeA
28.04.2014 KRJ, 07/60, HeA
28.04.2014 KRJ, 01/30, HeA
27.04.2014 KRJ, 01/30, HeA
27.04.2014 KRJ, 03/50, HeA
25.04.2014 KRJ, 01/08, KN Special
25.04.2014 KRJ, 06/40, HeA
24.04.2014 KRJ, 03/50, HeA
23.04.2014 KRJ, 02/08, KN Special
23.04.2014 KRJ, 05/50, HeB
22.04.2014 KRJ, 03/50, HeB
21.04.2014 KRJ, 07/50, HeA
20.04.2014 KRJ, 05/30, HeA
20.04.2014 KRJ, 05/40, HeA
20.04.2014 KRJ, 06/40, HeA
20.04.2014 KRJ, 02/34, HeA seura
19.04.2014 KRJ, 03/34, HeA seura
18.04.2014 KRJ, 02/23, HeA seura
17.04.2014 KRJ, 06/40, HeA
16.04.2014 KRJ, 03/24, HeA seura
14.04.2014 KRJ, 03/30, HeA
14.04.2014 KRJ, 05/53, HeB seura
14.04.2014 KRJ, 05/53, HeA seura
14.04.2014 KRJ, 04/40, HeA
13.04.2014 KRJ, 07/53, HeA seura
13.04.2014 KRJ, 05/53, HeB seura
12.04.2014 KRJ, 05/53, HeB seura
12.04.2014 KRJ, 05/53, HeA seura
11.04.2014 KRJ, 06/61, HeB seura
31.03.2014 KRJ, 42/431, HeA, KRJ-Cup
28.03.2014 KRJ, 01/40, HeA
28.03.2014 KRJ, 03/40, HeA
26.03.2014 KRJ, 04/40, HeA
21.03.2014 KRJ, 06/40, HeA
18.03.2014 KRJ, 05/40, HeA
18.03.2014 KRJ, 04/40, HeA
10.06.2013 KRJ, 01/01, HeA
15.03.2013 KRJ, 06/60, HeA
10.03.2013 KRJ, 06/50, HeA
10.03.2013 KRJ, 02/60, HeA
03.03.2013 KRJ, 01/40, HeA
27.02.2013 KRJ, 06/40, HeA
25.02.2013 KRJ, 02/40, HeA
24.02.2013 KRJ, 04/40, HeA
23.02.2013 KRJ, 01/40, HeA
16.11.2012 KRJ, 03/50, HeA
11.11.2012 KRJ, 02/19, HeA
30.10.2012 KRJ, 23/238, HeA, KRJ-cup
01.10.2012 KRJ, 04/60, HeA
30.09.2012 KRJ, 07/50, HeA
27.09.2012 KRJ, 04/40, HeA

Valjakko (65 sijoitusta)

31.12.2014 VVJ, 01/34, vaativa yhd. pareille, VVJ-Cup
30.06.2014 VVJ, 20/28, vaativa yhd. pareille, VVJ-Cup tarina
30.06.2014 VVJ, 01/08, vaativa yhd. yksilö kansallinen
29.06.2014 VVJ, 03/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
29.06.2014 VVJ, 01/06, vaativa yhd. yksilö kansallinen
28.06.2014 VVJ, 03/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
28.06.2014 VVJ, 02/06, vaativa yhd. yksilö kansallinen
27.06.2014 VVJ, 03/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
26.06.2014 VVJ, 01/07, vaativa yhd. yksilö kansallinen
26.06.2014 VVJ, 03/13, vaativa yhd. yksilö kansallinen
25.06.2014 VVJ, 02/30, vaativa yhd. yksilö
24.06.2014 VVJ, 01/07, vaativa yhd. yksilö kansallinen
24.06.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
22.06.2014 VVJ, 04/40, vaativa yhd. yksilö
21.06.2014 VVJ, 06/40, vaativa yhd. yksilö
17.06.2014 VVJ, 03/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
16.06.2014 VVJ, 05/40, vaativa yhd. yksilö
16.06.2014 VVJ, 03/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
16.06.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
15.06.2014 VVJ, 02/06, vaativa yhd. yksilö
15.06.2014 VVJ, 03/09, vaativa yhd. yksilö kansallinen
13.06.2014 VVJ, 04/21, vaativa yhd. pareille
10.06.2014 VVJ, 05/30, vaativa yhd. yksilö
10.06.2014 VVJ, 01/20, vaativa yhd. pareille
09.06.2014 VVJ, 03/21, vaativa yhd. pareille
08.06.2014 VVJ, 02/16, vaativa yhd. pareille
07.06.2014 VVJ, 02/23, vaativa yhd. yksilö alue
07.06.2014 VVJ, 05/30, vaativa yhd. yksilö
06.06.2014 VVJ, 03/21, vaativa yhd. yksilö alue
06.06.2014 VVJ, 03/28, vaativa yhd. yksilö
06.06.2014 VVJ, 04/21, vaativa yhd. pareille
05.06.2014 VVJ, 02/24, vaativa yhd. yksilö alue
04.06.2014 VVJ, 02/24, vaativa yhd. yksilö alue
04.06.2014 VVJ, 04/16, vaativa yhd. pareille
03.06.2014 VVJ, 04/25, vaativa yhd. pareille
31.05.2014 VVJ, 01/26, vaativa yhd. pareille
28.05.2014 VVJ, 05/26, vaativa yhd. pareille
26.05.2014 VVJ, 02/26, vaativa yhd. pareille
25.05.2014 VVJ, 01/25, vaativa yhd. pareille
18.05.2014 VVJ, 01/25, vaativa yhd. pareille
07.05.2014 VVJ, 01/30, noviisi yhd. yksilö
05.05.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
04.05.2014 VVJ, 02/22, vaativa koulu yksilö alue
03.05.2014 VVJ, 02/22, vaativa koulu yksilö alue
03.05.2014 VVJ, 03/30, vaativa yhd. yksilö
28.04.2014 VVJ, 01/02, noviisi tark. yksilö alue
27.04.2014 VVJ, 01/05, noviisi koulu yksilö alue
26.04.2014 VVJ, 04/30, vaativa yhd. yksilö
23.04.2014 VVJ, 02/23, vaativa yhd. pareille
18.04.2014 VVJ, 03/23, vaativa yhd. pareille
18.04.2014 VVJ, 03/29, vaativa yhd. pareille
15.04.2014 VVJ, 04/40, vaativa yhd. yksilö
14.04.2014 VVJ, 01/29, vaativa yhd. pareille
13.04.2014 VVJ, 01/30, vaativa yhd. yksilö
13.04.2014 VVJ, 02/17, noviisi koulu yksilö seura
12.04.2014 VVJ, 04/29, vaativa yhd. pareille
25.03.2014 VVJ, 04/27, noviisi yhd. pareille
21.03.2014 VVJ, 04/30, noviisi yhd. yksilö
19.03.2014 VVJ, 03/40, noviisi yhd. yksilö
15.03.2014 VVJ, 01/40, noviisi yhd. yksilö
13.03.2014 VVJ, 05/40, noviisi yhd. yksilö
12.03.2014 VVJ, 03/40, noviisi yhd. yksilö
10.03.2014 VVJ, 03/30, noviisi yhd. pareille
09.03.2014 VVJ, 01/19, noviisi yhd. pareille
09.03.2014 VVJ, 04/30, noviisi yhd. pareille
06.03.2014 VVJ, 02/19, noviisi yhd. pareille

Valmennukset ja päiväkirja

Valjakkovalmennus 06.02.2017, valmentaja Jannica
Vegasin viimeisenä valmennuspäivänä ajattelimme kerrata aiempien päivien asioita ja niinpä alkukäynnit käveltyään valjakko sai ottaa ohjaa tuntumalle ja alkaa tehdä kääntäviä tehtäviä. Ori oli oikein hyvin tänään kuulolla ja vaikutti tyytyväiseltä sekä kuuliaiselta. He saivat vaihtaa suuntaa, mitä sitä turhaan hinkkaamaan kun hyvin meni.. Sitten tultiin keskihalkaisijaa pitkin harjoitellen ponin suorana pitämistä, se olikin yllättävän haasteellista, mutta loppua kohti suoritus parani, vaikka Vegas yrittikin oikoa aina ennen uraa jompaan kumpaan suuntaan. Ori alkoi myödätä hyvin niskasta ja käytti takapäätään kivasti ravissa. Seuraavaksi jatkettiin koko uralla ja ruvettiin työstämään enemmän sitä kivaa muotoa joka sieltä oli jo tuloillaan. Saatuamme hyvälle mallille ravin ja ponin takaosan käytön annoimme sen kävellä hetkisen ennen laukkatehtäviä. Aloittelimme pienen tauon jälkeen käynti-ravisiirtymisillä, koska orilla oli vähän vauhtia yhä. Rauhoittelu ja pienet puolipidätteet kuitenkin tehosivat hyvin ja tehtyään siirtymisiä muutaman kierroksen molemmissa suunnissa he saivat ottaa laukkaa muutamia kierroksia. Sen enempää ei tänään ehditty, kun raviharjoituksiin oli mennyt niin paljon aikaa. Loppuravit ohjeistin kuitenkin menemään vielä pidemmällä ohjalla, jotta Vegas saisi venyttää kaulaansa kokoamisharjoitusten vastapainoksi.

Valjakkovalmennus 05.02.2017, valmentaja Jannica
Vegasin kolmas valmennuspäivä avautui viiden asteen pakkasessa, joten olimme tänäänkin maneesin suojissa, lisäksi ulkona tuuli melkoisesti, jonka vuoksi ori oli entisestäänkin hermostuneempi. Alkukäynneissä Tierra sai jo pitää ohjat kädessä, sillä ori oli kuin lentoon lähdössä! Päästessään töihin se kuitenkin alkoi pikkuhiljaa rentoutumaan ja Tierra sai tehdä asetuksia ja taivutuksia eri tehtävissä saadakseen orin mielenkiinnon muuhun kuin maneesin rakenteita kolisuttavaan tuuleen. Vegas alkoi vastata apuihin kivasti ja pyöristi kaulaansa sekä selkäänsä hyvin taipuen ympyröiden mukaan. Sen jälkeen vaihdettiin suuntaa ja he saivat hetken ravailtuaan kävellä viiden minuutin välikäynnit. Sen jälkeen otettiin ravissa ympyröitä vielä ja suunnanvaihtotehtäviä. Sitten lopuksi otettiin laukkaharjoitusta, jossa kulmasta nousi laukka, tehtiin keskiympyrä laukassa ja seuraavaan lyhyeen sivuun mennessä jälleen siirrettiin raville. Harjoitus meni hyvin ja edellispäivien treeni oli ilmeisesti sen verran väsyttänyt oria, ettei se enää jaksanut turhia innostua laukkaamisestakaan.

Valjakkovalmennus 03.02.2017, valmentaja Jannica
Vegasin toisella valmennuskerralla Tierra oli saanut kotitehtäväksi harjoitella tulevien valjakkokilpailujen ohjelman ulkoa ja esittää sen minulle, jonka jälkeen harjoittelisimme vielä hiottavia kohtia yhdessä. Ohjelma oli noviisin koulukokeen ohjelma, joten harjoitukset olivat helppoja, lähinnä kaarevia uria, muutama pysähdys ja sen sellaista.. Vegas ei oikein malttanut keskittyä, joten alku oli ohjelmasta vähän hätäinen. Sen jälkeen alkoi sujumaan paremmin loppua kohden. Hioimme muutamia kohtia, mitkä vaativat parannusta, mutta mitään suurempaa ei suorituksessa ollut kyllä ollutkaan. Saatuamme koulukokeen kiitettävään muotoon otimme sopivasti vertyneinä laukassa ympyröitä sekä siirtymiset raviin aina ympyrän keskellä. Sen jälkeen he saivat tehdä ravissa vielä ympyröitä ja kahdeksikkoa, jossa piti muistaa asettaa poni ympyrän sisälle kun suunta vaihtui. Tämän päiväisiin harjoituksiin molemmat olivat erittäin tyytyväisiä ja Vegaskin alkoi loppua kohden rauhoittua saatuaan turhan energian purettua laukkaharjoituksessa.

Valjakkovalmennus 01.02.2017, valmentaja Jannica
Aloittelimme Vegasin valjakkovalmennusta kertaamalla, mitä valjakko oli aiemmilla kerroilla opetellut ja sitten päätimme jatkaa siitä. Alkukäyntien aikana Tierra sai jo hieman ottaa tuntumaa ja pidättää oria, jolla tuntui olevan kiire jonnekin. Kun aloittelimme varsinaiset verryttelyt ori oli jo mukavasti rauhoittunut, mutta käveli kuitenkin yhä hyvin reippaasti. Tehtyämme jonkin aikaa käyntijuttuja oli aika siirtyä raville ja siinä he saivat ruveta vauhdin hillitsemiseksi tekemään askeleen pidennystä ja lyhennystä. Puolessa välissä vaihdettiin suuntaa rata pituussuuntaa poikki mennen ja sitten jatkoimme vielä toiseen suuntaan askeleen vaihtelujen hiomista. Molemmat kierroksen menivät oikein hienosti, joten siirryttiin ennen välikäyntejä vielä tekemään siirtymisiä käynnistä raviin ja toisinpäin. Välikäyntien jälkeen, jotka he saivat mennä vapaasti pitkällä ohjalla viitisen minuuttia keskityttiin hetken matkaa laukkaamiseen. Otimme alkuun laukannostoja ravista ja sen jälkeen he saivat vaihtaa täyskaarrolla suuntaa ja tehdä toiseen suuntaan vielä kolme ympyrää eri puolille maneesia, ennen kuin lopeteltiin tältä kerralta.

Päiväkirjamerkintä 01.01.2017, hoitaja Jannica
Sidoin Vegasin kiinni käytävälle ja hain sen varusteet satulahuoneesta. Aloin harjata sitä sualla, ori nautti joka hetkestä. Vaihdoin harjaa ja jatkoin harjaamista jalkoihin ja päähän. Sitten puhdistin kaviot, mistä Vegas yritti olla ensin eri mieltä, mutta ei voinut kuitenkaan mitään kun olin ne päättänyt puhdistaa. Varustettuani ponin suuntasimme kentälle, koska oli mukavahko keli ja maneesi melko täynnä. Vegas lähti ratsauduttuani reippaaseen käyntiin pitkin ohjin ja muutamia kierroksia käveltyämme siirsin sen raville ja aloin kevennellä alkuverkkoja. Jonkun aikaa ravailtuamme nostin laukan ja tein laukassa ympyröitä sekä annoin orin venyttää itseään pidempään ja reippaampaan pätkään pitkät sivut. Se alkoi kuitenkin pian ennakoimaan ja oikomaan kulmissa, joten siirsin sen ravin kautta käyntiin ja vaihdoimme suuntaa. Sitten otin harjoitusta muutaman kerran toiseen suuntaan ja niin olimmekin valmiita loppuverryttelyyn.

Päiväkirjamerkintä 06.12.2016, hoitaja Jannica
Päätämme lähteä Vegaksen kanssa maastoon. Se on reippaalla tuulella, joten etenemme ensimmäiset kilometrit kävellenkin mukavaa tahtia. Sitten ohjaan orin uudelle reitille, koska kaipaan vaihtelua ratsastukseen, myös se tuntuu olevan kiinnostunut uudesta ympäristöstä ja kulkee korvat pystyssä koko matkan. Sää on kohtalaisen kiva, vaikka lunta tuiskuttaakin taukoamatta. Jäljet peittyvät takanamme, mutta onneksi osaamme tienviittojen mukana kyllä kotiin takaisin.

Päiväkirjamerkintä 06.12.2016, hoitaja Jannica
Olin jälleen kerran saapunut hoitamaan lempiponiani Vegasia Micramiin. Vegas odotteli jo portilla ja yllätyksekseni ori myös hörisi minulle, tosin ruoka-ajalla saattoi ehkä olla jotain tekoa asian kanssa.. Otin riimun ja narun telineestä portinpielestä ja pujotin riimun orin ruskeaan päähän. Se katseli minua silmät mielenkiintoa täynnä, taisi olla mukavempi päivä tänään, vaikka ori matkalla talliin näpertelikin narun kanssa. En kuitenkaan nähnyt tarpeelliseksi kieltää sitä, olisi vain hermostunut ja päivä ollut sitä myöden pilalla. Talutin orin karsinaan ja laitettuani sen kuntoon suuntasimme maastoilemaan, oli kiva pakkaspäivä ja aurinkokin paistoi ihanasti, joten ilma oli omiaan pieneen maastoretkeen. Vegas käyttäytyi maastossa hyvin, vaikka jäikin välillä vähän kyttäilemään, kun ei ollut muita mukana.

Päiväkirjamerkintä 05.12.2016, hoitaja Jannica
Vegas tallusteli tarhassa hermostuneena edestakaisin, hakiessani sitä sisään ajattelin että tänään ei kunnian kukko laulaisi, mikäli orin käytökseen oli vetoaminen myös ratsastaessa.. Noh, menin kuitenkin laittamaan ponia käytävälle kuntoon. Ilma oli todella ärsyttävä, plussan puolella ja vettä satoi, joten päätimme suosiolla mennä maneesiin saatuani Vegasin valmiiksi. Ori luimisteli kävellessämme lyhyen matkan maneesille, ei ihme jollei sekään pitänyt vesikelistä.. Menimme vajaan tunnin verran koulua, itse asiassa poni meni ihan suhteellisen hyvin, vaikka olikin kyllä laiska! Talutin ponin talliin ja otettuani varusteet pois tarjosin sille melassivettä ja vein sitten takaisin ulos. Kävin vielä siivoamassa käytävän jäljiltämme ja putsailin vähän ponin varusteita, joihin ei kyllä oltu kajottu aikoihin..

Päiväkirjamerkintä 04.12.2016, hoitaja Jannica
Joulukuuta oli eletty muutamia päiviä, kun sain soiton Tierralta olisiko minulla ollut aikaa ratsastella Vegasia muutamana päivänä hänen käydessään Tukholman risteilyllä. Suostuin ilomielin pyyntöön, ori taisi olla oikeastaan suosikkini Micramista, vaikken sitä ollutkaan juuri ajatellut. Tänään oli ikävä vesikeli, eikä kyllä mistään olisi uskonut, että jouluun oli enää 20 päivää. Hoidin Vegasin käytävällä, koska se vaikutti hieman stressaantuneelta ollessaan yksin tallissa, sitä ei varmaankaan oltu hetkeen liikuteltu, koska herkkä ja vaativa ori ei aina löytänyt Tierran lisäksi itselleen sopivaa ratsastajaa, tai ainakaan sellaista joka olisi oriin kanssa vaikka maastoon uskaltautunut. Emme mekään sinne tänään lähtisi, koska viime liikutuksesta tuntui olevan aikaa päiväkirjan ja orin käytöksen perusteella. Niinpä laitettuani orille varusteet suuntasimme vesisadetta pakoon tyhjillään seisovaan maneesiin mielessä pidempi koulutreeni tälle päivälle. Olin kyllä aikeissa tälle viikolle viedä ponin vielä maastoonkin, mutta oli ensin hyvä mennä maneesissa parina päivänä, että energia vähän tasoittui.. Kiristin vyön ja hyppäsin kyytiin talutettuani ponin kaartoon. Kävelimme muutamia kierroksia, kunnes kiristin vyön vielä reiällä ja aloitimme sitten harjoittelemaan helppoa C:n rataa. Menimme radan muutamaan otteeseen läpi ja ori toimi aivan loistavasti! Etenkin ravilisäyksistä tuli kivat, kun Vegas oli niin tarmokas! Kiitettyäni oria taputuksella kaulalle kävelimme vielä loppukäynnit maastossa maastakäsin ja suuntasimme sitten tallille hoitopuuhiin.

Päiväkirjamerkintä 03.10.2016, hoitaja Jannica
Päivän kolmantena urakkana oli vuorossa ihanan sabinoponin Vegasin ratsastus. Hauskan näköinen poni tuijotti minua uteliaana tarhassa hakiessani sen sisälle. Tierra oli etukäteen varoittanut orin olevan hieman temperamenttinen, mutta uskoi minun kyllä osaavana ratsastajana pärjäävän ponin kanssa. Niinpä haettuani Vegasin sisään laitoin sen kuntoon ja suuntasimme jälleen kentälle. Alkukäyntien jälkeen kiristin vyötä ja annoin ponin kävellä vielä hetkisen vapaalla ohjalla. Vegas tuntui tänään erittäin laiskalta ja jo alkukäynneissä sain hieman komentaa oria eteen. Harjoittelimme ensin käynnissä perusjuttuja ja sitten samoja tehtäviä ravissa. Laukkasimme melko paljon, koska se tuntui olevan ainoa asia, mistä ori todenteolla innostui! Lopuksi otimme käynnit ja ohjasin ponin sitten kaartoon. Löysäsin vyötä ja nostin jalustimet ylös taluttaen ponin tallille. Riisuin satulan ja suitset, jonka jälkeen tein pikaharjauksen ja vein orin sitten takaisin ulos. Vetäisin myös satulan ja suitset pikaisesti satulasaippualla, samalla kun vein ne varustehuoneeseen paikoilleen.

VVJ-cup tarinakilpailu 30.06.2014
Tehtävä: Etsi kappale, jonka lyriikat kuvaavat kisapäiväänne tai yksittäistä suoritustanne. Muutama rivi riittää eli koko kappaleen ei tarvitse sopia tehtävänantoon. Kielenä saa käyttää suomea tai englantia. Liitä osallistumiseesi kappaleen nimi sekä esittäjä. Tuomarointiperusteena ennen kaikkea mielikuvituksellisuus, yllätyksellisyys ja hauskuus. Tehtävä on valjakkokohtainen!
Tarina: Basshunter - I can walk on water I can fly
"I can walk on water
I can fly
I will keep on fighting
Till I die"

KRJ tarinakilpailu 22.06.2014
Luokka 5 Tehtävä: Saavut aamulla talliin ja jaat hevosille aamuruoat, jonka jälkeen pitäisi lähteä kilpailuihin. Ratsusi on kuitenkin kadonnut! Mistä ratsusi löytyy ja miten se oli sinne päätynyt?
Tarina: Olin paikalla jo tavallista aikaisemmin, jotta ehtisimme varmasti kilpailuihin. Tallin ovia availlessa ihmettelin kun se ei ollutkaan lukossa. Menimme sisään ja aloitimme normaalit aamutoimet, kun tajusin että Vegas puuttui. Myös orin varusteet olivat kadonneet seiniltä ja karsinan ovi oli apposen auki. Hoidimme muut hevoset loppuun, kun samalla etsimme kadonnutta ponia. Kesken töiden kuului kavioiden kopsetta ja pihaan asteli tallityttömme Vegasin selässä. Hän oli päättänyt käydä lupaa kysymättä aamuratsastuksella ja ajatellut ehtivänsä takaisin ennen kun saavun paikalle. Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta tallin ovien lukot lienee syytä vaihtaa.

Luokka 6 Tehtävä: Kirjoita runo päivästänne, joka ei sujunut läheskään kuten oli suunnitellut
Tarina: Voi sottapytty mikä lienet!
Jäi solmuun meiltä kaikilta kielet,
kun aamulla talliin saavuttiin
ja Vegasin karsinaan katsottiin.
Oli ori lannatta pyörinyt,
kaikki lettinsä purkanut
ja haavankin itseensä lyönyt.
Kiireen vilkkaa ponia pesemään
muut tavaroita pakkaamaan
ja poneja lastaamaan.
Kisapaikalle myöhässä tultiin,
onneksi vielä radalle päästiin.
Poni vielä kehtasi show'ta vetää
yrittää luistaa töistä ja pukkeja heittää.
Kaikkiaan hyvin rata itsessään meni,
mutta kotimatkalla huononi keli
ja vettä tuli kaatamalla.
En ole ennen ollut reissulla vastaavalla.

KRJ tarinakilpailu 07.06.2014
Tehtävä: Olet itse nukkunut huonosti ja kaikki kiukuttaa. Tuntuu ettei mikään onnistu ja meinaat jo perua lähdön kilpailuihin. Miten saat itsesi tsempattua ja kilpailutunnelmaan? Kirjoita enintään kahdellakymmenellä (20) virkkeellä, miten valmistauduit aamulla päivään. Sisällytä tarinaan seuraavat aiheet: ponien lastaus, rikkoontunut heinähäkki ja harjan purkautuneet letit.
Tarina: Eilinen oli mennyt surkeasti, ponien harjoitukset eivät sujuneet yhtään, tavaroita oli hukassa ja heinäverkot rikki. Yö oli mennyt niitä korjatessa ja miehen kanssa tapellessa aiheesta sun toisesta. Fiilikset olivat surkeat jo nukkumaan mennessä, eikä asiaa auttanut että herätyskello taas kerran oli pettänyt ja heräsin myöhässä. Kun vielä eilisen sohvalle kasaamani kilpailuvaatteet olivat kadonneet, olin valmis luovuttamaan ja perumaan koko lähdön. Vegas oli purkanut hienosti kaikki lettinsä yön aikana ja lopulta vain harjasin harjan auki. Lastasimme ponit ja paiskoin ovet kiinni kiiveten kiukusta puhisten autoon. Meinasin istua kukan ja suklaalevyn päälle. Tuijotin hetken kukkaa ja levyä ja kiukku haihtui ainakin osittain. Ehkä se mies sittenkin tajuaa, että hevoset ja kilpaileminen vain on sitä parasta ajan (ja rahan) vietettä mitä onkaan. Paremmalla tuulella lähdimme kohti kilpailupaikkaa.

KRJ tarinakilpailu 07.06.2014
Tehtävä: Kaikki sujui loistavasti aamulla, olette ajoissa kilpailupaikalla ja ajat purkamaan hevosia kyydistä. Joku uljaista ratsuistasi on keskinyt kuitenkin yllätyksen. Kerro minkälainen yllätys oli ja mitä siitä seurasi. Mitta 1-20 virkettä, yllätyksellisyys ja huumorit plussaa.
Tarina: Matka kilpailupaikalle oli sujunut loistavasti, kerrankin olimme ajoissa ja keli oli hyvä. Avasin trailerin luukun ja aloin irrottamaan poneja. Ihmettelin hassua hajua, mutten kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota, kuin vasta Vegasin kohdalla. Ponin naru oli melko löysällä ja kun talutin sen autosta, huomasin ponin mahan ja jalkojen olevan aivan lannassa. Poni oli kakannut autoon, onnistunut potkimaan lantaa allensa ja vielä käynyt makuulla autossa. Meillä ei ollut tietenkään mitään pesuvälineitä mukana joten jouduimme kyselemään tallin omistajalta saako heidän pesupaikkaansa hieman lainata. Omistaja katsoi ponia nyrpeästi irvistellen ja neuvoi lopulta puutarhaletkun jolla saimme enimmät lannat pois ponista ja pystyimme varustamaan sen. Ravasin siis märällä, mutta puhtaalla, ponilla kentälle.

Kouluvalmennus 30.05.2014 valmentaja Julle
Alkuverryttelyiksi otimme vähän temponmuunteluja ja taivuttelimme Vegasia kunnolla. Ori ei vaikuttanut kovin kiinnostueelta hommasta, mutta teki silti kaikki pyydetyt asiat kunnolla. Alkuverryttelyjen jälkeen aloimmekin ottamaan vähän lisättyä ravia. Lisäykset sujuivat oikein mukavasti ja Vegaskin alkoi jo vaikuttaa paljon innostuneemmalta. Muutaman kerran muistutin Tierraa pitämään tasaisen käden, jotta Vegas pysyi mukavassa muodossa. Lisätyn ravin jälkeen otimme vähän vastalaukka harjoituksia lävistäjillä. Vastalaukka ei muuten tuottanut ongelmia, mutta muutaman kerran laukat olivat vähän väsyneen oloisia. Vastalaukkojen jälkeen käskinkin ottaa välikäynnit. Välikäyntien jälkeen otimme vielä vähän keskikäynnin kokoamista. Aluksi muistuttelin Tierraa siitä ettei Vegas olisi saanut mennä ihan niin paljoa apujen läpi, mutta muutaman toiston jälkeen Vegas alkoikin jo toimia paremmin. Loppuun käskin vielä vähän ravaamaan eteen-alas ja ottaa loppukäynnit.

KRJ tarinakilpailu 26.05.2014
Tehtävä: Kirjoita vapaavalintaisen mittainen pätkä kisapäivästä painottaen ulkonäköä ja tyyliä (tai tyylittömyyttä). Se, miten tyyli ilmiönä ilmenee tekstissäsi, on sinun päätettävissä. Meinasiko sinulle iskeä aamulla vaatekriisi, olivatko kannustusjoukkosi sijoittaneet kuvallasi varustettuihin fanipaitoihin tai onnistuitko saamaan tuomaristolta lisäpisteitä asuvalinnallasi?
Tarina: Minulla oli aamulla ongelma. Olin hankkinut omat kilpailuvarusteeni aikaisemmin ja niissä oli pieniä vaaleansinisiä kiviä saumoissa. Samaa oli niin hatussa, housuissa kuin takin napeissa. Ja minkä väriset olivatkaan Vegasin varusteet, tietenkin keltaiset. Mies yritti lohduttaa että ei kukaan kiinnitä siihen mitään huomiota, mutta huomasinhan minä itse sen! Pyörin tallilla kokeille orille kaikkia mahdollisia varusteita mitä meiltä löytyisi, mutta sopivia suitsia ei vaan ollut tai ne tulivat toiselle ponille käyttöön kilpailun ajaksi. Löysin kaapista sentään vaaleansinisen satulahuovan, joka sopi hyvin omiin varusteisiini. Lopulta hain kaapista silkkipaperia. Päätin liimata sitä suitsissa oleviin keltaisiin nauhoihin. Erikeepperiä vain ja silkkipaperi päälle. Tarkastelin tulosta pienen hetken ja tajusin sitten mokani, keltainen + sininen on vihreä. Jynssäsin raivoissani paperin ja liiman pois. Kangastussi ei sopinut tähän, tuskin se edes jäisi tuohon muoviin kiinni. Lähdin sisälle laittamaan hiukseni valmiiksi jotta ehtisimme ajoissa kilpailupaikalle. Letitin hiukseni ja samassa huomasin laatikossani vaaleansinisen nauhan jonka olin aikonut laittaa hiuksiini. Pyöräytin omat hiukseni mustalla ohuella pompulalla kiinni ja verkon päälle, jolloin kukaan ei kiinnittäisi siihen huomiota ja juoksin nauha kädessä talliin. Sommittelin narua hetken ja päätin lopulta pyörittää sen remmin ympärille, onneksi otsaremmi ei ole kovin pitkä. Sitten se vain kiinni teipillä sisäpuolelta. Voilá, nyt meillä oli yhteensopivat varusteet! Ihailin vielä hetken kätteli työtä ennen kuin mies tuli huhuilemaan että saakos ponit lastata. Pakkasimme ponit autoon ja ajelimme kilpailupaikalle. Hain numeromme ja aloin varustaa ponia lämmittelyä varten. "Nyt mie romahan" oli ensimmäinen ajatus kun huomasin Vegasin suojien värit, mitäs muutakaan kuin vaalean keltaista! Ei auta mikään, pakko laittaaä nämä kun muutakaan ei ole. Tai toisen ponille punaiset, jotka sopivat yhtä huonosti. Lähdimme lämmittelemään ja huomasin vilkuilevani muiden varusteita. Eräällä ponilla olisi juuri sopivan väriset suojat meille, viitsisikö käydä pyytämässä. Poni olisi pari hevosta ennen meitä joten ehtisimme vaihtaa ne takaisinkin. Viimein rohkaistuin ja kävin kysymässä. Kyllähän se sopisi, vaikkakin meitä katsottiin hieman kummastuneena. Odotin kuin tulisilla hiilillä koko toisen ponin suorituksen kunnes sain vihdoin vaihtaa Vegasille vaaleansiniset suojat jalkoihin. Siitä äkkiä sitten omaa suoritusta tekemään tyylikkäänä ja yhteensopivassa asustuksessa!

KRJ tarinakilpailu 25.05.2014
Tehtävä: Oliko kisamatka hirveä katastrofi vai uinuvan rauhallinen matka? Kuvaile yhdellä virkkeellä tätä kisamatkan auvoa ja sisällytä lauseeseen sanat siili, jalka ja puu. Sanoja saa taivuttaa mihin tahansa muotoon.
Tarina: Auto meni rikki kilometri ennen kisapaikkaa, joten lähdimme jalkapatikalla taluttamaan hevosia puiden lomasta polkua pitkin ja näimme siilin matkalla.

KRJ tarinakilpailu 25.05.2014
Tehtävä: Ratsastatte musiikin tahdissa. Minkä kappaleen olet valinnut itsellesi ja ratsullesi, miksi? Millaisen radan ratsastatte ja kuinka suoritus onnistui omasta mielestäsi?
Tarina: Kappale Vegasille oli Alexander Rybakin Roll With The Wind. Kappaleessa on ihana melodia ja hyvä tempo. Vegas innostuu tallissa aina tästä kappaleesta joten se oli luonnollinen valinta. Ori toimi kuten aina, teki mielellään töitä ja yritti parhaansa. Hieman jouduin ajamaan sitä reilummin eteen kuin normaalisti varsinkin radan alussa, mutta ori oli kaikkiaan mukava ratsastettava suoriutuen hyvin.

Kouluvalmennus 20.05.2014 valmentaja yaren
Seuraavana tulitkin kentälle jo aavistuksen isomman Vegas-ponin kanssa. Ori vaikutti varsin herkältä ja minua kohtaan jopa epäluuloiselta. Ensimmäisellä kierroksella ratsukon lähestyessä minua, Vegas pysähtyi jonkin matkan päähän ja pärisi katsellen minua kuin pahaistakin vihollista. Tierra sai kuitenkin ponin nopeasti jälleen liikkeelle ja ilmeisesti orikin tajusi lopulta, etten minä normaalia ihmistä kummempi otus ollut. Itsenäisen alkuverryttelyn aikana katselin menoa tarkasti ja mielestäni ratsukon työskentely oli todella saumatonta. Välillä Vegas vaikutti siltä, ettei sitä olisi huvittanut koko ajan tehdä voltteja toisensa perään tai peruutella päädyissä, mutta kuuliaisesti se kuitenkin jokaisesta Tierran antamasta tehtävästä suoriutui. Kun ratsu näytti vihdoin tarpeeksi vetreältä, pyysin ratsukkoa siirtymään käyntiin. Tarkoituksenani oli teetättää teillä kokoamis- ja lisäysharjoituksia. Jälleen kerran poniori suoriutui vaatimuksista juuri niin kuin oikean ratsun kuuluikin ja Tierra taputtelikin sitä todella tyytyväisenä melkein joka tehtävän välissä. Myös ravissa jatkui lisäykset, ja pehmein ja ilmavin askelin Vegas eteni kaviouralla ja siitä kokorataleikkaajalle. Arvelin näiden asioiden olevan jo riittävän hyvin hallussa, joten olisi ollut tyhmää alkaa niihin liikaa jumittumaan. Niinpä seuraavaksi ratsukon oli vuoro siirtyä jälleen käyntiin ja harjoitella takaosakäännöstä. Tässä ori tuntui hiukan hätäilevän, mutta Tierran hieman selkeyttäessä apuja ohjeideni mukaan, asettui Vegasin askeleet ja tahti oikeisiin uomiinsa. Avo- ja sulkutaivutuksissa Tierralla tuntui olevan tuen antaminen hieman hukassa ja Vegas meinasi koko ajan jatkaa suorassa linjassa uraa pitkin. Kävelin ratsukon luokse ja pyysin heitä tekemään tehtävät kaikessa rauhassa samalla ohjastaen, milloin tuli taivuttaa enemmän ja milloin pohkeiden ja ohjien tuki oli oikein. Sieltä sekin lähti vähitellen sujumaan ja uskon, että neuvoni auttoivat edes hieman kaksikkoa etenemään. Vielä oli vuorossa vastalaukka, jota ratsukko oli selvästi treenannut paljon. Ponin askeleet olivat pehmeät ja vaihto sujui todella huomaamattomasti. Tämän asian suhteen jouduin vain toteamaan, että minä tuskin pystyisin suoritusta enää parantamaan. Tierra oli selvästi tyytyväinen siihen, että oli saanut hiottua Vegasista hyvän kouluratsun. Loppuun kaksikko karautti vielä reippaat loppulaukat ennen kuin aloittivat varsinaiset loppuverryttelyt. Ori venytti kaulaansa pitkälle alas ja käyntiin siirryttyä näytti jo siltä, että se nukahtaisi siihen paikkaan. Rankkaahan se oli, pienen ponin elämä!

KRJ tarinakilpailu 11.05.2014
Tehtävä: Minulla on lyhyt tarina josta puuttuu sanoja, tehtävänäsi on antaa nuo puuttuvat sanat alla olevassa järjestyksessä ja minä sijoitan ne tarinaan. Hupaisin lopputulos voittaa.
substantiivi, adjektiivi, adjektiivi, adjektiivi, substantiivi, verbi, verbi, verbi, adjektiivi, substantiivi
Tarina: huone viisas menevä taipuva metsä ilmentää rytistä anella pehmo hius

Kouluvalmennus 26.03.2014 valmentaja Taru
Ruunikko, sukkajalkainen welsh-ori tanssahteli pitkin maneesia malttamattoman oloisena. Vegas -niminen poni oli melko upea ilmestys, ja odotin innolla pääseväni valmentamaan tätä ratsukkoa. Pieni ponivarsa tästä orista olisi varmasti unelmieni täyttymys.. Ihasteltuani oria hetken, palasin kuitenkin maan pinnalle, ja aloitin kertomaan ratsastajalle ohjeita. Valmennuksen aiheeksi olin valinnut jo etukäteen pohkeenväistöt. Alkuun ratsukko sai verrytellä vähän itsenäisemmin, mutta samalla pidin kuitenkin huolen siitä, ettei ratsastaja varmasti pääsisi helpolla. Korjasin hänen istuntaansa koko ajan pienillä viilauksilla, ja toisinaan istunta näyttikin lähes erinomaiselta. Selkä kaipasi vähän lisää jämäkkyyttä vatsalihaksista ja lantio puolestaan parempaa hallintaa, jotta poni ei häiriintyisi ratsastajan istunnasta turhaan.

Alkuverryttelyn jälkeen pyysin ratsastajaa väistättämään pitkällä sivulla Vegasin takaosaa uran sisäpuolelle melko jyrkästi. Tämän jälkeen ratsukon tuli kääntyä lyhyen sivun keskeltä pituushalkaisijalle, ja tehdä pituushalkaisijan puolessa välissä voltti vasemmalle, käyden pitkällä sivulla asti. Voltin jälkeen Vegasin piti siirtyä oikeanpuoleiselle pitkälle sivulle tekemällä hyvin napakka pohkeenväistö. Tämän jälkeen tehtävä alkoi uudelleen. Ratsukko suoriutui tehtävästä varsin hyvin, vaikkakin ensin Vegas oli kaikkea muuta kuin suora väistöjä tehdessä. Pikkuhiljaa suoritukset kuitenkin paranivat, kun ratsastaja muisti ylläpitäää ulko-ohjan tukea paremmin. Vegas liikkui eteenpäin hyvässä temmossa, ja erityisesti väistöt pituushalkaisijalta pitkälle sivulle onnistui hyvn. Ristiinastunta oli riittävän voimakasta, mutta silti ori pysyi edelleen asettuneena poispäin liikkeen suunnasta.

Väistöharjoituksen jälkeen tehtävään lisättiin laukkaa: pitkällä sivulla tuli väistättämisen sijasta ratsastaa avotaivutusta laukassa. Tämän jälkeen tehtävää jatkettiin laukaten niin kauan, kunnes voltin jälkeen Vegasin tuli siirtyä käyntiin, tehden pohkeenväistö tällä kertaa käynnissä. Avotaivutuksissa Vegas ei ensin taipunut kunnolla rungostaan, mutta pienellä fiksailulla myös avot saatiin kuntoon ja Vegasille samalla kunnon jumppailua. Laukkavoltillta ratsastaja sai lyhennettyä Vegasin laukkaa todella hienosti, jolloin voltista tuli erittäin mallikas, eikä Vegas lähtenyt laukkaamaan voltin uraa ulkolapa edellä.

Loppuverryttelyn hikinen ratsukko sai tehdä itsenäisesti. Lähes puolitoista tuntia kestänyt valmennus oli melko rankka niin ratstastajalle kuin ratsullekin. Vegas näytti ravailevan pitkin maneesia kuitenkin varsin tyytyväisen näköisenä: poni oli varmasti antanut kaikkensa.

Päiväkirjamerkintä 13.08.2013, hoitaja Jenna
Vihdoinkin viileetä! Sen kunniaksi päätin lähteä orin kanssa valjakkoajelulle pitkin maita ja mantuja. Vegas tuntui nauttivan myös viileistä ilmoista eikä kiukutellut läheskään yhtä paljon kuin yleensä. Alkumatkasta nähtiin muutamat muksut, jotka tahtoi vähän paijata ponia… Muutoin saatiin kulkea kahdestaan lintuja kuunnellen. Vegas painoi hieman kädelle raviosuuksilla mutta laukkapätkillä käyttäytyi siivosti. Tallilla pääsin pesemään ponin sillä viileästä ilmasta huolimatta Vegasia koristi kunnon hikikerros. Taluttelin puolisen tuntia kuivatteluksi ja sen jälkeen laskin laitumelle lihomaan. Myös varusteet sai putsauksen, jottei hiki pilaa präniköitä varusteita. Pehmusteet on kuivumassa ulkona.

Päiväkirjamerkintä 08.06.2013, hoitaja Jenna
Vegas-hirviön kanssa piti tapella tänään kaikesta aina talliin tulemisesta pesuun asti. Kengittäjän kanssa meni jälleen normaalia pidempi aika. Jenny kävi valkkaamassa koulussa eikä poni liikkunu mihinkään mihin oli tarkoitus. Kun vihdoin sain orin edes miten kuten kuuntelemaan oli tunti jo yli puolen välin. Loppu aika sujuikin huomattavasti paremmin mutta Vegasin liikkeistä puuttui tuttu lennokkuus. Keskityttiin tänään väistöihin. Treenin jälkeen käytiin maastossa pitkähköllä kävelylenkillä. Vegas rauhoittui pikkusen ja tallilla oli ihan nätisti. Illaksi laskin orin takaisin pihalle viilentämään tunteitaan, sillä harjaus sai orin taas kierroksille. Varusteet putsattu.

Päiväkirjamerkintä 10.10.2013 kirjoittanut Britta
Minulla oli tarkoitus käydä hoitamassa, ratsastamassa tai valmentamassa monta Micramin ponia tälle päivälle, kun en pitkään aikaan ollut päässyt. Ensimmäisenä tutustuin Carimba's Vegas-nimiseen poniin, jota kutsuin Vegasiksi. Kuulemma temperamenttinen ori, mutta sehän nähtäisiin. Menin harjapakin kanssa Vegasin karsinan luo ja päätin laittaa sen kiinni. Poni ei meinannut antautua kiinnilaitettavaksi vaan tappeli vastaan pyörimällä ja yrittämällä näykkiä. No, sain ponin kuitenkin lopulta kiinni ja kävin sen läpi harjan kanssa. Vegas teki kyllä hoitamisen hankalaksi yrittämällä pyöriä, kuopia ja muuta sellaista, mutten välittänyt ja toruin oria, jos se ei käyttäytynyt. Loppujen lopuksi poni oli ihan mukava, omalla tavallaan.

Design by Namuless. Modified by Tierra. Wood pattern by Shizoo, Thank you!
Ulkoasun kuvien © / Layout pictures © missery., Rachin, josh, AE ja mmeiju, thank you!

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!
This is a sim-game stable / horse!